Roofmeister Top Gear – Nieuw NK bellyboat & de Swim meister limited

06/03/2020
Roofmeister Top Gear – Nieuw NK bellyboat & de Swim meister limited

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Eenvoudig vis vinden!

De gloednieuwe HOOK Reveal maakt vissen makkelijker. Hij levert krachtige prestaties met bewezen tools zoals Autotuning Sonar, DownScan Imaging en nu ook Fishreveal. Met het gebruik van FishReveal zijn vissen nog gemakkelijker te spotten op uw beeldscherm, dit omdat het de voordelen van Lowrance CHIRP combineert met DownScan Imaging op één scherm.

Het navigeren naar uw favoriete stek is simpel met de GPS plotter. Hiermee kunt u navigeren naar een waypoint, maar ook een route afleggen. Bekijk de video waarin alles eenvoudig wordt uitgelegd! De HOOK Reveal maakt het super eenvoudig om de vis te vinden, doe er dus je voordeel mee! Klik HIER voor neer info.

 


 

Fox Rage Predator Rods

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, natuur en water

De nieuwe Predator Elite Deadbait Rods zijn geschikt voor zowel de statische doodaasvisserij als het vissen met dood aas onder de dobber. Gemaakt van stevig carbon met veel power, klaar voor de dril van jouw nieuwe PR! Meer informatie over deze nieuwe super stokken vind je HIER!

 


 

Westin topper

Luc Coppens met de 18 cm Ricky the Roach…

Deze Westin Ricky the Roach Shadtail is perfect geschikt voor het vissen op snoek, baars en snoekbaars. De soepele schoepstaart, levensechte vinnen en de stevige body geven deze shad een enorm grillige actie. Momenteel wordt vooral op de 14 cm en de 18 cm Westin Ricky The Roach Shadtail zeer goed snoek gevangen, mede door Luc Coppens.

De shads van Westin zijn ruim te verkrijgen bij Wesdijk Hengelsport, in diverse maten en kleuren. Je scoort ze via DEZE LINK!

 


 

De McWatte?!

Onder de vlag van Svartzonker presenteren we de McPrey baits.  De McPrey is een 12 cm lang kunstaas met een paddle tail. Het kunstaas is speciaal ontworpen voor de visserij op snoek, (grote) baars en snoekbaars. De paddle tail zorgt voor veel vibratie en aantrekkelijke bewegingen onder water, die de meeste roofvissen moeilijk kunnen weerstaan!

Het kunstaas kan gevist worden met zowel lichte als zware jigkoppen. Vis je hem liever op de bodem voor snoekbaars of baars? Gebruik dan een zwaardere jigkop. Vis je hem liever op half water om de snoek meer aan te spreken? Pak dan een lichtere jigkop!

De McPrey serie komt in 12 verschillende kleuren, zowel realistische als glitter kleuren. Interessant weetje, alle kleuren reageren op UV, wat het extra opvallend en aantrekkelijk maakt voor de rovers. Ze zijn al te vinden in de schappen bij je lokale Abu Garcia dealer.

 


 

Element saves the day

Onlangs een reportage met Thijs van der Sanden van Rozemeijer. Mikpunt was snoek en de ochtend was erg productief. Toen opeens een adempauze van de snoek en dat duurde ons wat te lang. Zodoende zochten we met de boot een nieuwe stek. Uit het niets opeens een plek vol met aasvis op de Raymarine Element fishfinder.

Het mag dan voor zich spreken dat je met veel meer vertrouwen staat te vissen. Thijs vist al ruim een jaar met de Element van Raymarine. Dit met name vanwege de super gedetailleerde bodemweergave, tal van features en bovenal een uiterst gebruiksvirendelijke interface. Klik HIER voor meer info over deze fishfinder en HIER voor verkooppunten.

 


 

Gratis extra’s

De Yamaha Range F30 – F130 buitenboordmotoren worden nu tijdelijk inclusief Flexible Rigging pakket geleverd! Bij aanschaf van een nieuwe Yamaha-buitenboordmotor uit de range F30-F130 ontvang je nu kosteloos een aluminium propeller, schakelkast en toerenteller, of een complete multifunctionele stuurhendel (uitsluitend bij F50, F60 en F70 modellen). Dit betekent dat je zelf de juiste toebehoren kunt selecteren zodat alles precies afgestemd wordt op de gekozen boot-motorcombinatie.

Om de toekomstige nieuwe Yamaha-buitenboordmotor eigenaren makkelijker kennis te laten maken met dit programma, biedt Yamaha van 1 maart t/m 30 juni 2020 extra veel voordeel. Bij aanschaf van een nieuwe Yamaha-buitenboordmotor in de range F30 tot en met F130 krijg je een basispakket Flexibele Rigging cadeau. Dit betekent dat wanneer de koper een nieuwe Yamaha-buitenboordmotor aanschaft, men de bijbehorende toerenteller, propeller en schakelkast kosteloos erbij krijgt. Bij de F50, F60 en F70 modellen kun je ook kiezen voor een complete multifunctionele stuurhendel.

Voor meer informatie en de actievoorwaarden voor wat betreft het gratis basispakket Flexible Riggingverwijzen wij je door naar onze website of kom kijken in de showroom bij Yamaha’s uitgebreide dealernetwerk!

 


 

Visweekend op het Haringvliet

Een op-en-top vakantieverblijf met vismogelijkheden te over!

Het Haringvliet is een viswater met internationale allure. Van over de hele wereld komen sportvissers naar Hellevoetsluis om mee te kunnen doen aan de World Predator Classics, een grootse roofviswedstrijd in juni. Wil je grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen vangen, dan is dit the place to be!

Dé plek voor grote XXL baarzen.

Je vangt deze vissen het beste vanuit een boot op het Haringvliet zelf. Maak gebruik van de gratis boothelling met steiger bij het Quackstrand (momenteel nieuw in aanleg) en geniet van een dag op het water. Verblijf op Resort Città Romana om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken! Klik HIER.

 


 

Swim Meister

Binnenkort een video op Roofmeister!

Binnenkort op video een ode aan de Westin Swim. Samen met Luc Coppens en Robert-Paul Wolters pakten we het kantvissen aan en liet de Swim zich van zijn beste kant zien, twitchend, crankend, jerkend, dit is regelrechte allrounder. Vanaf half maart twee supervette kleuren, zie onder, wel limited edition, dus wees er snel bij 🙂

In aantocht mensen. Half maart in de winkels, wees er snel bij.

 


 

Searchbait

De HART Diamond VIB is een compacte ASP-achtig stukje kunstaas. Goede werpeigenschappen en snel binnen te vissen en dus ideaal voor bijvoorbeeld roofblei en zeebaars.  Echt een topaasje voor in de zomermaanden. Klik HIER voor meer nieuws uit het HART assortiment.

 


 

Realistische lepels

Nieuw in het gamma van DAM Effzett, de Roach en Perch Spoon! Dit is geen alledaags kunstaas, de bijzondere actie spreekt de roofvis absoluut aan, zeker tijdens lastige omstandigheden.

De Perch en Roach Spoons zijn mooie lepels met een realistische print en vorm.  Ze hebben een mooie flankende actie die meteen de aandacht trekt. De lepel is een beetje een ‘vergeten’ kunstaas, maar dit is zeker niet terecht! Het is een veelzijdig stukje kunstaas dat je zowel werpend, spinnend als trollend kan vissen.

Marc Hoeben heeft het kunstaas zelfs verticalend ingezet, en niet zonder succes! Je kan de lepel gewoon spinnend binnen vissen en met de snelheid variëren. Heel effectief op dieper water is de dwarrel methode, inwerpen en aan een gestrekte lijn laten afzinken tot op de bodem. Lepel omhoog tillen, en aan een gecontroleerde slappe lijn terug naar beneden laten dwarrelen.

Aanbeten komen vaak in het naar beneden dwarrelen, daarom moet dit echt gecontroleerd gebeuren. Al trollend kan je varieren in snelheid en diepte. Succes verzekerd. Marc Hoeben heeft er in ieder geval veel vertrouwen in! De FZ lepels komen in twee modellen, acht kleuren en drie gewichten. Meer informatie over het harde kunstaas van DAM? Bekijk HIER het hele assortiment!

 


 

Streetfishing molen

De Stradic is al heel lang een begrip in de hengelsport en onder andere steeds populairder onder Streetfishers. De Ci4+ uitvoering is bijvoorbeeld  lekker licht van gewicht. Met z’n 190 gram is bijvoorbeeld de 2500 uitvoering een molen waar je met veel plezier een dag heerlijk aan de slag kunt. Licht van gewicht, toch veel power en betrouwbaar. Wat heb je nog meer nodig 😉 Klik HIER voor meer info. 

 


 

Zie meer onderwater!

Er is veel gaande in de wereld van fishfinders. De ene innovatie heeft nog niet het levenslicht gezien of de andere duikt de kop op. Trendsetters o.a. zijn Humminbird en Minn Kota, twee Amerikaanse bedrijven die elke keer weer de onderwater wereld nog beter en met nog meer features haarfijn in beeld kunnen brengen. Bart van den Boom is prostaffer in Nederland van beide merken en heeft een aantal zeer interessante screenshots met tekst en uitleg voor ons in petto. Zowel Humminbird als Minn Kota worden in Nederland verdeeld door groothandel Technautic. Bart heeft diverse super scherpe en gave screenshots gemaakt. Benieuwd naar het hele artikel? Kijk dan HIER!

Wil jij de onder water wereld ook zo haarscherp in beeld hebben? Wellicht dat jij binnenkort ook net zulke vette screenshots kunt maken als Bart. Klik HIER voor informatie over de Helix unit en HIER voor de Solix. HIER vind alle verkooppunten van Technautic.

 


 

Nieuw pand voor Raven!

Raven Hengelsport heeft haar deuren geopend van de nieuwe winkel in Rijen! Op zaterdag 29 februari is de winkel aan de Mary Zeldenrustlaan 20a geopend. Vanuit de nieuwe winkel kan het team jou nog beter helpen met al je wensen.

Alle kennis die Raven Hengelsport jarenlang heeft opgedaan in Tilburg komt samen in het nieuwe pand. Zo zijn alle Roofmeisters uit het zuiden van Nederland én België hier op de goede plek. De ruim opgezette winkel is – dankzij het ruime aanbod – een paradijs voor roofvissers! Naast het ruime aanbod voor roofvissers valt er natuurlijk ook genoeg te beleven voor de overige sportvissers.

Wij zijn erg trots op de nieuwe winkel, hopelijk kunnen we jullie snel verwelkomen aan de Mary Zeldenrustlaan 20a in Rijen!Neem ook zeker een kijkje in onze webshop!

 


 

Polder aas!

Wat is er nu toch mooier dan struinen door de oer-Hollandse polder! Licht bepakt met een spinhengel en wat kunstaas samen met je maat, of alleen, even je hoofd leeg maken. Voor deze visserij heeft Rozemeijer een aantal fantastische aasjes in het assortiment!

Een spinner mag absoluut niet ontbreken als je de polder in gaat. Is dat dan een kleine spinner, dat kan, maar onderschat die net iets grotere spinner niet! Met bladmaat #7, welke net wat meer vibratie afgeeft, en een gewicht van 27gr is Dr. Skirt net iets groter dan de rest en dat zie je aan de vangsten. De polder ‘giganten’ weten wel raad met deze schitterende spinner. Voorzien van een VMC dreg, siliconen skirt en te verkrijgen in 3 kleuren; Fire Tiger – Red Head en Hot Pike. De Dr. Skirt vind je HIER!

Een kleine vis welke achter een grotere vis aanzwemt is altijd aantrekkelijk, als ze namelijk gegrepen kunnen worden dan heeft die snoek of snoekbaars niet 1, maar 2 maaltijden in 1 hap…althans dat denken ze! Deze relatief kleinere plug oogt groter door het ‘stalkende’ kleine broertje en verzet daarmee best wel wat water. De kogels activeren de rovers en door de 360 graden draaiende dreggen kan een gehaakte vis nauwelijks ontkomen. Voorzien van solide splitringen en VMC dreggen. Uiteraard te verkrijgen in de befaamde Rozemeijer ‘Speckled’ kleuren; Fire Tiger – Red Head – Blue Gill – Hot Pike en Blushing Roach. De stalker vind je HIER!

Is Dr. Skirt #7 dan enkel in te zetten in de polder of is een stadswater? Absoluut niet, check het onderstaande filmpje maar eens waarin Jordy van Loo een fantastische vis op het grote water vangt met deze spinner.

 


 

Bellyboat Wedstrijd Nieuws!

Op 22 maart wordt de eerste van drie wedstrijden van het NK Bellyboat Vissen gehouden op het Hollands Diep, mede dankzij aansprekende sponsoren wordt het wederom een prachtig evenement… Een sterk internationaal deelnemersveld van ca. 50 fanatiekelingen zal strijden voor deze titel. De laatste plaatsen zijn nog beschikbaar.

De organisatie zal tijdens de wedstrijd kantoor houden op het zeilschip Spartivento, gelegen naast het wedstrijdparcours. De briefing, het buffet en de prijsuitreiking vinden eveneens hier plaats.

De Spartivento biedt de gelegenheid tot overnachten, hetgeen de deelnemers wordt aangeboden voor een aantrekkelijk tarief, een unieke gelegenheid voor degenen die van verder komen.


Vanaf zaterdag 21 maart 19.00 uur is men van harte welkom, gezellig met andere deelnemers een drankje doen. ’s Morgens staat er een ontbijt klaar en kan men rustig de bellyboat in gereedheid brengen. Aanmelden voor de wedstrijd of de overnachting kan via info@nkbellyboatvissen.nl. Word jij de nieuwe Nederlands Kampioen bellyboat vissen? Meld je aan!

 


 

Levensecht

Uniek kunstaas, daarvoor ben je bij bij Kunstaasoutlet aan het juiste adres. Wat denk je van de Lunkerhunt Fetch? De Lunkerhunt Fetch Swimbait is ontwikkeld door FLW Tour prostaffer Matt Arey. Het kunstaas is een professionele swimbait die is ontworpen voor alle niveaus. Met een levensecht aasvisprofiel, dat bij elke ophaalsnelheid een natuurlijke staartactie biedt, zorgt het neutrale drijfvermogen ervoordat het langere tijd in de bijtzone kan blijven.

De Fetch Swimbait is perfect voor verschillende toepassingen als Swimbait en blinkt uit indiep water op een gewichtloze haak in EEG-stijl. Ze beschikt over uitstekende vinnen, 3D-kieuwplaten en holografische ogen voor een extra aantrekkingskracht. Deze topper staat garant voor het vangen van grote vissen! Inmiddels is deze ook uitgebreid getest en goedgekeurd door ons team. Bestellen of meer informatie via de link HIER!

 


 

Waterkaarten van Navionics, onmisbaar!

De Waterkaarten van Navionics, voor de moderne visser zijn deze niet meer weg te denken. Niet alleen gedetailleerde kaarten, maar ongekende mogelijkheden met o.a. Sonarchart Live voor verfijning van je kaarten, het synchroniseren met boatingapp en het uitzetten van een koers zodat je 100% je handen vrij hebt. Roofmeister Bas Westerveld vist hier nu één seizoen mee, en laat je zonder al te veel technische verhalen het gemak en de waarde van de Navionics waterkaarten zien. Benieuwd naar het hele artikel? Je leest het HIER!

 


 

Klein maar dapper kunstaas!

De Larva Micro Spinnerbait is met zijn 4 centimeter en 7 gram een klein kunstaas dat je zeker niet moet onderschatten! Het metalen lijfje is vormgegeven als een insect en dankzij de rubberen pootjes lijkt het silhouet daar ook enorm op.

Uiteraard is de Larva voorzien van een Gamakatsu dreg, of dito enkele haak. Het spinnerblad is aan een gekogellagerde wartel bevestigd waardoor hij zelfs tijdens het afzinken al draait en je dus ook jiggend kunt vissen met de Larva; enorm effectief! De Larva met Dreg is verkrijgbaar in 8 vangende kleuren, de Larva met enkele haak wordt geleverd in vier kleuren.

Volg SPRO ook  via de socials! SPRO Facebook, SPRO Instagram en SPRO YouTube

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl