***Nieuw*** Shimano kunstaas – Japanse toppers

16/06/2020
***Nieuw*** Shimano kunstaas – Japanse toppers

Bij de meeste roofvissers inmiddels wel bekend, maar in het kader van de opening van het roofvisseizoen toch nog maar even een kick-off: Vanaf nu is er een selectie van de Japanse kunstaascollectie van Shimano verkrijgbaar in Europa. En beter nog… in België en Nederland.

Een geheel nieuwe Shimano kunstaaslijn van topkwaliteit.

Vanaf eind 2019 waren reeds de zeebaars pluggen van Shimano te verkrijgen. Denk hierbij aan de Exsence Silent, Shallow Assassin met unieke Flash Boost feature, de Coltsniper ‘walk the dog’ plug en ander zoutwater kunstaas. Vanaf dit roofvisseizoen is het pakket uitgebreid met zoetwater hardbaits.  Check hieronder een video waarin ‘crank crack’ Willem Stolk het nieuwe kunstaas de revue laat passeren. 

https://www.facebook.com/willem.stolk.5/videos/2961444933933539/

Dit hoogwaardige Japanse kunstaas voldoet aan de hoge eisen van black bass tournament vissers in Japan en Amerika en de ultra light roofvissers die achter baars, snoekbaars en forel aan zitten. Het assortiment is samengesteld vanuit de praktijk – dus gemaakt door roofvissers en voor roofvissers. In overleg met prostaffers en testvissers door heel Europa is deze eerste serie zoetwater kunstaas zorgvuldig geselecteerd. En… dit is nog maar het begin.

Aandacht voor de kleinste details.

Natuurlijk zijn de prototypes uitvoerig aan de tand gevoeld 🙂

Binnenkort komen nog meer info over verschillende stukken kunstaas en ervaringen van de testvissers die laten zien hoe je ze optimaal in zet. Hier alvast een selectie die je bij Shimano dealers kunt bekijken.

De Bantam MacBeth, zo’n lekker dikzakkie. 

Voor de kenners wellicht niet nieuw, maar de Bantam crankbaits kunnen eigenlijk niet ontbreken in je tacklebox. Modellen als de Bantam MacBeth (5 en 6,3 cm model) met een agressieve, wijd uitslaande en rollende ‘head-down’ actie en zwemlip met afgeronde hoeken, een uniek lager zwaartepunt om vastlopen te voorkomen en snelle ‘start-up’ actie bij het binnendraaien. Kortom, een topper in zijn klasse.

De Kozak, snel tot tergend langzaam te vissen.

De 5,4 cm lange Kozak bezit een geweldige strakke zwemactie op alle snelheden en is vanaf super langzaam tot extra snel binnen te vissen. Verder bezit de Kozak een diep ratelend geluid en een natuurlijk horizontaal profiel tijdens het binnendraaien. Verder binnen de Bantam serie zijn er nog o.a. de Pavlo Shad, Rip Flash, Rattlin Sur-Vibe en de grootste van het stel, de 18cm lange jointed BT Sraptor.

De Pavlo plug om dieper water af te zoeken op grote baars en snoekbaars.

Ook op hoge snelheid loopt deze topper stabiel.

Een nieuwe sensatie voor snoekvissers, de Bantam Bt Scraptor…

Voor ultra light spinning en BFS cracks zijn er diverse Cardiff modellen beschikbaar. De serie bestaat uit kleine ondiepduikende plugjes van 2,5 cm(!) t/m 7 cm in diverse kleuren en uitvoeringen. Zo is er de 2 meter diep duikende Cardiff Flugel met minnow profiel en voorzien van het unieke Shimano AR-C systeem voor extreme werpeigenschappen en precisie. Deze plug blijft zijn zwemactie behouden, ook op hogere snelheid en in stroming.

 

De Cardiff Flügel Flat, een plugje waar iedere UL visser bij gaat watertanden. 

Daarnaast is er de 5 cm langzaam zinkende Cardiff Folletta, waarmee je zowel twitchend als op constante snelheid dikke baars kunt verleiden. Verder nog de Pinspot, Trout Area modellen zoals de Fuwatoro en Dart Heat om de bodem mee af te vissen.

Shimano Exsence Shallow Assassin 99F Flash Boost. Hoe bedoel je oog voor detail?!

 

Al dit gloednieuwe kunstaas is verkrijgbaar bij de beter geselecteerde roofvisspeciaalzaak. Wil je nu al meer weten over het Shimano kunstaas, check dan de online catalogus, klik HIER. Wil je op de hoogte blijven de nieuwste Shimano producten, like dan de Shimano Benelux en Shimano Predator FB pagina’s.  #FishShimano

Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano - Roofmeister