Roofmeister Beursspecial Utrecht – Enorm waterbassin, next level bellyboaten en overvloed aan nieuw kunstaas

27/11/2019
Roofmeister Beursspecial Utrecht – Enorm waterbassin, next level bellyboaten en overvloed aan nieuw kunstaas

Het grootste hengelsportbeleving evenement van het jaar! De Hengelsport- en Botenbeurs is de grootste hengelsportbeurs van Europa met vorig jaar 18.000 bezoekers en 180 standsVan 29 november t/m 1 december zal de Jaarbeurs in Utrecht wederom volledig in het teken staan van sportvissen met standhouders uit binnen- en buitenland, talloze demonstraties, speciale beursacties/aanbiedingen en activiteiten. 

Extra vet dit jaar is het bellyboat/kayak bassin. Jawel, je leest het goed, op de beurs een gigantische bak water met super interessante demonstraties. Zo is het kajakvissen onwijs in opmars en heb je dit nooit gedaan, dan kun je dat op de Hengelsport en –Botenbeurs een keer proberen.

Voor het eerst een enorm waterbassin waar je het bellyboaten (met Float Plus) en kajakken zelf kunt proberen. Dit wordt de smaakmaker, dat kan niet anders.

Datzelfde geldt voor de nieuwste generatie aan bellyboaten die aangedreven worden door vernuftige elektromotoren. Stap in en ervaar hoe cool en effectief het is om met een afstandsbediening door het waterbassin heen te razen.


Hengelsport- en Botenbeurs 2019 feiten

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Vrijdag 29 november t/m 1 december 2019
Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur

• Groot aanbod nationale en  internationale hengelsportbedrijven
• 20.000 m² beursoppervlak
• Diverse nationale en internationale exposanten
• Grootste hengelsportbeurs van Europa
• Belangrijke website: http://www.hengelsportbeurzen.nl   

Bestel hier jouw ticket

Hieronder een greep uit wat je te wachten staat op dit spetterende hengelsportevent!

 


 

Gloednieuwe Raptor bellyboaten – stand nr. 163

Statig en voor de avontuurlijk bellyboat visser… Een boot waar je op kunt vertrouwen.

Bellyboaters opgelet, nieuwe bellyboaten in aantocht en niet de minste en, met name uit een aparte hoek. Houd je vast uit de karpervisserij door het merk Raptor. Dit bedrijf is gespecialiseerd in boten voor karpervissers en maken alleen gebruik van de beste materialen. Nu komen ze met een bellyboat, waar je je vingers bij aflikt. De Raptor Predator 180. Je raadt het al, voor roofvissers.

Zitten als een koning… als een keizer!

Deze vaartuigen zien er niet alleen robuust uit, dat zijn ze ook. Met  het zogenaamde, uiterst duurzame 1,2 mm pvc 2000 decitex weet je dat je een bb hebt die tegen een stootje kan. Meer spec’s: brede bodembescherming voor de tubes, 2 luchtkamers in de tubes welke beide voorzien zijn van een overdrukventiel, dubbele verlijming van alle standaard onderdelen, 3 tassen en hoge druk voetpomp inbegrepen, uitgerust met houders voor motorbracket en motorbracket, hoge zitting d.m.v. dubbele bodem en een hoge rugleuning optioneel verkrijgbaar. Ook verkrijgbaar als DLX-variat met peddels.

De DLX serie is uitgerust met roeipeddels en schouderbanden.

 


 

Zwarte parels op stand nr. 50

Sportex heeft de meest populaire serie spinhengels compleet vernieuwd.  De Black Pearl heeft een complete makeover gehad!  De nieuwe Sportex Black Pearl GT-3 overtreft de eigenschappen van z’n voorganger op alle fronten!

De Black Pearl GT-3 heeft een moderne en elegante look.   Een fraaie matzwarte blank gemaakt van in Japan gefabriceerd high-modulus carbon. Hierdoor is de blank nog dunner, sneller en gevoeliger. Het handdeel  is bovendien verstevigd met 4K carbon mesh. Hierdoor heb je nog meer power om de vis te drillen.

De Sportex Black Pearl GT-3 Travel.

DenSportex Black Pearl GT-3 Spin.

De Sportex Black Pearl GT-3 Baitcast.

De slanke SIC geleide zijn licht van gewicht en dit komt de actie van de hengel ten goede. Het gedeelde handvat is van slijvast Duplon en voorzien van een DPS (molen) of EPS (reel)  reelhouder. De Black Pearl serie is bovendien uitgebreid met een drietal  UL modellen en viertal reishengels. Kortom een prachtige serie die elke roofvisser zal doen watertanden! Komt dat zien op stand nr. 50.

 


 

De Raymarine truck – Stand nr. 56

Laat je meevoeren in de wondere wereld van geavanceerde fishfinders 😉

Ben jij opzoek naar een nieuwe fishfinder of andere navigatie apparatuur dan zit je goed op stand nr. 56. Hier staat een gigantische Raymarine truck waar specialisten uitleg geven over de geavanceerde Raymarine fishfinder en gps units. Ook kun je hier vele fishfinders in werking zien.

De Element blinkt uit in haarscherpe weergave, gebruiksvriendelijkheid en dat tegen een betaalbare prijs.

Speciale aandacht krijgt de Raymarine Element. Een super geavanceerde unit die tegelijkertijd zeer gebruiksvriendelijk is. Gemaakt door en voor roofvissers. Hoe mooi wil je het hebben?! De HyperVision™-sonartechnologie van 1,2 megahertz van Element biedt het scherpste beeld van de onderwaterwereld. Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning. Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte duidelijkheid.

 


Rozemeijer op z’n mooist – stand nr. 164

Het Rozemeijer kunstaas wordt uitvoerig getest 🙂

Na het succes met de nieuwe stand in 2018 zal Rozemeijer ook in 2019 weer aanwezig zijn op de beurs. Natuurlijk staat het actieve team Rozemeijer u weer graag te woord om je vragen en of wensen te beantwoorden, advies te geven en zeker te demonstreren. Dit jaar zal de demo waterbak weer volop worden gebruikt om je van dichtbij te kunnen laten zien hoe het Rozemeijer kunstaas door het water “zwemt”.  Ideaal om de actie van elke stuk kunstaas van dichtbij te bekijken.

Een speciale luggage serie, boordevol met praktische innovaties.

Nieuwe t.o.v. 2018 zijn de Strike Series Softbaits. Bekijk de Mini Belly en de Belly Splash eens van dichtbij en zie de geweldige actie van deze 9cm en 13cm softbaits. Ook is de kleinere Little Paddle van 14cm te koop en te bezichtigen. De rollende aktie van deze softbait zal elke ervaren visser een zekerheid geven op vangsten. Last but not least in deze serie is de Forky..ideaal om mee te verticalen en te dropshotten. Over dropshot gesproken. Deze techniek zal apart worden gedemonstreerd met de voordelen, technieken en acties van de softbaits perfect te zien.

De nieuwe lijn aan spinnerbaits en mega spinners. Dit en veel meer nieuws op de stand van Rozemeijer, inclusief grote waterbak!


Eindeloos nieuw kunstaas van SPRO – stand nr. 53

Uiteraard is Yvo Bindels als diehard roofvisspecialist en vraagbaken aanwezig.

De productontwikkeling bij SPRO heeft niet stilgestaan in het afgelopen jaar en het toonaangevende merk popelt om al die nieuwe producten aan jullie te laten zien. Geen mooiere gelegenheid  dan de Hengelsport- en botenbeurs in Utrecht. Dus, ben jij benieuwd naar alle nieuwtjes voor het komende roofvisseizoen? Kom dan zeker even langs op de SPRO stand. Voor alle roofvisdisciplines zijn er nieuwe producten te vinden. Extra veel productlaunches dit jaar op stand nr. 53!

Natuurlijk ook aandacht voor nieuwe innovatieve hardware als hengels, molens en reels.

 


Mac Fishing pakt uit – stand nr. 167/168

Mac Fishing, de verdeler van vele toonaangevende merken, pakt ook deze beurs weer groots uit, met o.a. gloednieuwe kleding van Geoff Anderson. Zo kun je de hoge kwaliteits Dozer6 en Urus6 bewonderen. Niet alleen dat. Op de stand een tube met water, waarin je kunt zien dat de stof waterdicht is en dat het ademt. Van het populaire merk Sunridge daarnaast een nieuw drijfpak, de Iso Float.

Niet alleen stijlvol, ook uiterst goed bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Alsof het niet genoeg is natuurlijk ook weer aandacht voor de St Croix hengels, waarvan nieuwe modellen en klassiekers strak in het gelid staan. Tot slot staat het merk Dragon naast de stand van Mac Fishing met tal van nieuwigheden op het gebied van spraakmakend kunstaas, end tackle en hengels.

The place to be voor de fingerlicking St. Croix hengels.


 

Spookmotor op stand nr. 26

De betrouwbare, robuuste en duurzame nieuwe, ultrastille Lowrance Ghost zoetwatertrollingmotor helpt vissers om langer te vissen, sneller te varen en dichterbij te komen zonder vis te verjagen. De Ghost heeft een nieuw ontworpen, borstelloze motor met de grootste stuwkracht en de langste bedrijfstijd van alle trollingmotors die momenteel op de markt zijn.

Ghost biedt ook andere voordelen, waaronder geïntegreerde Lowrance sonaropties, waypoint-verankering en drie jaar garantie. De combinatie van betrouwbaarheid, vermogen, efficiëntie en stille prestaties maken van de Ghost trollingmotor een winnende combinatie die voldoet aan alle wensen van vissers die een eersteklas trollingmotor willen. Komt dat zien op de Lowrance stand plus tal van zeer geavanceerde fishfinders zoals het toonaangevende HDS Live.

 


 

C & T creature baits op Raven stand nr. 104/136/181

De Berkley Craw Fatty , een van de vele toppers. Vergaap je op de Raven stand aan het enorme aanbod met vangende Berkley creature baits.

Het is geen geheim dat de Carolina en Texas rig vandaag de dag razend populaire vissystemen zijn. Datzelfde geldt voor die maffe creature baits, die menig pr baars en snoekbaars boven water toveren. Op de stand van Raven een ruim assortiment met state of the art Berkley creatures die in de VS al ruimschoots hun waarde hebben bewezen en inmiddels ook al met succes door de Vistechnische Dienst aan de tand zijn gevoeld.

Ook zo actief, de Berkley Power Tube. Was het Nederlands record baars niet op een tube gevangen 😉

 


Speciale JNLL bellyboathengels – Stand nr 82

OMGfishingrods, sinds begin dit jaar samen met JNLL bezig met de ontwerpen van diverse bellyboathengels. De eindresultaten zijn te zien en te voelen op de Hengelsport en Botenbeurs te Utrecht. Waaronder een light, medium, heavy en een pelagic, voorlopig 4 modellen die in grote lijnen de Bellyboatvisserij bestrijken. Ongeëvenaard in sterkte! Mooie en eenvoudige afwerking voor de prijs van een goede fabriekshengel.

Juwelen van hengels en speciaal voor de bellyboatvisserij!

JNLL zal op de beurs verder de eerste serie shads gaan releasen dieop de markt gaan komen. Vooral in de pelagic visserij zullen er enkele topmodellen aanwezig zijn zoals de vertrouwde V staart in vier verschillende maten maar ook andere modellen zullen gepresenteerd worden die door de prostaffers nu worden gebruikt. Dus voor informatie en het bekijken van de producten kun je drie dagen terecht bij JNLL teamleden en tevens zijn de shads ook aan te schaffen zolang de voorraad strekt.

Shads die uitvoerig zijn getest door de beste specialisten.

 


Technautic met 360 imaging – Stand nr. 104

Het is en blijft ongekend dat Mega 360 Imaging van Humminbird, waarmee je in een grote schaal rondom je boot onder water kunt kijken. Bizar wat een detail je krijgt te zien van vis, aasvis, vegetatie, obstakels en taluds en dat vanuit elke richting. Ideaal voor als je ondiep vist en rondom je boot wilt weten wat er zich onder water begeeft zonder dat je vissen afschrikt.

Ongekend wat een features. Zie je een vis of een paar bakken zwemmen, dan kun je met je fishfinder zelfs de exact afstand bepalen en de vis doelgericht aangooien. Kom naar stand 104 en laat je informeren over dit baanbrekende systeem en bekijk de tutorials op units.

 


Voor je bucket list – stand nr. 38

Dé plek voor spektakel!

Visreis.nl heeft dit jaar op de beurs teveel nieuws om hier allemaal te kunnen melden! Onder meer op het gebied van aanwezige gasten, sprekers, presentaties, digitaal, online, visueel, kleding, stand, telefonisch en ga zo maar door. Dus is er slechts een oplossing! Langskomen op de beurs en je weer verbazen over de vernieuwingen op “visreis.nl gebied”. Of… je klikt HIER.

Waar dromen werkelijkheid worden.

 


 

Lureparts op stand nr. 80

Nieuwe softbait dips.

Uiteraard neemt Lureparts weer heel veel nieuwe spullen mee, zoals de recent toegevoegde materialen voor het gieten van jerkbaits en pluggen, een heleboel nieuw tungsten materiaal, en nieuwe dips om je softbaits te kleuren. Ook kun je hier terecht voor mini-workshops. Superleuk en leerzaam! Lureparts heeft dit jaar gekozen voor een kraamopstelling, waardoor ze de klanten nog beter kunnen bedienen.

De place to be for the eigen-bouwer 🙂


 

Vraag en antwoord met Luc Coppens – Stand nr. 44

Wil jij alle tips en tricks ontfutselen van roofvisicoon Luc Coppens, de Utrechtbeurs is je kans op stand nr. 44. Bij Westin tal van nieuw kunstaas en hengels. Dat niet alleen, behalve Luc ook cracks als Robert-Paul Wolters, Daniel van der Post, Jeroen Eijssens, Toon Van Ham, Lodewijk Harmeling, Thomas Wending, Stefan van de  Wielen , Stefan Willemsen. Let op, eenmaal op deze stand, kom je niet meer weg 😉

 


Trendsetter Float Plus blijft innoveren – stand nr. 112

In 2017 zette Float Plus de trend in de bellyboatwereld door een gepatenteerd en geavanceerd motorsysteem te introduceren dat speciaal is ontwikkeld voor deze tak van de sportvisserij.  Het systeem heeft de mogelijkheden voor het vissen met de bellyboat enorm vergroot.

Een oogverblindende stand, met een dito product en daarbij een bassin waarin je alles zelf uit kunt proberen. De sensatie van deze beurs.

Anno 2019 toont Float Plus in Utrecht haar nieuwste innovaties aan het publiek, termen als ‘accu’, ‘compact’, ‘lichtgewicht’, ‘weed-less’ lichten een tipje van de sluier op. Laat jezelf informeren, verrassen en ervaar het zelf tijdens je bezoek aan de beurs op  stand nr. 112, tegenover het bellyboat bassin. Je bent van harte welkom.

 


 

Je fishfinder gids – stand nr. 201

Fishfinders! Modern gereedschap voor de bootvisser. Niet meer weg te denken op een vissersboot. Veel vissers die een fishfinder willen hebben geen idee welke ze moeten kopen. Welke is beter? Loont het om die 200 Euro extra uit te geven? Op de websites van fabrikanten worden ze bestookt met termen als Chirp, Sidescan, Hypervision, Sonar Live, iPilot, etc. Maar wat is dat? En wat heb je er echt aan?

En als je een fishfinder gekocht heb, hoe moet je die dan installeren. En als je op het water zit: wat zie je nu eigenlijk? En hoe krijg je die strepen weg? Moet je iets aan de instellingen veranderen bij andere omstandigheden? Zit jij net als velen ook met de handen in het haar, dan is  Nauta’s Bootshop je redding, leverancier van de gerenommeerde merken en  bekend om zijn service, know how en deskundige advies. Je kunt met al je vragen terecht op stand 201.

 


Een paar dagen op pad met je vismaten – stand nr.  6

Je nergens anders zorgen over maken dan vis vangen, de Mariahoeve is the place to be.

Wat is er leuker dan een paar dagen er op uit met je vismaten. In den verre? Nee joh, Nederland is het beste roofvisland van Europa! Een superleuke full service accommodatie is de Mariahoeve in Terherne met gigantisch veel water in de omtrek met o.a. het Sneekermeer. Nooit geweest, dan kun je een beroep doen op huisvisgids Tjeerd van der Ploeg, een doorgewinterde roofvisser die hier alle hotspots weet te vinden. Vraag naar de mogeijkheden op stand nr. 6.

Eventueel schakel je de hulplijn in van specialist Tjeerd van de Ploeg, een doorgewinterde roofvisser die het hier op zijn duimpje kent.

 


Hengelsport- en Botenbeurs 2019 feiten

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: Vrijdag 29 november t/m 1 december 2019
Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur

• Groot aanbod nationale en  internationale hengelsportbedrijven
• 20.000 m² beursoppervlak
• Diverse nationale en internationale exposanten
• Grootste hengelsportbeurs van Europa
• Belangrijke website: http://www.hengelsportbeurzen.nl   

Bestel hier jouw ticket