Spaans temperament – Staan op je bellyboat & naakte shads

28/02/2020
Spaans temperament – Staan op je bellyboat & naakte shads

Spanje en Nederland, het zijn twee werelden apart tussen de landen van de tapas en de boerenkool. Gek zijn er legio raakvlakken en jawel, zeker ook op roofvisgebied. Ok, de Spaanse kust is voor ons kaaskoppen alleen maar iets om van te dromen met Mahi mahi, palometa, tonijn en meer wat je molenslip kan doen laten gillen.

Spanje, het Amerika van Europa.

Maarrrrr… landinwaarts op het zoete hebben we voor een groot deel te maken met dezelfde vissoorten. Ok, helaas, de black bass hebben wij dan niet, maar net zo goed is het vissen op baars, snoek, meerval en in iets mindere mate snoekbaars ontzettend populair bij de Spanjolen.

Met name het snoek- en baarsvissen is erg populair in het land van de zon.

Zodoende is het volkomen logisch dat HART landsgrenzen niet schuwt en het gehele Europese continent voorziet van haar van a-tot-z-assortiment. In ons land hebben ze reeds naam gemaakt met de hoge kwaliteit bellyboaten, maar er is zoveel meer. Een tipje van de sluier…

 

Manolo & Co

Een van die zeer interessante stukken kunstaas is de Manolo-familie en dan met name de Manolo & Co. Qua actie en uiterlijk een klein schooltje vis, lees flinke maaltijd waar de rover zijn tanden in kan zetten. Bovenal een heel vernuftig systeem om zo weedless te kunnen  vissen.

Een van de meest innovatieve aasjes op dit moment.

Voor aankomend voorjaar en de zomer moet dit gewoon een hit worden tussen de planten. Uiteraard hebben Roofmeisters dit stukje kunstaas al uitvoerig getest 🙂 Klik HIER. Klik HIER om hem te bestellen.

Roofmeister Johannes Elzinga met zijn testcase. Klik HIER.

En dan hebben we de Manolo ook in naakte vorm 😛 De HART Manolo Naked is een extra zachte softbait met een zeer realistische zwembeweging. De combinatie van de kop (die ook nog eens is voorzien van een goede haak) met de body maakt een mooi geheel en zorgt ervoor dat de Manolo nog aantrekkelijker word voor de rovers. Klik HIER.

De Manolo zonder fratsen… Maar nog volle bak vangkracht.

 

HART bellyboaten

HART heeft zoals gezegd naam gemaakt met bellyboaten en reden genoeg om er enkele uit te lichten. Te beginnen met een van haar vlaggenschepen, de Sikkario Hybrid. Dit juweel is volledig gemaakt van 1000D polyester gecoat met thermisch gebonden PVC en heeft versterkte afdichtingen. De Sikkario X-Pro heeft 2 hoge druk ‘Boston’ kleppen op de tubes. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van 16 cm hoge dichtheid foam. Klik HIER voor meer (bestel)informatie.

Ook dit product is door ons uitvoerig getest. Klik HIER.

De Hart Float Tube Slider is uniek in zijn soort. Deze bijna vierkante hybrid Bellyboat is gemaakt om staand je vis af te drillen. Voor wie dit aandurft zal deze Roofvisdag onvergetelijk zijn.

De Slider, uniek in zijn soort!

Met zijn 1.2 mm dikke dubbelwandige pvc tubes voorzien van veiligheidsventielen en twee verschillende luchtkamers, heeft de Hart Float Tube Slider een bijzonder goed drifvermogen. Bijzonder stabiel en voorzien van peddels. Klik HIER  voor meer informatie. Klik HIER voor nog meer HART bellyboaten.

Voor zover wij weten niet eerder vertoond.

 

HART Streetfishing

In het assortiment van HART een eindeloze keur aan hengels voor alle roofvisdisciplines. Zo ook het fijnere werk, bijvoorbeeld de Hart Toro Rock & Street (216 cm, werpgewicht 1-7 gram), een ultra light hengel, speciaal ontworpen voor de liefhebbers van de allerlichtste visserij. Deze Toro Rock & Street is afgebouwd met Fuji K geleideogen en een Fuji VSS reelhouder. Klik HIER voor meer info.

Hart waadpak

Het Hart Wader 25S Spinning Waadpak is een super sterk ripstop pak en speciaal onwikkeld voor het vissen op het zoute water. Het Wader 25S Spinning waadpak is voorzien van borstzakken met YKK-ritsen, verstelbare elastische bretels en riem om de middel. Klik HIER.

 

HART searchbait

De HART Diamond VIB is een compacte ASP-achtig stukje kunstaas. Goede werpeigenschappen en snel binnen te vissen en dus ideaal voor bijvoorbeeld roofblei en zeebaars.  Echt een topaasje voor in de zomermaanden. Klik HIER.

 

Bovenstaand is echt een fractie van het complete gamma dat HART te bieden heeft voor roofvissers. HART onderscheidt zich met name met innovatieve kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs. Klik HIER voor het volledige assortiment, HIER om ze op Facebook te volgen en HIER voor verkooppunten in de Benelux.