Roofmeister Top Gear – Westin zeebaars shad & gloednieuwe Shimano molen

10/07/2020
Roofmeister Top Gear – Westin zeebaars shad & gloednieuwe Shimano molen

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Vast en zeker, met Fox Screws!

Een enkele jighaak heeft als nadeel dat er behoorlijk sprake kan zijn van een hefboomwerking, ofwel de kans op lossers is relatief groot. Met de Super Screws van Fox Rage minimaliseer je dit risico. Het ontbreekt zogezegd aan een enkele haak en dat laten we nu over aan een dreg aan een stinger.

Enkele specs op een rijtje:

 • Kogelvormige jigkoppen voor finetuning van groter kunstaas.
 • Vier maten beschikbaar: 15, 20, 25 en 30 gram.
 • Extra lange schroef ontworpen voor groter Fox Rage kunstaas.
 • Kan met alle Fox Rage Shallow rigged kunstaas worden gebruikt om de presentatie te verfijnen.
 • Per drie stuks verpakt.

Meer informatie? Klik HIER!


 

Enjoy the silence!

Speciaal voor de visser die graag in alle rust komt, en behoefte heeft aan betrouwbare apparatuur: De M32 elektromotor is het paradepaardje uit de schuur van Yamaha als het gaat om elektromotoren.

De M32 zit vol functies die je boot precies daar brengt waar je hem nodig heeft, elke dag. Veelzijdige sturingsspanningscontrole, eenvoudig met één hand op te bergen en snelle aanpassing voor verschillende dieptes. De op de spiegel gemonteerde motor is eenvoudig bedienbaar, gemakkelijk te controleren en ontzettend betrouwbaar. Kortom een krachtbron waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

Een snelle en enorm krachtige motor achter je boot geeft natuurlijk enorm veel vaarplezier, maar een stille elektromotor laat je pas écht met rust komen op het water.Meer informatie? Klik HIER. Je lokale Yamaha dealer vind je HIER!

 


 

Kritische fishfinder test!

Als er één visser is van wie wij waarschijnlijk allemaal iets kunnen leren over fishfinders, dan is dat Jouke Jansma wel. De afgelopen tijd heeft Jouke zich georiënteerd op het vinden van een nieuwe fishfinder, die optimaal ingezet kan worden bij zijn visserij. Door heel kritisch te kijken naar diverse specificaties waar de fishfinder aan moet voldoen en situaties waarin Jouke terecht komt in zijn visserij, is zijn keuze gevallen op de Raymarine Element 12.

”Ik kom uit de generatie waarin de eerste, toen nog schrijvende dieptemeters voor een ware revolutie zorgden in de sportvisserij vanuit de boot. Waar je eerst je stekken min of meer vond door te peilen met een peildobber en later weer terugvond via zogenaamde kruismetingen met het blote oog, kon je nu ook zien hoe de bodem er rondom die stek uitzag en waarom die stek dus een goede stek was. Inmiddels zijn er legio meer mogelijkheden en hoewel de visser altijd nog de vis moet vangen, zijn er zeker zaken die het lokaliseren van goede stekken en daarmee het vinden van de vis zullen vereenvoudigen.”

Wil jij tot op de details weten welke specificaties en opties Jouke belangrijk vindt voor het kiezen van de juiste fishfinder? Het hele artikel lees je HIER!

Raymarine

 


 

Nieuw team Città Romana

De World Predator Classic met Città Romana als thuisbasis.

Dit jaar vertegenwoordigen 2 teams de kleuren van Resort Citta Romana tijdens de World Predator Classic te Hellevoetsluis. De WPC is een grote internationale roofviswedstrijd die eigenlijk in Juni gevist zou gaan worden op het Haringvliet maar vanwege de COVID19 verplaatst is naar 4, 5 en 7 November 2020. 65 internationale teams strijden niet alleen om de eer. Er is namelijk ook een super vette prijzenpot van maar liefs € 75.000 te verdelen! Ja Roofmeisters jullie lezen het goed € 75.000! We stellen beide Resort Citta Romana teams graag even aan jullie voor:

Team Città Romana 1: Michael Stalenhoef en Herman Schuurman.

Team Città Romana 2: Jan Baar en Daan de Rijk.

Misschien voelt het nog niet zo, maar de zomervakantie staat weer voor de deur. En waarom zou je het dit jaar niet dichtbij huis vieren? Bij Citta Romana is er de komende maanden nog genoeg plek voor een heerlijke (vis)vakantie! Boeken gaat eenvoudig en snel via de link HIER.

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

It’s a kind of magic

Nieuw binnen bij Wesdijk Hengelsport: De Westin Magic Minnow Jig! De Westin Magic Minnow Jig is de nieuwste sensatie op het gebied van het alsmaar populairder wordende zeebaars vissen.

Natuurlijk heeft Westin prostaffer Daniel van de Post de Magic Minnow al uitvoerig aan de tand gevoeld 😉

De Fiiish Look a like voorgemonteerde zeebaars shad is zeer natuurgetrouw, zacht en op alle manieren te vissen vanaf boot of kant. Met zijn enorme vibratie is de Westin Magic Minnow Jig een zeer gewillige prooi voor vriend zeebaars. Verkrijgbaar in 10 cm/ 12 gram en in 8 verschillende kleuren!

Neem zeker eens een kijkje in de WEBSHOP van Wesdijk voor een ruim assortiment, snelle levering en een uitstekende service!

 


 

Gloednieuwe Shimano molen

Het is altijd een bijzonder moment wanneer Shimano een gloednieuwe molen op de markt brengt. Shimano presenteert dan ook trots deze nieuwe baanbrekende molen en is ervan overtuigd dat wereldwijd de Vanford molen wat tongen los gaat maken.

Er is een gloednieuwe toevoeging aan de immens populaire Shimano Magnumlite molenserie. De visueel verbluffende Vanford is een volledig nieuw, ultralichtgewicht model, ontworpen voor gebruik in zowel zoet- als zoutwateromstandigheden. 

 • Extreem gevoelige en vederlichte rotatie opstart door de combinatie van de MGL rotor en Micromodule II gearing
 • Ultra-lichtgewicht dankzij CI4+ body en rotor 
 • Extreem duurzaam (HAGANE Gear & X Protect) 
 • Ultieme werpprestaties (Long Stroke Spool)

Verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, van de uiterst kleine en compacte 500 maat tot aan een 5000 formaat in zowel normale, snelle High Gear (HG) en Extra High Gear versies.  De Vanford is een premium molen met adviesverkoopprijzen vanaf € 209,95. Zet de Vanford maar vast op je wensenlijstje want hij is beschikbaar vanaf september in geselecteerde winkels!

Meer informatie over de Vanford molen vind je HIER. Bekijk zeker ook DEZE video via de Shimano Facebookpagina!

Het BELEVEN van de hengelsport met Shimano - Roofmeister

 

 


 

Butcher is back

Terug van weggeweest: De Butcher kunstaas range van Salmo! De terugkeer van dit klassieke zinkende kunstaas, de Butcher 5cm Sinking is weer opgenomen in de Salmo range in vier briljante, visvangende kleuren.
– Verkrijgbaar in vijf kleuren: Green Tiger, Holographic Real Dace, Supernatural Hot Perch, Holographic Brown Trout
– Kan effectief op alle watertypen worden gevist
– Een fantastisch kunstaas voor het belagen van kleinere roofvissoorten zoals baars en kopvoorn
– Voorzien van hoogwaardige VMC haken
Het kunstaas is onder andere te verkrijgen bij Fish Inn, klik HIER!

 

Snack time!

De heetste dagen van de zomer lijken (voorlopig) weer achter ons te liggen, en dus zal de snoek weer iets actiever op zoek gaan naar een lekkere snack! De nieuwe Svartzonker McSnack zal zeker goed in de smaak vallen bij de gemiddelde jager die ons water rijk is.

Met opvallende ‘flitsende’ elementen is de McSnack goed zichtbaar onderwater, wat de nodige aandacht van een hoop jagers zal vragen! Daarnaast heeft dit kunstaas een ‘zwervende’ actie, waardoor de nodige wrijving plaatsvind onder water, hierdoor imiteert het een vluchtende aasvis, laten we dat nou net willen! De McSnack heeft een bijzondere actie waardoor je hem het beste jerkend kan vissen. Meer informatie of bestellen? Klik HIER!

 


 

Monsterlijk groot aas

Soms heb je een monster nodig om een monster te kunnen vangen! Westin is een fabrikant met lef en komt met een range aan enorm kunstaas op de markt. De Indiana Blades, Colorado Blades en de Willow Blades!

De kleinste uit deze range is de Indiana Blades, met ‘slechts’ 45 gram is dit het kleinste monster uit deze serie. De kleur die je op deze afbeelding ziet is  ‘Yellow Tiger’.

De tweede uit de range is de Colorado Blades. Met 65 gram is dit toch een flinke jongen te noemen. De kleur die je op deze afbeelding ziet is ‘Red Tiger’.

Ten slotte de Willow Blades. Ook dit monster weegt 65 gram. De kleur die je op deze afbeelding ziet is ‘Black Mamba’.

Enkele specs op een rijtje:

 • ‘Ricky The Roach’ Weedless design
 • Met de hand geschilderde gedetailleerde kleuren
 • Custom-Made ontworpen Westin blades
 • Extreem sloom te vissen
 • Stevige siliconen slierten
 • Japanse extra sterkte carbon steel haken
 • Robuust ontwerp
 • Duurzame materialen

Meer producten of informatie over Westin vind je op de WEBSITE!

 


 

Elite Masterclass

Dat men bij Lowrance roept dat de Elite Ti2 de beste sonar uit het eigen gamma is, laat zien hoeveel vertrouwen men heeft in dit product. Om jou, als mogelijke gebruiker van dit systeem eens écht goed kennis te laten maken met dit technologisch vernuft, is er onlangs een heus webinar over dit systeem verschenen!

In deze 55 minuten durende ‘masterclass’ komen verschillende stappen voor het gebruiken van het systeem aan bod. Denk hierbij aan: het uitpakken, het installeren, de uitleg van basis instellingen tot aan het interpreteren van sonarbeelden. Al deze belangrijke aspecten komen aan bod! Dus, ben jij geïnteresseerd om een dergelijk systeem aan te schaffen? Gun jezelf een uurtje pauze en je bent direct helemaal up-to-date!

Meer informatie over de Lowrance Elite Ti2 systemen vind je HIER! Op zoek naar een Lowrance dealer? Klik HIER voor een overzicht.

 


 

Metal on the streets

De 4Street Chatter, bedoeld om grote wateroppervlakten effectief mee af te vissen. Het metalen blad laat dit franjekunstaas schudden en met veel trillingen door het water gaan en lokt zo menige roofvis naderbij. Baarzen maar ook snoeken zijn steevast geïnteresseerd in dit kunstaas. De chatterbait kan als extra nog van een shad voorzien worden om zo nog meer trillingen te veroorzaken. Voor meer informatie, klik HIER.

 


 

De superslimme Raptor

In de afgelopen jaren zijn er heel wat intelligente hulpsystemen voor allerlei aspecten binnen de visserij op de markt gekomen, maar deze innovatie van Minn Kota is wel héél erg doordacht! Een boot vastleggen op ondiep water was nog nooit zo makkelijk als met het nieuwe Raptor systeem!

Raptor weet waar je voor anker gaat, wat er met je boot gebeurt en wat hij vervolgens moet doen. De Minn Kota Raptor detecteert bodem veranderingen, voelt de verankeringskracht en reageert automatisch om je zo op je gewenste plek te houden. In onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe dit systeem werkt en waarom dit perfect is voor de (roof)visser die graag zijn boot verankert wilt hebben tijdens het vissen.

Het systeem van dit anker zorgt er voor dat je ten alle tijden goed vast komt te liggen, ongeacht het bodemprofiel. Daarnaast zorgt het systeem er ook voor dat je ankerstok eenvoudig los komt, dankzij de verhoogde terugtrek kracht. Het Minn Kota Raptor systeem is nog niet op de markt, maar meer informatie over dit super toffe ankersysteem kan je wel al vinden op de website, klik HIER!

De Nederlandse verdeler van Minn Kota is Technautic. Op zoek naar je lokale Technautic dealer? Klik HIER!

 


 

Roofblei topper bij Wout

Een must have voor iedere roofblei visser. Op de markt sinds juni 2016 en voorradig bij roofvisspeciaalzaak Wout van Leeuwen. Een nieuw concept, ontwikkeld door Fiiish…. De Powertail werpt fantastische afstand met geweldige nauwkeurigheid door de combinatie van de body en de staartschoep.

Meerval met een golfbal en nieuwe snoek sensatie bij Wout van Leeuwen

Wout van Leeuwen, een aanrader voor iedere roofvisser.

De PowerTail is een nieuwe gepatenteerd concept. Een lichaam imiteren het realisme van een vis in combinatie met een hard, transparant schoepje. Het schoepje zorgt ervoor dat het lichaam vertraagt tijdens de afdaling. In het water wordt het schoepje onzichtbaar maar veroorzaakt extreem sterke trillingen. Klik HIER.

 


 

Waterproof op stap

Zoek jij nog een degelijke waterdichte tas voor het veilig vervoeren van je spullen? De Cinnetic Waterproof Bag is een praktische en lichtgewicht EVA tas voor het veilig vervoeren van camera’s, telefoons of etenswaar welke je wilt beschermen tegen water. Deze Waterproof Bag kan opgevouwen worden vervoerd wanneer deze leeg is. Versterkte zijkanten zorgen voor een langere levensduur.

 • EVA materiaal voor het veilig en droog vervoeren van producten
 • Kan worden opgevouwen wanneer niet in gebruik
 • Versterkte zijkanten voor een langere levensduur
 • Verkrijgbaar in Medium en Large

De Cinnetic Waterproof Bag is verkrijgbaar bij Wesdijk Hengelsport, klik HIER!

 


 

Op reis met Tom!

Zie jij jezelf deze zomer al poseren met een grote tonijn of een marlijn? Met Tom’s Catch heb je nu de kans voor deze unieke ervaring, en niet op de minste locatie, op de prachtige Azoren!

Seriole Charter is een charter boot verhuur bedrijf dat zich bezig houdt met het vissen in Faial, Azores. We organiseren vistrips, rondvaarten en we zijn gespecialiseerd in het slepend vissen, jigging, chumming, driftend vissen, big game vissen, tonijn vissen, wrakvissen en nog veel meer. Iedereen is welkom aan boord – van beginners tot ervaren vissers, bedrijven en families.

Boek onze boot en geniet van een prachtige dag vissen in Faial! Geboren in Faial, kapitein Luis begon als een jonge man om te gaan vissen met zijn ouders en de lokale vissers van het dorp. Dus leerde hij de traditionele technieken van de visserij op de Azoren. Zijn ervaring en sympathie zullen u voorzien van fantastische momenten aan boord van zijn boot, Seriole.

Wil jij meer weten over deze reis of gelijk boeken? Dat kan via de link HIER! Uiteraard zijn er nog veel meer reizen mogelijk, je vind ze op de Website.

Wereldwijd sportvissen, visboten en gidsen - Tom's Catch

 


 

Time to Jerk!

Gezien in de webshop van Fish Inn: Mooie kortingen op Jerkbaits van Savage Gear!

Wat dacht je van de Savage 3D Roach Jerkster? Verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en gewichten!

Ook de Savage 4Play V2 Swim & Jerk is afgeprijsd. Verkrijgbaar in lengtes tussen de 11,5 en 20 centimeter! Ook van dit kunstaas zijn diverse kleuren en gewichten verkrijgbaar!

Is dit niet wat je zoekt? Met meer dan 25.000 artikelen heeft Fish Inn zeker iets wat jij kunt gebruiken in je visserij! Vanaf €100 is jouw bestelling gratis verzonden.

Fishinn

 


 

Belly slagschip

De Hi & Dry MAC ADVENTURE + Nu met motormount aan de linker zijde zodat je makkelijk kunt sturen en gasgeven terwijl je aan het vissen bent. Groot voordeel van deze belly boot is dat je eindelijk makkelijk op stromend en groot water  kunt vissen. Door gebruik te maken van een elektromotor kun je grote afstanden afleggen en liggen alle hotspots binnen handbereik. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld trollend te vissen met meerdere hengels.

De MAC ADVENTURE + is een bellyboat gemaakt van robuust rubberboot materiaal en heeft een draagvermogen van 150 kg. Deze boot heeft geen binnen bladders en is daarom nagenoeg onverwoestbaar en door de afmeting van deze boot (200 cm lang en 135 cm breed) is hij uitstekend geschikt voor het grote water of voor het vissen op meerval op de rivieren.Ook aan het veiligheidsaspect is gedacht, want deze boot heeft twee luchtcompartimenten met een veiligheidsschot achter de zitting die zorgt er voor dat de boot stabiel blijft, zelfs als er onverhoopt toch een lekkage zou ontstaan.

Omdat Mac Fishing al meer dan 10 jaar belly boten maakt en alle kinderziektes al uitgewerkt heeft zit er 6 jaar fabrieksgarantie op de Mac Adventure. Te bestellen bij Wout van Leeuwen en Wesdijk Hengelsport.

Mac Fishing; een begrip in de hengelsportwereld! - Hengelsport- en ...

 


 

FIIISHing-time!

FIIISH is volop verkrijgbaar bij Het Loze Vissertje! Het assortiment van FIIISH is flink uitgebreid en de voorraad is werkelijk gigantisch te noemen! De Black Minnow is zowel in de N°2, N°3 & N°4 ruim op voorraad. Zowel de losse body’s als de combo uitvoeringen!

Ook is er een zeer grote voorraad aan haken en loodkoppen in verschillende maten en gewichten verkrijgbaar. Daarnaast zijn de nieuwe paradepaardjes uit het assortiment van FIIISH: De Mud Digger en de Black Eel ook weer verkrijgbaar. De zeebaarsvissers zullen de komende tijd hun hart weer kunnen ophalen aan alles wat er weer binnen is!

Maar er is natuurlijk nog veel meer moois te verkrijgen bij Het Loze Vissertje in Zelzate (België)! Woon je nou niet in de buurt? In de Webshop is alles eenvoudig te vinden!

 


 

Visdeal zoekt marketeer!

Visdeal/Visdealshop is op zoek naar een ambitieuze en getalenteerde starter die recent een HBO en/of WO opleiding heeft afgerond en affiniteit heeft met online marketing. Lijkt het jou leuk om alles te leren op gebied van online marketing en om bij te dragen aan de missie om de grootste hengelsport webshop van Europa te worden? Lees de vacature en neem contact op (CV + motivatie). Klik HIER voor de volledige vacature.

Visdeal

 

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl