ROOFMEISTER TOP GEAR #8

11/01/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR #8

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

De CHIRP-technologie van 1,2 Mh biedt een veel hogere resolutie vergeleken met conventionele ‘side’- en ‘down’-scansonars.

Meer vis vinden en vangen

Meer vis vinden en dus vangen, dat is waar de nieuwe Raymarine ElementTM Chirp Sonar/GPS-serie voor staat. in het kort 5 unieke karakter eigenschappen:
-Ongekend scherpe beelden van structuren, vegetatie, aas en natuurlijk roofvis.
-Ongeëvenaarde kracht en snelheid door de krachtige quad-core processor.
-Optimaal gebruikersgemak en speciaal voor de roofvisser ontwikkeld.
-Je kunt er je eigen dieptekaarten mee maken.
-Superhoge kwaliteit en prijsvriendelijk.

Klik HIER voor meer informatie over deze baanbrekende technologie. Klik HIER voor verkooppunten.

Eenvoudig je viswater in kaart brengen. 

Gebruikersgemak centraal en speciaal voor de roofvisser ontwikkeld. 

niet kapot te krijgen

Zman is een kunstaasfabrikant die de afgelopen tijd sterk in populariteit is gegroeid. Het Amerikaanse merk heeft schitterende shads voor de populaire finesse technieken als de Carolina Rig, de Texas Rig en de Ned Rig. Tevens zijn deze softbaits gemaakt van ElaZtech materiaal. Dit duurzame materiaal is zeer soepel en haast niet kapot te krijgen.

Voor de Texas en Carolina Rig heeft Zman o.a. de Boar Hogz, de Floating Wormz, en de Turbo Crawz..Voor de Ned Rig zijn bijvoorbeeld de Finesse TRD en de TRD Crawz zeer geschikt. Klik HIER voor nog meer van dat moois!

Uitstekende kunstaas voor de moderne roofvisser. 

dood azen met tamme

Het is koud boven- en onderwater en dat kan voor vele maar één ding betekenen… Doodaasvissen! Tamme Smit neemt jullie mee in zijn doodaas visserij en legt haarfijn uit wat hij doet. Uiteraard zit deze video ook nog eens vol met actie! Een mooie opener al met al voor deze Roofmeister Top Gear.

uitwerp fishfinder

Het klinkt natuurlijk een beetje vreemd, een uitwerp fishfinder, toch dekt dat de lading van de DEEPER Start. Ook niet helemaal waar, feitelijk werp je met de transducer en is je smart phone de daadwerkelijk fishfinder unit. Ideaal voor de kantvisser die meer wil weten over de diepte en de aanwezigheid van vis/vegetatie onder water voor zijn voeten. 

Ver werpen op ons steeds helder wordende water kan vissessies redden 😉

verder werpen

Dat de filosofie van een hengel die enorm veel disciplines afdekt de juiste was, heeft de Patriot PikeHound  Cast 239 cm tot 120 gram wel bewezen. Grote shads, spinnerbaits, Swimbaits, pluggen of jerks.. Eindelijk een hengel waar je probleemloos al die visserijen mee kunt beoefenen. Met zijn fantastische  blank en de allerhoogste afwerking in combi met Alps, heeft ze al een enorme schare fans in de recreatieve, maar ook in de wedstrijdvisserij.

Luisterend naar de markt in Scandinavië maar ook zeker naar die in Nederland, wordt de roep steeds groter naar zulke hengels in een molen uitvoering. Het verder kunnen werpen op helder water ver voor je voeten, brengt gewoon betere resultaten.

Met topkwaliteit compontenten ontwikkeld en de looks mogen er ook zeker zijn!

Ver werpen en daarna een steady retrieve met diverse soorten kunstaas. Wie kent de ultieme snoekvideo’s niet die opgenomen zijn in Scandinavië? Verder werpen met meer vrijheid in snelheden. Dus naast de reel uitvoering nu dezelfde fantastische PikeHound maar dan voor de molen vast in de collectie. Klik HIER voor meer info, of HIER voor verkooppunten.

Ideaal voor het vissen in ondiep snoekwater. 

voor’t ondiepe

Gloednieuw in het  assortiment van  Rapala is de Super Shadow Rap. Niet te verwarren met de Super Shad Rap. Dit kunstaas zal zich met name op ondiep tot zeer ondiep water onderscheiden. Een hoog profiel qua bouw en een relatief kleine duiklip. Je kunt er perfect mee trollen of cranken, maar echt killing is het twisten met stopmomenten tijdens het binnenvissen. 

Lekker agressieve kleuren, maar net zo goed life-like patronen. 

oor in, oor uit

Ok ok Roofmeisters, niet meteen afgeleid worden door dit mooie koppie. Check de tool die deze beauty om haar oorschelp heeft zitten. De zogenaamde AfterShokz, een koptelefoon die dus niet in je oor zit, maar op je oorschelp zodat alle geluiden van buitenaf evengoed bij je binnenkomen.

Interessante video over de werking van onze oren en de AfterShokz. 

Stel je voor, je loopt met je hengel door een stad. Je hebt de AfterShokz op je hoofd en luistert naar je favoriete muziek terwijl de vele scooters, fietsen en auto’s achter je langs rijden.  

Dit keer niet ongevoelig voor alles wat je naar je hoofd krijgt gesmeten door je mede weg – en watergebruikers want de omgevingsgeluiden blijven gewoon binnenkomen. In tegenstelling tot oordopjes, ‘dr. DRE headphones’ of alle andere koptelefoons die je kunt verzinnen. Daarnaast kun je er gewoon mee telefoneren en verder vissen. Ideaal toch?! Klik HIER voor meer info.

bucketlist locatie

Het Nipro Noorwegen Festival op de Noordkaap. Vissen vanuit het meest noordelijke viskamp van heel Europa! Dit is een absolute bucketlist locatie. Hier wil je gevist hebben op kapitale kabeljauw, heilbot! Er zijn twee weken waarin er nog plaatsen beschikbaar zijn om mee te gaan op deze spectaculaire visreis, te weten vrijdag 30 augustus t/m 6 september of 6 t/m 13 september 2019. Er wordt gevist met maximaal 3 vissers per boot!

Place to be voor heilbot en grote kabeljauw!

Alleen de locatie en accomodaties zelf zijn al om van te smullen!

De reis bestaat uit:

-Centrale eerste bijeenkomst bij Nipro hengelsport.
-Begeleiding ter plaatse door medewerkers van Nipro Hengelsport.
-Retourtransfer van Alta naar Skarsvag.
-Verblijf in de twee gezellige 10-persoons woningen, direct aan het water.
-Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
Boot Arronet 18 voet 70 PK 4 takt, GPS / fishfinder en max 3 vissers per boot.
-Afsluitend gezamenlijk diner.
-Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer.
-Boekingskosten zijn inbegrepen.

Kosten van deze reis bedragen € 1.095,-  per persoon, exclusief vlucht. Klik HIER voor alle detailds. Wees er snel bij.

Kabeljauwen zoveel en zo groot als je zelf wil!

De Fatso, het kan nooit kwaad om nog eens stil te staan bij een echte classic!

classic

Salmo vond het leuk om weer eens een oude bekende van stal te halen en gelijk hebben ze. De Fatso. Dit kunstaas is een unieke kruising van een wobbler en een jerkbait en biedt ongekende mogelijkheden aan roofvissers. In eerste instantie doet de luie actie van deze plug denken aan een grote lepel. Echter, iedere kundige roofvisser die de Fatso heeft ingezet als twitchbait, jerkbait of wobbler of deze zelfs trollend achter een boot heeft ingezet, weet hoe enorm effectief dit kunstaas is.

De Fatso, wie is er niet groot mee geworden 😉

Nieuwe merken in aantocht bij Visdealshop, kun jij al het geheim onthullen?

De Visdealshop blijft uitbreiden!

Het team van de Visdealshop is goed bezig! Op www.visdealshop.nl vind je natuurlijk al een enorm assortiment aan roofvisartikelen, maar de laatste weken wordt het assortiment in hoog tempo uitgebreid. Door het aannemen van twee nieuwe productplaatsers vliegen de producten haast de shop in!

Tal van interessante roofvismerken en dat worden er alleen maar meer. 

Assortimenten van bekende merken worden uitgebreid, denk aan alle nieuwe (2019) producten van merken als bijvoorbeeld Spro, Berkley, Penn, Spiderwire, Abu Garcia en DAM, maar ook enkele zeer interessante nieuwe merken verschijnen in de komende periode in de shop.  Merken waar we nu nog niet teveel over willen vertellen, maar houd de website in de gaten. Dit zijn merken en producten waar de serieuze roofvisser erg blij van wordt!

Kortom, houd de Visdealshop in de gaten voor alle nieuwe productreleases. De nieuwste producten vind je als eerste in dé shop! Klik HIER

Tal van interessante roofvismerken en dat worden er alleen maar meer. 

lekker swingen

Iedere rover houdt er van, een lekkere swingende plug! De moves van de Rozemeijer Tail Swinger hebben al menig rover weten te verleiden. Deze 2-delige plug weegt  60 gram bij een afmeting van 16 cm. De ideale allround plug voor zowel het grote als het kleine water.

Vergeet tijdens het werpen af en toe niet te stoppen met draaien, je zult zien dat de Tail Swinger op dezelfde hoogte blijft hangen. Dat is vaak het moment dat een rover toe zal slaan. Werpend komt hij tot een diepte van 1,5 meter. Trollend komt deze plug ook perfect tot zijn recht, met een diepte van 1,5 tot 2,5 meter.

Video met de Tail Swinger in actie. Abonneer je op het Youtube kanaal van Rozemeijer en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes. Klik HIER

Uiteraard voorzien van het 360 graden systeem aan de dreggen, dit zodat een roofvis zich niet los kan wringen. Met daarbij de prachtige kleuren en de vlijmscherpe VMC 9650 dreggen in maat 2/0 is dit een plug die een absolute winnaar is!

Nu al een klassieker!

Jake Schogler is pro staffer van HART en bovenal een zeer enthousiast light rock visser. 

ideaal voor de carolina rig

“Heerlijk deze allround light rock hengel, waarmee je prima uit de voeten kunt met allerlei technieken,” aldus specialist Jake Schogler over de Hart Absolut Rock & Street hengel. Een uiterst delicate hengel met een werpgewicht van 1 tot 7 gram en 216 cm lengte. Natuurlijk niet alleen voor het zoute, maar ook prima te gebruiken voor finesse technieken op het zoete. 

Jake tijdens een korte sessie op kleine gul. Wat kan vissen toch ontzettend mooi zijn 😉

Ideaal voor de dropshot rig. 

lord of the ring teez

Nieuwe softbaitkindjes in het pakket van Westin, de Ring Teez. Feitelijk 3 verschillende modellen; de V-tail, Shadtail en Curltail. Elk met hun eigen karakteristieken, maar alle met extra vibraties onder water dankzij de ribbels op het lichaam. Al actie bij tergend langzaam binnenvissen en uitermate geschikt voor de T&C rig. 

Klik HIER  voor verkooppunten.

Ideaal voor het riggen op een off set hook. 

Mercury viert feest

Mercury Marine steekt 80 kaarsjes aan in 2019, met wereldwijde evenementen het gehele jaar door. Mercury Marine viert in 2019 zijn 80-jarig bestaan met evenementen over de gehele wereld. Er wordt teruggeblikt op de indrukwekkende geschiedenis van innovatie en leiderschap in de scheepvaartindustrie.

Op 22 januari 1939 kocht E. Carl Kiekhaefer een failliete motorfabriek in Cedarburg, Wisconsin. 80 jaar later is het bedrijf dat uit dit bescheiden begin is voortgekomen, bekend als Mercury Marine, een onderneming met 7000 werknemers en een wereldwijde reputatie als toonaangevende fabrikant van scheepsaandrijfsystemen.

Mercury zijn 80ste jubileum onder andere op de grote bootshows in 2019 vieren, met evenementen op de volgende shows:
-Toronto International Boat Show, 18-27 januari
-Düsseldorf Boot Show, 19-27 januari
-New York Boat Show, 23-27 januari
-Miami International Boat Show, 14-18 februari
En nog vele andere evenementen…

plug met softbaitkleuren

Wat er gebeurt als je een all-time favoriet softbait kleurtje op een bewezen crankbait plakt? Dan krijg je iets als de Gunki Gigan crankbait met bijvoorbeld salt & pepper kleur! Een super mooie contrastrijke kleur die zowel in helder als troebel water perfect tot zijn recht komt op allerhande rovers. 

Een plug die nu dus van gekende softbaitkleuren wordt voorzien. 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl