Shimano lanceert prachtige nieuwe Stella FK

24/01/2022
Shimano lanceert prachtige nieuwe Stella FK

Vrijdag gonsde het al even met een product announcement van Shimano en de kenners hadden al zo’n vermoeden, maar nu is het hoge woord eruit met een gloednieuwe Stella werpmolen. Het paradepaard van Shimano heeft een ongekende metamorfose ondergaan, een naar eigen zeggen toppunt va technische prestatie. 

Met een opmerkelijke hoeveelheid nieuwe technologie bereikt de Stella nieuwe hoogten van perfectie en biedt ongeëvenaarde prestaties voor vissers die alleen het allerbeste willen.

Voortbouwend op haar iconische status heeft Stella een evolutionair herontwerp ondergaan met een nieuwe reeks exclusieve molentechnologieën. Deze ontwikkelingen zijn een hoogstandje qua technisch ingenieurschap en betreffen praktisch ieder onderdeel van de molen, inclusief de tandwielen, lijnmanagement en de molenslip.

De Stella werpmolen staat voor oneindige evolutie.

Het zijn ontwikkelingen die jouw visserij efficiënter, effectiever en uiteindelijk leuker gaan maken. Shimano noemt het ‘Infinity Evolution’ oftewel Oneindige evolutie… Shimano beweegt anders gezegd hemel en aarde om haar producten steeds verder te verbeteren. De Stella staat daar feitelijk symbool voor.

 

Hoe ziet de binnenkant eruit?

Een juweel van een molen met eindeloos veel technisch vernuft.

Het vissen met de Stella is een onvergetelijke ervaring, versterkt door de introductie van drie ‘Infinity’ technologieën.

INFINITYXROSS> levert een nog duurzamere tandwielconstructie dan de veelgeprezen HAGANE GEAR. Dit biedt meer duurzaamheid, vooral onder extreme druk, wat resulteert in een langere levensduur van de molen.

INFINITYLOOP> is een ultra langzame spoeloscillatie met ultieme lijnligging. Dit vermindert de lijnwrijving meetbaar tijdens het werpen en resulteert in betere werpprestaties.

INFINITYDRIVE> produceert krachtige maar lichtgewicht rotatie, vooral onder zware belasting. In extreme situaties kun je nog steeds een constante en consistente druk behouden tijdens het draaien.

De revolutionaire Stella profiteert daarnaast van Shimano’s vertrouwde HAGANE technologie: HAGANE GEAR, MICRO MODULE GEAR II, X-SHIP en HAGANE BODY, die samen zorgen voor optimale soepelheid en krachtige rotatie. Verder verbeteren natuurlijk de welbekend features G-FREE BODY, X PROTECT, LONG STROKE AR-C SPOEL, SILENT DRIVE en RIGID SUPPORT DRAG de prestaties en de beleving van de visser.

 

Uitmuntende drileigenschappen

Ultiem lijnmanagement voor de allerbeste werpeigenschappen.

Voor probleemloos lijnmanagement is een geheel nieuwe feature genaamd ANTI-TWIST FIN ontwikkeld die de druk op de lijn reguleert als die van de lijnrol op de spoel gaat. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, beschikt de Stella over een nieuw slipsysteem, genaamd DURACROSS. Dit verbetert de soepelheid van de slip, de duurzaamheid en biedt meer inhakingskracht. Ten slotte zijn de slipknop en de voorzijde van de AR-C-spoel enigszins in vorm gewijzigd voor een gladder profiel.

 

De traditie zet zich voort…

Voor de visser die alleen echt het allerbeste wil hebben.

Toen de originele Stella meer dan een generatie geleden voor het eerst werd gelanceerd, veranderde het de molengeschiedenis drastisch. Dit gaat nog steeds zo door met ieder nieuw model als leider en het voorbeeld voor velen andere molens die volgen. De prachtige nieuwe Stella zet deze traditie voort en stelt met zijn slogan ‘Infinity Evolution’ zeker niet teleur.

 

De Stella is verkrijgbaar in 12 modellen zodat er altijd een passend model beschikbaar is; zowel voor vistechnieken op zoet als zout water. Adviesprijzen beginnen vanaf €709,95. Meer informatie, klik HIER