Roofmeister Inside – Dit zijn de Roofmeister hoogtepunten & hoog bezoek op HQ

12/04/2020
Roofmeister Inside – Dit zijn de Roofmeister hoogtepunten & hoog bezoek op HQ

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Dit zijn de hoogtepunten van Roofmeister

Oud en Nieuw is een prima moment om een jaar weer eens de revue te laten passeren. Althans, voor de meesten. Voor ons roofvissers is dat toch anders. Het scheelt weinig of wij ontkurken de champagne op de laatste zaterdag van mei, de opening van het nieuwe roofvis seizoen. Het terugblikken op het afgelopen jaar gebeurt dan al 1 april, de aanvang van de gesloten tijd.

Luc Coppens over zijn seizoen 2019/20. Klik HIER.

Mooi op social media om te zien, tal van personen die hun mooiste vangsten en belevenissen van het seizoen 2019/2020 met de wereld delen. Zo ook hebben wij vele prominente roofvissers gevraagd voor een samenvatting van het afgelopen roofvisjaar. Zo staan Koen de Been en Luc Coppens al live op deze website. More to come 😉

Natuurlijk willen wij onszelf niet passeren en is er genoeg waar met ons team met grote tevredenheid op kunnen terugblikken. Met name onze reportages duiken dan de kop op. Wat dat betreft ‘vriezen en dooien’. Hele visrijke sessies afgewisseld met hele taaie dagen, maar keer op keer enthousiaste roofvissers die met ons hun technieken, know how en belevenissen willen delen. Iets waar we met dankbaarheid aan terugdenken.

Bij de opening trapten we af met een megavideo die was opgenomen vlak voor de gesloten tijd in 2019. In de hoofdrol Simon Torenbeek, die destijds net tot de gelederen van Abu Garcia en Berkley was toegetreden. Simon liet ons sterk staaltje bewegingsvrijheid zien. Eerst met de bellyboat op groot water, dan vanaf de kant een gemaal uitkammen, een bezoek bij Fauna Hengelsport om af te sluiten op een kanaal met wederom de bellyboat. Dit alles op één dag en op de meeste plekken verbazingwekkend mooie vis.

 

Zeebaarsfeest

Het voorjaar is wat wispelturig, maar dan dient zich al snel de warmte aan. Iets dat kenmerkend is geworden voor onze zomers. Toch duurt het lang voordat de zeebaars in de Europoort echt actief acte de présence geeft.

Zeebaarsmeister Mehmet Buyukyilmaz is niet meer te houden, maar dan krijgen we van Orka Boten de mogelijkheid om een boot te testen in het zeebaars walhalla van Europa. Bij het traileren van de boot vanaf het strand gaat het bijna mis, maar dan een weelde aan mogelijkheden, zelfs de open zee geven we aandacht. Het worden met name aantallen in plaats van echte beren… Eentje wordt er wel verspeeld helaas.

 

Bloedjeheet

Sean Wit, Sander Paans (foto) en Volkmar Strikkers delen hun ervaringen over snoek in relatie tot hoge watertemperaturen. Klik HIER

Met het snikhete weer en daarbij hoog oplopende watertemperaturen laait de bekende discussie weer op. Is het wel zo verantwoord om met zoveel warmte op snoek te blijven vissen? Wij van Roofmeister zijn geen rechter en het is lastig om met tal van variabele een eenduidige stelling in te nemen. Wel vinden wij het een goed idee om eens echte cracks naar hun mening te vragen. We bundelen hun ervaringen en know how in één artikel, klik HIER. Bepaalde zaken worden nu wel duidelijk. Snoek is extra kwetsbaar in warm water en een flinke dosis gezond verstand is cruciaal bij hittegolven.

Iemand die dat sowieso in acht neemt is diehard snoekvisser Thijs van der Sanden van Rozemeijer. We plannen een zomerse dag, maar voor even hangen we de snoekhengels aan de wilgen. In plaats daarvan trollen we de stenen kanten op de rivier af met kleine plugjes. Baars en snoekbaars staan op het menu en we beleven een ochtend en middag volop actie. Supervet!

Daar waar de ene roofvissoort moeite heeft met hoge temperaturen, komt de andere volop in actie. Jawel, de warmteminnende meerval! De registers worden opengetrokken en we gaan op pad met twee jonge meervalspecialisten, die ons aan de lijve laten ondervinden hoe vet het is om de strijd aan te gaan met de grootste zoetwatervis van de Benelux. Ondertussen doet Tobias Stuurman hetzelfde in Frankrijk en komt hij terug met waanzinnige video, die hij exclusief ter beschikking stelt aan Roofmeister. Klik HIER.

 

Herfst = snoek

Nederland = snoekland!

De toptijd voor snoek breekt aan… Wederom worden we op de redactie overstelpt met grote en met name zware exemplaren. Ongekend. Eens te meer wordt onderstreept dat wij de grootste groenjassen van Europa, misschien wel ter wereld, huisvesten. De 120 snoeken worden eerder regel dan uitzondering in onze rubriek Roofmeister Inside.

In de overgang van zomer naar herfst mogen we mee met Luc Coppens. Hij laat ons de wisseling van de wacht zien. Hij laat ons zijn visserij met kleine crankbaits zien. Alleen maar kleine baarsjes en snoekbaarzen? Niks is minder waar. Hij vangt zowaar een snoek van 116 cm op een piepklein plugje. Van aanbeet tot de release hebben we alles kunnen filmen, dat is natuurlijk regelrecht bonusmateriaal waar we nog steeds op teren.

BAM, het Nederlands record snoek. Klik HIER.

Dan uit het niets schudt de roofviswereld op haar grondvesten. Het nieuwe Nederlands record snoek lijkt gevangen te zijn. 138 cm!!! Ongekend, wat een monster, maar ook, wat een beauty. Het is even zoeken, maar dan kunnen we exclusief de vanger interviewen, de sympathieke Siegfried Schön. Klik HIER.

 

Brrrrrrr?

De winter, wat een slap aftreksel is dat geworden van de winters vroeguh. Afgezien van een plaatselijk flinterdun dichtgevroren plasje, is er van sneeuw of ijs nauwelijks sprake. Voor ons roofvissers is het allemaal zo erg niet. Het stelt ons in staat om gewoon door te vissen en voor het nodige comfort is ook mooi meegenomen.

Zo rond deze tijd laten twee gekkies van zich spreken. De piepjonge Tim Hakkert en Stein Honders. Werkelijk bloedfanatieke roofvissers die stad en land afreizen en met mooie vissen voor de lens komen. Speciaal voor ons gaan ze hun avonturen op filmbeeld vast leggen. Het resultaat is heerlijk ongedwongen en spontane roofvisfilm. Van deze gasten gaan jullie zeker weten meer zien.

Baars boven baars, het nieuwe Nederlandse record! Klik HIER

De inkt van de claim voor het Nederlands record snoek is nog niet droog of een nieuw recordaanmelding dient zich aan. Deze keer het nieuwe Nederlands record baars, gevangen door de Duitser Thomas Gronenwald, ook met hem lukt het ons een interview te houden. Hij vertelt ons hoe hij die vangst van een baars van 56,5 cm heeft ervaren. Klik HIER. Daar waar 60’er baarzen vroeger naar het rijk der fabelen werden verwezen, lijkt dit steeds meer een realistische vangst te worden. We houden ons aanbevolen.

Natuurlijk is het nu ook tijd voor het vissen met dood aas op grote snoek. Wij besluiten het groots aan te pakken en vragen op-en-top specialist Erik Visser te vragen om mee te werken aan een videoproductie. Heerlijk als puzzelstukjes ineen vallen, Erik laat ons niet alleen alle ins en outs zien, hij vangt prachtige snoeken, inclusief een meter exemplaar.

 

Dramatisch einde roofvisseizoen

Een aardige samenvatting van wat we voor onze kiezen hebben gekregen. Klik HIER.

Nu was het in de winter allemaal niet gemakkelijk om visdagen te plannen en/of succesrijke sessies op beeld vast te leggen, maar de maand februari spande de kroon met storm na storm en dat met name in de weekenden. Met een klein intermezzo werd de ellende overgenomen door het Corona virus dat alles en iedereen in zijn greep had en nog steeds heeft. Vooral voor onze Zuiderburen is het tanden bijten met een hun snoeiharde lockdown, waarmee zelfs vissen niet is toegestaan. Heftig!

Februari stonden de videoproducties zodoende op een laag pitje en onze editors waanden zich voor even in rust. Toch was het voor editor Stefan Rietveld alle zeilen bijzetten om het laatste deel van onze Noorwegen trip te monteren. Een monsterklus, maar het resultaat mag er zijn. Drie delen spetterende roofvisactie op het zoute.

Natuurlijk nog tal van mooie momenten het afgelopen seizoen, waarbij we zekers te weten nog eindeloos veel toffe bijdrages zijn vergeten. Hierbij onze dank aan alle mensen die ons het afgelopen seizoen geholpen hebben en Roofmeister een warm hart hebben toegedragen. Stay tuned voor het seizoen 2020/21! Een hoop in de steigers, dat kunnen we alvast verklappen!

 


 

Wat waren de allerlaatste vangsten?

Met onze vorige oproep om toffe vangsten zaten we net voor de gesloten tijd, met nog enkele resterende visdagen. Zonde om deze niet ook nog te tonen. Daarom deze keer iets minder vangsten dan je gewend bent, maar desalniettemin wederom vette platen! Thanks Roofmeisters!

Dit keer vragen we je om je meest vette snoekfoto van afgelopen seizoen te laten zien. Maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina een post, waarbij je in de comments jouw foto kunt uploaden. We zijn zeer benieuwd!

Michel Dekker wist vlak voor de gesloten tijd nog een mooie snoek binnen te harken!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Robert Noorland deelde ons deze herinnering van een prachtige zonsondergang op 31 maart!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, hoed en buiten

Een vreemde baars voor Mark Verhoeven!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Geoffrey van Oosten met de laatste twee vangsten van het seizoen. Daar kan je in ieder geval mee thuis komen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Een fraaie zander voor Johan de Jong om het roofvisseizoen mee af te sluiten!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten en water

Victor Zander wist op de Waal een fraaie meerval te vangen van ruim 125 cm! Goed gevist, Victor!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Serge Sonneveld wist deze fraaie snoekbaars vanuit de boot te vangen, samen met Mark Verhoeven!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Een snoek van 104 cm die Gosse van der Veen voor de gesloten tijd wist te vangen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, water en natuur

Lucas Klompenhauers trok er samen met Hakkert en Honders op uit, en ving deze snoekbaars!

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten

Een fraaie snoekbaars voor Martijn Leus!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, buiten, natuur en water

Dennis Willemse wist zijn eerste snoek op de vlieg te vangen!

 


 

Foto van de week!

Niet heel veel keuze deze week, maar uiteraard wel een aantal fraaie foto’s ontvangen! De foto van Lean Baks waarbij een slagschip van een baars prachtig is vastgelegd springt er toch het meest bovenuit. Ga zo door, Lean!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

 


 

Roofmeister in de steigers

Gesloten tijd, dus de Roofmeisters liggen op hun gat? Nou dat dachten we dus ffies niet. De raderen draaien als nooit tevoren. Deze periode tijd voor achterstallig onderhoud, maar met name het vizier op wat komen gaat. We staan in de startblokken voor nieuwe projecten.

Under construction.

Een daarvan staat letterlijk en figuurlijk in de steigers. Namelijk een studio. Een ruimte waar wij prominente vissers gaan uitnodigen voor een genadeloos kruisverhoor. Het liefst zouden we het ons exclusieve Roofmeister hok willen noemen, maar neen, we moeten het helaas delen met KWO. Zij gaan het met dezelfde doeleinden gebruiken.

De tafeltennis tafel nu het ondergeschoven kindje.

Maar hoe moet het er dan uit gaan zien? Welke uitstraling moet het krijgen? Vanaf hier een politiek spel, een titanenslag. Nu zijn ze bij KWO met meer, maar kunnen wij ons beroepen op een aanzienlijk hoger IQ, wetenschappelijk aangetoond overigens.

Onze inspiratiebron.

Dus voordat we met camouflage netten en gore boilies en pellets het risico lopen op een onooglijke bivvy uitstraling, moet hemel en aarde bewogen worden. Over ons lijk. Ons leek het wel zo aardig om in deze ruimte een fully equipped boot  neer te zetten. Hoe kunnen we een genodigde zoals bijvoorbeeld Bertus Rozemeijer of Luc Coppens meer op hun gemak stellen? Het laat zich niet meer raden welk een vruchtbaar Q&A gesprek dit als resultaat zal hebben.

KWO’er Marco Nap op zoek naar plekje waar ze karpergesprekken kunnen voeren.

En voordat de KWO-peppies beginnen te koeren, er zal echt nog wel ergens een vierkante meter beschikbaar zijn om zich daar tussen te wurmen. Kunnen ze hier honderduit voor de zoveelste keer die kansloze 360 back flip anti release rig onder de loep nemen. Zo lang ze ons maar niet voor de voeten lopen.

Obama heeft nu alle tijd voor dit soort uiterst aangename interviews.

Voor Roofmeister al een overvolle planning met zeer interessante personen. We trappen af met Vladimir Poetin, die ons uitlegt hoe hij met zijn drukke agenda rust weet te vinden met vissen. Obama en Bush Jr. over de perfecte lobby van de hengelsport binnen de politiek. Kevin Vandam die ons alle ins & outs gaat vertellen over zijn sponsorship bij Roofmeister. Katja Schuurman over haar uitgesproken mening over karpervissers. Mark Rutte die zich met ons gaat buigen over een economische opleving binnen de roofvis scene als deze misère voorbij is. Dit en veel meer!

Poetin willen we met name de kieuwgreep leren.

We zullen hier zoals je zult begrijpen een dagtaak aan hebben. De KWO’ers gunnen we de ruimte dan voor de nachtelijke uurtjes. Dan zijn ze toch op hun best, nietwaar?!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂