Rozemeijer into the creature game – Urban Sense Creature

25/11/2020
Rozemeijer into the creature game – Urban Sense Creature

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Daan Pit over de Urban Sense Creature van ROZEMEIJER!

Door Daan Pit

De tijd van de Creaturebaits is weer aangebroken! Creaturebaits, wie gebruikt ze niet? Onmisbaar tegenwoordig. Iedereen heeft wel zijn of haar favorietje klaar liggen in de box.

Veel mooier kun je ze niet maken toch?

Ondanks  de hoeveelheid verschillende soorten en maten worden steeds nieuwe creaturebaits ontworpen. Zo heeft ook Rozemeijer een serie gelanceerd genaamd de Urban Sense Creature…

 


Specificaties

Merknaam: Rozemeijer.
Productnaam: Urban Sense Creature.
Type Product: Creaturebait.
Lengte: 80 mm.
Kleur: Nature, Lightning.
Bijzonderheden: Rozemeijers eerste creaturebait.
Winkeladviesprijs: €3,49,-


 

Eerste indruk

Meteen scheurde ik de verpakking van de creaturebaits. De verpakking was los en de creatures kwamen bijna vanzelf uit de verpakking lopen, zo zacht en realistisch. De verpakking bevat drie stuks kreeften, drie stuks? Ja, 3 stuks. Dat is weinig! Klopt, die eerste gedachte had ik ook. Maar door de sterkte van het type plastic kun je met één kreeft meerdere vissen vangen. Best duurzaam dus. De creaturebait is verkrijgbaar in twee kleuren, nature en lightning. Niet veel, maar erg realistische kleuren! Beide kleuren zien er erg goed uit. Ook de lengte van het kunstaas staat meteen aan, 80 mm is een ideale allround lengte.

 

De eerste gedachte die bij mij opkwam was, dit moet vis opleveren!! En dat vertrouwen en die gedachte bij kunstaas is van groot belang. De Urban Sense Creature heeft veel bewegende delen aan zijn lichaam zitten waardoor er veel trillingen vrijkomen onderwater. Ik ben er van overtuigd dat menig roofvis over de streep wordt getrokken door deze vibrerende pootjes. Bepakt en wel vertrok ik samen met mijn geklauwde vriendjes naar de waterkant om ze eens zwemles te geven.

 

Proef op de som

Met mijn streetfishing hengel kwam ik op de eerste stek aan. Plan van aanpak… Rozemeijer 28/00 fluorocarbon, 7 grams loodkopje en natuurlijk de veelbelovende creature. Voor heel eventjes liet ik het kunstaas voor mijn voeten door het water glijden. De klauwen en pootjes wekten het diertje tot leven.

Een mooi test pakketje met de Flexible Hook Sharpener en 100% fluorcarbon!

Het fluorocarbon zorgt ervoor dat alleen de creature wordt opgemerkt en is zeer slijtvast. Op de eerste stek lag een binnenvaartschip. Het eerste wat ik dacht, hier moet vis liggen! De plastic klauwen verdwenen in het diepe. Vrijwel direct na de eerste slag kreeg ik een beuk op de top, HANGEU!! Een leuke vis van 30 cm kon hem niet weerstaan!

De eerste baars al gauw een feit met de Urban Sense Creature.

In het heldere water is te zien dat de kreeft-achtige genoeg actie bevat. Omdat de kreeft zeer zacht is geeft de kreeft makkelijk actie en vouwt deze snel dubbel bij het inhaleren. Afijn! Nog maar net begonnen en nu al een vis. Na een paar worpen zonder resultaat doe ik een laatste worp. Halverwege de worp bedenk ik mij en race de kreeft binnen, kort onder de oppervlakte. In ene… uit het niets… wordt de kreeft aangevallen…wat het was mag Joost (Spraakman :-P) weten…

Maats of niet, dit baarsje had overduidelijk honger…

Bij gekomen van de schrik loop ik verder naar de volgende stek. Eerste worp onder de brug geknald en zet meteen de haak in een dikke tak. Na de tak weer veilig terug te hebben gezet zie ik dat de haakpunt een stompe punt heeft gekregen door de tak.

Gelukkig heeft Rozemeijer daar dan de Flexible hook sharpener voor. Dit handig stukje gereedschap weegt niks en maakt je haakt goed scherp. Na het scherpen van de haak gooi ik het kreeftje onder de brug, na een paar hopjes krijg ik een korte felle tik, (je weet… wel die fijne onmiskenbare baars aanbeten). De haak wordt gezet wat vervolgens resulteerde in een baars die duidelijk zin had in de kreeft.

 

Aanschaf

Er zijn 2 kleuren, maar wel 2 hele goede kleuren!

De Urban Sense Creaturebait is nieuw binnen het assortiment van Rozemeijer. Verkrijgbaar in twee kleuren en in één maat is voldoende voor deze softbait. Voor een zakje met deze kreeften betaal je ongeveer €3,50. Voor dit bedrag heb je goede eigenschappen die je van een creaturebait verwacht. Dit zijn echte prijs/ kwaliteit toppers… Ze zijn onder andere HIER te bestellen.

 

Slotsom

Er zijn veel merken, soorten en maten waar in creaturebaits voorkomen. Door deze hoeveelheid is het aanbod enorm. Rozemeijer heeft hierin zijn kunsten laten zien. Zij laten zien dat hun variant van de kreeft een uniek stukje kunstaas is. Ik heb een aantal dagen met het kreeftje gevist.

Rozemeijer Offset Hooks voor het vissen met de Carolina of Texas rig. Binnenkort ook een testreview over dit materiaal 🙂

 

Ik heb de kreeft gevist gerigd met een loodkopje, maar zoals bijna iedere creaturebait kun je deze natuurlijk uitstekend gebruiken op de Texas en Carolina rig. Wat mij betreft is dit een bewezen vanger. Ook als je kijkt naar de eigenschappen in combinatie met zijn lengte. Dit bewijst dat elke baars groot of klein de kreeft wil inhaleren. Ik hoop dat Rozemeijer meer van dit soort creaturestyle baits gaat maken. Dit is voor mij in ieder geval een blijvertje.

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Daan Pit
Geboortejaar: 1997
Regio: Hasselt
Favoriete roofvissoorten:  Baars
Specialismen: Streetfishing