Roofmeister Top Gear – Betaalbare zeebaars set ups & GOEDKOOP vis vinden

28/08/2020
Roofmeister Top Gear – Betaalbare zeebaars set ups & GOEDKOOP vis vinden

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Verse kracht voor Raymarine

Sinds kort toegetreden tot het team van Raymarine: Martin Korner! Een wereldvisser met een grote voorliefde voor grote tarpon, snoek en zeebaars. Geef iemand goede roofvisskills en hij zal overal en nergens grote vissen vangen. Zo iemand is Martin. Martin heeft de halve wereld rondgereisd voor grote, exotische vissoorten en kan ook nog steeds van  o.a. grote snoeken en zeebaarzen genieten. Wij gingen met hem in gesprek.

Natuurlijk ook aandacht voor zijn nieuwste aanwinst, de veelbesproken Raymarine Element. Hij heeft hem nog niet zo lang, maar was is zijn eerste indruk en hoe kun je deze gebruiksvriendelijke unit het beste in zetten? Klik HIER!

Ben jij geïnteresseerd in de Raymarine Element, klik HIER voor meer info. Voor verkooppunten klik HIER

Raymarine

 


 

Ideale zeebaarsmolen

De Cinnetic Crafty CRB4 Hybrid spinmolen is van ongeëvenaarde klasse. Deze Zeebaarsmolen ligt zo heerlijk in de hand, loopt als een zonnetje en is met zijn enorme dragpower een knap staaltje werk. De Cinnetic Centinel CRB4 spinmolen is exclusief bij Wesdijk verkrijgbaar!

Zeebaars goeroe Mehmet Buyukyilmaz blijft verbaasd over hoe betaalbaar de Cinnetic molens zijn en toch van hoge kwaliteit!

En jawel, dit juweel is niet onopgemerkt gebleven, ofwel niet meer op voorraad. Goed nieuws, vanaf half september weer wel en er al vast een voor je zelf weg laten zetten is mogelijk. Doe je dat, dan krijg je er GRATIS 100 meter 15/00 Asari 8-braid (gevlochten) bij cadeau. Klik HIER.

 


 

De Slider classic

Vraag een diehard roofvisser om wat jerkbaits op te noemen, en de Salmo Slider zal 9 van de 10 keer in dat lijstje voorkomen. En niet voor niks. Deze jerkbait is al sinds jaar en dag een roofvisverleider eersteklas. Met de kenmerkende links-rechts actie is dit kunstaas een ware killer voor alle roofvissen, van snoek tot roofblei! Lau Boom kreeg wat testers opgestuurd om dit kunstaas eens goed aan de tand te voelen en een kritische blik erop te werpen.

Roofmeister en snoekvisser Lau Boom: ”Salmo zegt dat dit aasje niet verkeerd te vissen is, en… dat klopt! Op elke mogelijke manier heeft de Slider een mooie actie. Het ermee jerken vind ik het mooist. Dan krijgt de Slider echt die uitslaande rechts-links beweging. Verder is de steady retrieve en stop & go ook een goede techniek voor deze bait.” Het hele Tackle Meister verslag lees je HIER!

 


 

Next level visboot

Je hebt visboten en visboten die toch buitencategorie zijn. Neem nu de Buster XXL, eentje die op het water voor veel bekijks zorgt en niet voor niets. Wij van Roofmeister kunnen het weten, want vorige week mochten wij deze waanzinnige visboot een dag aan de tand voelen.

Wauw, wat een ervaring om met zo unit het water op te mogen. 710 kilo, maar daardoor ontzettend stabiel, twee werpplatforms waar je het hele gezin op kwijt kan en opbergruimte te over. Oh ja, deze boot is ook zeewaardig, good to know voor de zeebaarsvissers. Stay tuned voor een videoverslag van deze testvaart. Meer weten over Buster XXL, klik HIER.

 


 

Multifunctioneel

Zoek jij nog een attractief allround kunstaas, waardoor jij veel actie hebt aan de waterkant? Misschien is het nieuwe McCelly kunstaas van Abu Garcia/Svartsonker wel iets voor jou! Ontworpen met een brede body en ovale vorm, waardoor de McCelly een natuurlijke en zwervende actie in huis heeft.

De grillige bewegingen zullen de aandacht vragen van diverse jagers onder water, die deze ‘snack’ niet graag overslaan! Dit kunstaas zal bij een snelle manier van binnenvissen wat dieper zwemmen, en vanzelfsprekend bij een langzamere visserij ondieper zwemmen. Bij de langzamere visserij zal het kunstaas ook gaan ‘kopschudden’ en draaien met de buik, wat zorgt voor extra attractie.

Enkele specificaties op een rijtje:

 • Gemaakt van duurzaam ABS plastic
 • Verzwaard met milieuvriendelijk Zink (Dus loodvrij)
 • RVS schroefdraad voor extra stevigheid
 • Hand geschilderd
 • Ontworpen in Zweden door Svartsonker
 • Extra scherpe Berkley Fusion19 haken
 • Verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren

Dit nieuwe kunstaas is nog niet verkrijgbaar, maar de verwachting is dat de McCelly begin september leverbaar is en te verkrijgen bij de betere hengelsportzaak!

 


 

Genesis Live, maar geen concert!

Deze week een terugblik op een enorm handig artikel van Lowrance Ambassadeur Michael Stalenhoef: ”Heb je wel eens gehoord van Genesis Live? Nee, ik heb het niet over de Engelse rockband Genesis of het eerste boekdeel van de Bijbel. Ik wil het graag even met je hebben over de functie Genesis Live die standaard te vinden is op de Hook Reveal, Elite TI2 en de HDS Live dieptemeters van Lowrance. Met deze gratis functie kun je namelijk zelf heel eenvoudig, in een paar simpele stappen, live, je dieptekaarten maken. Super handig natuurlijk.”

Hoe het systeem werkt? Elke keer als je de functie Genesis Live gebruikt, zal deze de gegevens opslaan op een micro SD kaart. Hoe vaker je over een bepaalde stek vaart/bevist, hoe gedetailleerder dit wordt opgeslagen. Het resultaat, dieptelijnen die 30 cm uit elkaar liggen i.p.v. één meter. Kennis is macht, dus met dit systeem zal jij ongetwijfeld meer kennis krijgen van je viswater, en daar je voordeel mee doen. Het hele artikel lees je HIER!

 


 

Bescherm je stokken

De gemiddelde karpervisser doet er alles aan om al het zuur bij elkaar verdiende materiaal veilig en beschermd te vervoeren, en daar is zeker iets voor te zeggen. Toch lijkt dit bij roofvissers minder te leven, mobiliteit is ten slotte enorm belangrijk. Maar toch zijn onze roofvisstokken ook een aardig centje waard, misschien helemaal niet zo gek om ook eens naar de juiste bescherming te gaan kijken!

Nieuw van Fox Rage: Voyager ® Camo Edition Triple Rod Hard Case

Bescherm je hengels met de Fox Rage camo hard cases. Deze zijn perfect voor het veilig transporteren van drie hengels.
– Verkrijgbaar in twee formaten: 1,3m en 1,45m
– Geschikt voor drie hengels
– Hard case bescherming voor je hengels
– Rage Camo afwerking
– Heavy duty ritsen
Naast dat deze cases goede bescherming voor de hengels bieden, zijn ze ook nog eens ontzettend makkelijk te transporteren met een handige schouderriem. Geen enkel excuus om je hengels niet beschermd te vervoeren dus! Meer informatie over de nieuwe producten van Fox Rage? Klik HIER!

 

Voor plezier en gemak

De temperatuur daalt (gelukkig) weer een beetje, hierdoor wordt het vissen ook een stuk prettiger. Wist je dat je bij je villa op Resort Città Romana ook een visboot kunt huren? Via Happy Boats gelegen in Marina Cape Helius vaar je met een volledig uitgeruste visboot het haringvliet op! Huur een luxe Marcraft inclusief hengels, een fishfinder en elektromotor. Geen gedoe met aanhanger en in en uitladen van de boot. Bij Città Romana gaan we voor gemak! Een villa boeken kan HIER. Een boot boeken kan HIER. Zien we jou dit najaar nog bij Città Romana?

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

Agressief, realistisch en hoogwaardig

Een mooie primeur voor Westin: De nieuwe Bassbite Squarebill crankbaits. Vis jij graag rondom obstakels? Deze crankbait kan wel eens je ideale wapen zijn voor deze visserij!

Vanwege drijvende elementen die in de staart verwerkt zitten, kan dit kunstaas met een agressieve actie in hoog water gevist worden. De actie blijft stabiel bij zowel snel als langzaam binnenvissen. De Bassbite Squarebill is een uniek kunstaas dat in samenwerking met de beste baarsvissers uit Amerika is samengesteld, en de Nederlandse baarzen lusten dit kunstaas minstens net zo graag!

Enkele specificaties op een rijtje:

 • Loodvrij uitgevoerd
 • Gemaakt van hoogwaardig Japans ABS Plastic
 • Ultra-scherpe en sterke carbon steel haken
 • Realistische ogen
 • Kleuren verwerkt in de binnenkant voor een realistische 3D look
 • Tikkend geluid dat de baarzen op afstand kunnen horen
 • 8 verschillende met de hand geschilderde, gedetailleerde kleuren
 • Strakke, agressieve actie
 • Zwemdiepte: 1-2 meter

Niemand minder dan Luc Coppens heeft dit kunstaas al uitvoerig getest en is er enorm over te spreken! Onder andere deze snoek van 120 cm was slachtoffer van deze testperiode. Voor de vissers die niet kunnen wachten tot ze dit kunstaas kunnen inzetten, nog héél even geduld, want medio begin september liggen ze in de schappen bij de betere hengelsportzaken.

 


 

Voor de veeleisende vissers

De Yasei LTD Perch Finesse Softbait hengel is de ideale keuze voor de roofvisser die op zoek is naar finesse en perfectie binnen zijn visserij! Alle beschikbare LTD modellen bezitten een actie voor roofvistechnieken op Europese rovers als baars, snoek en snoekbaars en beschikken over onze Japanse hengeltechnologieën – het beste van twee werelden dus!
Enkele spec’s op een rijtje:
 • Gemaakt met een hoogwaardige Spiral X Core en Nanopitch blanks
 • Lengte: 225 cm
 • Transportlengte 116 cm
 • Carbon Monocoque einddeel
 • Taftec Alpha Technologie in de top
 • Afgewerkt met Ci4+ Perfection molenhouder en 8 hoogwaardige Fuji SIC K-type geleideogen
 • Werpgewicht 5-18 gram
Deze prachtige hengel is te koop! Je scoort hem onder andere via de link HIER.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste Shimano nieuws? Volg ze dan via de Shimano Facebookpagina!

Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano - Roofmeister

 


 

Betaalbare top hengels voor zeebaars

De nieuwe Cinnetic Raycast XBR is een nieuwe serie spinhengels, die vooral in Nederland goed te gebruiken zijn voor het vissen op de zeebaars. Licht, strak en gevoelig zijn keywords bij het vissen op zeebaars en deze hengels voldoen daar prima aan.

O.a. getest door Mehmet Buyukyilmaz.

Zoals we van Cinnetic gewend zijn is deze hengel van de gewenste kwaliteit en voor een topserie ook nog acceptabel geprijsd. Klik HIER voor de 270 cm versie(15-45 gram) en HIER voor de razend populaire 3 meter versie (15-50 gram).

Cinnetic - UltraCast

 


 

Goed gekleed op pad!

De zomer is ten einde, gegarandeerd dat de neerslag de komende maanden flink toe gaat nemen. In dat geval wil je je bezoek aan de waterkant natuurlijk zo comfortabel mogelijk houden en goede, waterdichte kleding dragen. De waterdichte 10K Ripstop Jacket van Fox Rage is in ieder geval een geschikte keuze! Je scoort de 10K Ripstop Jacket nu met een aantrekkelijke 15% korting bij Fish Inn. Klik HIER!

Fishinn

 


 

Van klein tot groot

Nieuw van Zebco: De Quantum EXO TI Spinmolen! Een droom van een spinmolen van wereldklasse, die adembenemend licht is. Niet alleen adembenemend mooi afgebouwd, maar ook nog eens enorm degelijk! Het skelet design zorgt voor een ongekende strakheid en functionaliteit.

Beschikbaar in de vier meest gevraagde formaten, van de schattige maat 20 voor de forelvisserij tot de stevig uit de kluiten gewassen maat 50 voor het vissen op snoek en zalm. Deze nieuwe versie is nóg verder verbeterd en maakt indruk met zijn zijdezachte actie en onverwoestbare titanium as. Voor meer informatie uit de catalogus, klik HIER!

 


 

Nieuw bij Wout

Zoals je gewend bent van Wout van Leeuwen, altijd weer exclusief nieuw roofvismateriaal. Wat dacht je van De absolute sensatie op het gebied van loodkoppen op dit moment, BKK Baitholders. Wauw, wat een haken! Vlijmscherp en nagenoeg niet uit te buigen. Zo kun je met 100% het gevecht aan gaan met die bak van je leven. Klik HIER.

Gloednieuw van Rapala, de Rap-V. De searchbait voor deze zomer. Snel water afdekken en zo de actieve roofvis op het spoor komen. Zo nieuw, ’t staat nog niet eens in de webshob…

 


 

Goedkoop vis vinden!

Fishfinders zijn er in alle soorten en maten, en EBBM verkoopt ze allemaal! Momenteel zijn er leuke acties gaande waardoor jij al een Hummindbird Piranhamax 4 fishfinder kan kopen vanaf €134,00! Ook de duurdere fishfinders zijn aantrekkelijk geprijsd. Wat dacht je van je Helix 10 Chirp GPS G2N, nu met maarliefst €240 korting! Maar dat is nog niet alles, bekijk HIER het overzicht van alle fishfinders en profiteer!

 


 

Verse FIIISH

Het zeebaarsseizoen is nog in volle gang, en daar moet flink van geprofiteerd worden. Afgelopen week kwam er weer een nieuwe lading FIIISH Black Minnow binnen bij Het Loze Vissertje in de maten 90, 120 en 140. FIIISH is het ideale kunstaas voor de zeebaarsvisser, en de voorraad gaat er dan ook altijd snel doorheen. Wacht dan ook niet te lang voor als je nog plannen hebt om de zeebaars achterna te zitten.

Is kunstaas voor zeebaars niet wat je zoekt? Bekijk dan zeker eens het uitgebreide roofvisassortiment in de Webshop of kom gezellig langs in de winkel! De contactgegevens vind je HIER.

Het Loze Vissertje goed beveiligd dankzij Resatec

 


Ideaal voor het juiste gevoel

 

De HTO Nebula roofvishengels zijn ontworpen om de algemene kunstaasvisser zoveel mogelijk waar voor zijn geld te bieden. De Nebula staat bekend als de beste prijs/kwaliteitverhouding roofvishengel aller tijden! Deze hengels hebben een snelle actie, waardoor nauwkeurige worpen en het controleren van je kunstaas geen enkel probleem vormen. De HTO Nebula’s zijn zeer geschikte hengels voor Zeebaars, Roofblei en Snoekbaars omdat ze uiterst nauwkeurig, gevoelig en sterk zijn. Klik HIER.

 


 

Start de motor

Rebelcell heeft het assortiment uitgebreid met de Rebelcell Start, dé lithium startaccu voor buitenboordmotoren. De Rebelcell Start is een krachtige lichtgewicht lithium startaccu die gebruikt kan worden voor alle benzine buitenboordmotoren tot 200 PK.

Een startaccu, nu eigenlijk altijd een lood-accu, moet voldoen aan hele andere eisen dan de accu’s die Rebelcell in het assortiment heeft: een zeer hoge startstroom leveren én kunnen laden via de buitenboordmotor. Maar gebruikers ervaren met een lood startaccu nadelen: neemt veel ruimte in en is zwaar, sterk afnemende prestaties bij koud weer, hoge zelfontlading, beschadigt snel bij diep ontladen en vraagt (zeker bij periodes van weinig gebruik) aparte maatregelen zoals een druppellader. Naast betere prestaties, langere levensduur en gebruikersvriendelijkheid is de Rebelcell Start een accu die goed werkt bij kou, licht van gewicht is, en topprestaties levert. Klik HIER.

De producten van Rebelcell worden verdeeld door Technautic. Klik HIER voor verkooppunten. 

 


 

Er tussen uit?

Het leven zit vol met contrasten. Enerzijds wordt het sportvissen en het reizen niet vergemakkelijkt door de Corona crisis. Maar aan de andere kant is er wel een hoop vis. De Ebro Delta kan je als een gekkenhuis omschrijven wat het vissen betreft. Blauwvin tonijn, little tunny, bonito enz worden tijdens spectaculaire sessies met het spinvissen gevangen. De Nederlandse visgids Erik Owens brak alle records deze week met een Zweeds team. Ze vingen op één dag maar liefst 16 tonijnen met vissen tot 70kg. In 5 dagen werden 55 tonijnen teruggezet! September en oktober zijn zeer goeie maanden voor het vissen!

Chasing Blue is een charter boot verhuur bedrijf dat zich bezig houdt met het vissen in L’Hospitalet de l’Infant, Spanje. We organiseren onvergetelijke vistrips en we zijn gespecialiseerd in het slepend vissen, driftend vissen, big game vissen, tonijn vissen, spinvissen en nog veel meer. Iedereen is welkom aan boord – van beginners tot ervaren vissers, bedrijven en families. Boek onze boot en geniet van een prachtige dag vissen bij de Ebro Delta! Als “werkpaard” kozen we voor een Wellcraft 25 Scarab, een Amerikaanse center console boot met alle elektronica die je maar kan bedenken en 2 Suzuki motoren van 200HP elk. Vanuit onze thuishaven Hospitalet de l’Infant varen we in minder dan 30 minuten naar de Ebro Delta of de kaap van Salou.

De boot is uitgerust met een Garmin xHD2 Open Array radar waarmee meeuwen in een straal van maar liefst 8 mijl gevonden kunnen worden. Meeuwen verraden vaak de aanwezigheid van grote roofvis zoals little tunny, bonito en tonijn. Deze radar kan echt het verschil maken tussen niks vangen of een grote zwerm tonijn te vinden waarmee je dag helemaal goed gemaakt wordt! Erik is dé man die je moet hebben als je wil spinvissen op tonijn met poppers, stickbait, enz. Hij heeft ook jaren ervaring in het vissen in de Ebro Delta op bluefish en palometa met natuurlijk aas of kunstaas. … en dat alles in het Nederlands!

Meer informatie over deze geweldige reis vind je HIER! LET OP: Momenteel geld er code oranje voor heel Spanje, updates over het reisadvies vind je HIER.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl