Met deze 3 shads vangt Luc Coppens XXL baars

03/01/2019
Met deze 3 shads vangt Luc Coppens XXL baars

Luc Coppens van Westin is wat je noemt een echte specialist op het gebied van de big three roofvissen. Ofwel snoek, snoekbaars en ook zeker baars. Wij vroegen hem om zijn top 3 shads voor het vangen van grote baars.

Behalve het feit dat Luc tot een van de beste roofvissers hoort van Europa is hij ook nauw betrokken bij de productontwikkeling van Westin. Zo ook, of juist helemaal bij het ontwerpen en produceren van softbaits. Zijn top 3:

De Shad Teez is van vaste waarde bij mijn zoektocht naar de grotere baarzen. 

NUMMER1> SHAD TEEZ 9 CM

Mijn nummer 1 is de 9 cm uitvoering van de Shad Teez (met buikje). Tijdens tal van baarssessies heeft dit kunstaas zich meer dan bewezen en is deze van vaste waarde geworden als ik het op (grote) baars voorzien heb. Liefst gebruik ik hem in combinatie met een 5, 7 of 10 grams loodkopje, afhankelijk van de diepte.

Het mooie van deze shad is dat de smalle staart gevuld is met lucht, zodat hij op de bodem head-first schuin omhoog staat, precies als een azend visje. Daarnaast heeft deze Shad Teez al bij de minste weerstand actie.

Een relatief hoog gebouwde softbait, maar meteen een met een unieke actie die erg goed in de smaak valt. 

NUMMER 2>  SHAD SLIM TEEZ 10 CM

Een shad die bij mij zeer succesvol is geweest in het afgelopen najaar is de Shad Slim Teez. Feitelijk het slankere broertje van de Shad Teez, dat enorm op een klein roofbleitje lijkt, een aasvisje waar onze wateren vol mee zitten. Net als de Shad Teez heeft ook de ‘Slim-uitvoering’ al een attractieve zwembeweging bij lage snelheden. Overigens ook ideaal te gebruiken op een dropshotmontage.

Bizar veel lijkend op een klein roofbleitje en reken maar dat die hoog op het menu staat van grote baars. 

De Ring Teez is ideaal voor het vissen met de Carolina en Texas rig. 

NUMMER3>  RING TEEZ 9 & 10 CM

Soepeler dan de Ring Teez ga je ze nauwelijks vinden. De grote ribbels zorgen daarnaast voor extra attractie, zelfs als je dit kunstaas nagenoeg stil laat hangen. Persoonlijk vind ik de Ring Teez het best tot zijn recht komen in combinatie met een Texas of Carolina rig. Met de zogenaamde off set haken is het goed haken bij een aanbeet nog wel eens een probleem. Met de zeer dunne en soepele body van de Ring Teez heb je dat probleem niet.

Slank en zeer soepel, optimale eigenschappen voor het riggen met een off set hook. 

Natuurlijk zijn er meer shads die Luc interessant vindt, maar deze drie genieten zijn volste vertrouwen, iets dat ontzettend belangrijk is bij de visserij op XXL baarzen.