Shimano Vanford & ONLINE roofviswedstrijd ***Roofmeister TOP GEAR***

09/10/2020
Shimano Vanford & ONLINE roofviswedstrijd ***Roofmeister TOP GEAR***

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

High-end Lowrance motoren

De lancering van de Lowrance Ghost trollingmotor voor bass boats hebben vorig jaar voor een enorme doorbraak gezorgd. Omdat veel klanten hebben aangegeven op zoek te zijn naar dezelfde functionaliteiten voor een boten met een hogere boeg,  heeft Lowrance ervoor gekozen de serie uit te breiden met een Ghost 52 en 60, waardoor er voor bijna elke visser een geschikte variant beschikbaar is.

Een belangrijke eigenschap is dat de motor borstelloos is, daardoor is de stuwkracht die wordt gegenereerd 25% groter dan die van de huidige concurrenten. Bovendien zorgt dit voor 45% langere bedrijfstijd, wat bijna gelijk staat aan één visdag. Ook zorgt de afwezigheid van borstels voor een grote betrouwbaarheid en langere levensduur.

De Ghost modellen zijn verkrijgbaar in december 2020. Klik HIER voor meer informatie over deze serie motoren.

 


 

Zacht/ hard kunstaas

De McHybrid geeft je het beste van 2 werelden. De duurzaamheid van een hard aas en tegelijkertijd de softe actie van een shad tail. Deze plug kan op twee verschillende dieptes ingezet worden. De lage ring is voor de ondiepere actie en de hoge ring voor de diepere actie.

Prostaffer Jeremy Staverman is er volop mee in de weer en niet onverdienstelijk…

De McHybrid kan ook gecombineerd worden met soft tails van de McMY en McMio. Deze geven de plug een langzamere actie waardoor deze bij de lagere watertemperaturen ook goed te gebruiken is. Klik HIER.

TIP: De Baby MCHybrid, ideaal voor de kantvisser 🙂 Klik HIER

 


 

Yamaha goes snoek

 

Vorige maand stapte Roofmeister Stefan Rietveld aan boord bij de diehard snoekvisser Vincent Tobé, prostaffer van Yamaha. Soms kunnen alle regels over boord. Voor snoek hebben we wind nodig toch?

Daar zijn de beide mannen het over eens, maar toch is dat deze dag anders. Check de video snel met voor Vincent een aangename verrassing en tal van tips & tricks over het werpen op snoek om jouw eigen visserij aan te spijkeren 🙂 Voor de geïnteresseerden, Vincent vaart met een Yamaha F50H (EFI).

 


 

O.a. voor de snoekvissers

Thijs in zijn Element. Sorry, voor de zoveelste keer dit grapje 😛

Zoals je misschien weet gaan wij maar wat graag op stap met Thijs van der Sanden, een snoekspecialist pur sang. Er wordt wel eens gezegd dat een fishfinder voor het snoekvissen niet echt een must is. Thijs denkt daar anders over. Al anderhalf jaar maakt hij gebruik van de Element van Raymarine en is dat een verrijking voor zijn dagen op het water.

De drie belangrijkste features op één scherm in beeld.

Met name de optie SideVision vindt Thijs erg fijn, het beeld van de bodem, maar dan naar beide zijkanten. Daarnaast natuurlijk net zo goed de Downvision en een goede weergave van de waterkaarten. Bonus is dat alle drie de beelden tegelijk weergegeven worden. Verder geen ingewikkelde poespas, gebruiksvriendelijk en gunstig geprijsd. Ideaal toch?!

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Speciale hengel voor de Hornet

Sinds een tijdje beschikt Salmo ook over een serie aan hengels in het assortiment. Daar zijn nieuwe modellen aan toegevoegd. O.a. de Salmo Hornet. Niet helemaal nieuw, maar nu wel een nog lichtere variant. De hengel heeft een werpgewicht van 3 tot 14 gram en is 210 cm lang. Ideaal voor het vissen met de Salmo Hornet crankbaits, maar natuurlijk net zo goed voor tal van andere crankbaits.

Verder nog twee hengels aan het assortiment: de Top Pop en de Thrill Seeker. De Top Pop is speciaal voor oppervlaktekunstaas en twitchbaits. Ook deze hengel is 210 cm lang en het werpgewicht is 7-28 gram. Daarnaast heeft Salmo ook de Thrill Seeker ontworpen, speciaal voor het maken van verre worpen met klein kunstaas zoals de Salmo Thrill. Het werpgewicht van deze hengel is 5-21 gram en de lengte is 270 cm.

Voor meer info over hengels, kunstaas en de andere producten van Salmo, klik HIER.

 


 

Westin POWER

De Westin W8 Powerstrike-T is speciaal ontwikkeld voor het vissen op snoek en snoekbaars met middelgroot kunstaas, zowel vanuit de boot als vanaf de kant. De hengel beschikt over een verbeterde topactie, evenals de kracht in de blank. Dit houdt in dat deze hengel ingezet kan worden in combinatie met verschillende typen kunstaas, zoals hardbaits, softbaits en crankbaits, een complete allrounder dus!

Een aantal specificaties:

 • Kurken handvat van super kwaliteit
 • Fuji® SKSS reelhouder in handgeschilderde Fe2O3 ijzeroxide kleur
 • Fuji® SiC geleideogen
 • Blank is gemaakt van Torayca® High Performance Carbon voor superieure actie, optimale gevoeligheid, lichtgewicht en maximale kracht.
 • Blank is uitgevoerd in handgeschilderd Fe2O3 ijzeroxide kleur (elke hengel heeft een uniek kleurpatroon)

Voor meer informatie over deze allround hengel, klik HIER. Klik HIER om ‘m te bestellen. 

 


 

Rapala bellyboat bij Wesdijk

De Rapala Float Tube FT 160 is een zeer robuuste float tube ofwel bellyboat voorzien van alle benodigdheden. Deze bellyboat wordt geleverd met 2 afneembare tassen en een bakkan. Met zijn sterke en brede zitting is de Rapala Float Tube FT 160 een absolute aanrader onder de bellyboats. Klik HIER.

 • Afmetingen: 160x 110 cm.
 • Zeer sterke zitting en rugleuning bevestigd dmv klittenband (verwijderbaar).
 • Eigen gewicht: 15 kg.
 • Dubbelwandig PVC: 0.7 mm.
 • Voorzien van 2 langgerekte waterdichte tassen aan de zijkanten.
 • Inclusief pomp en reparatiekit.
 • Inclusief bakkan (waterdichte tas aan de achterkant).
 • Uitgerust met schouderbanden voor transport.

  Wesdijk zet dit roofvisseizoen hoog in op bellyboate en heeft een supergroot assortiment beschikbaar met ook interessante Super deals. Klik HIER.

 


 

De nieuwe Vanford

Het is altijd een bijzonder moment wanneer Shimano een gloednieuwe molen op de markt brengt. Shimano presenteert dan ook trots deze nieuwe baanbrekende molen en is ervan overtuigd dat wereldwijd de Vanford molen veel stof doet opwaaien.

De Vanford is de nieuwste toevoeging aan de immens populaire Shimano Magnumlite molenserie. Naast het strakke uiterlijk, is de VANFORD is een volledig nieuw, ultralichtgewicht model, ontworpen voor gebruik in zowel zoet- als zoutwateromstandigheden.

 


 

Tip voor herfstvakantie

Thijs van der Sanden op het Hollands Diep, op steenworp afstand van Città. Figuurlijk dan hè 😉

TIP Roofmeisters… voor de herfstvakantie. Stel je hebt een gezinnetje en ze lopen maar te mekkeren dat ze naar een vakantiepark willen… Geen zorgen, Città Romana is coming to the rescue.

Prima plek om je kroos te droppen toch 😛

Dichtbij en gelegen in het centrum van Europa’s meest visrijke wateren. Stiekem wat hengels en kunstaas mee, een dagje een visgids, klik HIER, en voor het gezin is er genoeg te doen. Papa is af en toe alleen ffies vissies vangen… 😛

Klik HIER voor een onvergetelijke visverblijf rondom de mooiste roofviswateren van Europa! 

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

XXL kunstaas

Nu het roofvisseizoen volle bak bezig is komt Fox Rage met nieuw XXL-kunstaas in de Replicant serie! Deze serie zal bij menig roofvisser wel bekend zijn, mede daarom heeft Fox Rage ervoor gekozen om het pakket uit te breiden. De Giant Pike Replicant is nu verkrijgbaar in 40 en 32 cm in de kleuren Super Natural Pike en Super Natural Hot Pike. Klik HIER, binnenkort dus verkrijgbaar als 40 en 32 cm.

De 35 cm Giant Replicant Wobble is een stuk kunstaas wat bij veel snoekvissers in de tacklebox zit. Fox Rage heeft nu een kleinere versie uitgebracht waar je makkelijker mee kunt werpen en trollen, verkrijgbaar in de kleuren Super Natural Trout, UV Perch en UV Stickleback.

De Replicant Realistic Trout Jointed Shallow is een ondiepe versie van de succesvolle Trout Jointed serie. Dit aasje is uitermate geschikt om te gebruiken in polder- en stadswateren, maar ook op de ondiepe zones van de grote wateren van Nederland. Klik HIER.

Al het genoemde kunstaas is uitgevoerd met een op maat gemaakt en verwijderbaar harnas om de body te beschermenen extra houvast aan de haken te geven. Bovendien wordt bij de Replicant serie gebruik gemaakt van hoogwaardige haken.

Voor meer info over de nieuwste producten van Fox Rage, klik HIER.

 


 

Japanese finest!

Japan, het land van de rijzende zon en top kwaliteit hengelsport materialen! Engineers in deze fabrieken werken enkel met de beste materialen om zo kwaliteitsproducten te fabriceren. Daarom kiezen wij ook Japan als land voor onze vlijm en vlijm scherpe haken! Daarnaast hebben wij gekozen om ze in een handig doosje te verpakken, makkelijk mee te nemen en te zien welke maat haak je voor je hebt.

Worm & Dropshot Hooks (klik HIER) zijn, zoals het hoort, vlijm en vlijm scherp. Zo gesmeden dat een vis er alleen maar naar hoeft te kijken en al gehaakt is om het zo maar te zeggen. Verkrijgbaar in 3 maten (#6 – #4 – #2) en iedere haak is voorzien van een rode rubberen beschermkapje zodat ze altijd vlijmscherp uit het doosje komen.

Offset Hooks (klik HIER) zijn specifiek ontwikkeld om oa met Creaturebaits te vissen zoals onze Urban Sense Creature. Ook deze haken komen vlijmscherp uit het doosje door het toegevoegde rode rubberen beschermkapje. Verkrijgbaar in 3 maten (#2 – #1 – #1/0), een smalle bocht en zijn solide.

 


 

Hardcore Kaapverdië

Wegens succes verlengd! Wat doe je als het HART Kaapverdië festival in april 2022 na 14 dagen al is volgeboekt? Wij vonden het wel een goed idee om er dan gewoon nog een extra week aan vast te plakken. Dus er is weer plek beschikbaar maar ook hiervoor zijn de eerste aanmeldingen al weer binnen. Wees er dus op tijd bij want vol = vol.

 

WEEK 1: Van donderdag 14 april 2022 t/m zaterdag 23 april 2022 – nog maar 2 plaatsen beschikbaar

WEEK 2: Van donderdag 21 april 2022 t/m zaterdag 30 april 2022 – nog 15 plaatsen beschikbaar

Klik HIER voor alle details. Super vette en afwisselende visserij, heerlijk weer, volledig verzorgd  en veel plezier. Dus meld je aan op info@visreis.nl of bel ons op 0348 – 201 266.

 


 

Online Predator Tour

Door COVID-19 zijn alle grote evenementen afgelast, zo ook de Predatortour 2020. Organisator Evert Oostdam wilde de Predatortour toch niet zomaar voorbij laten gaan en bedacht een online versie van de Predatortour.

Deze online versie start op 9, 10 en 11 oktober aanstaande en is te volgen via de facebookpagina van de Predatortour. Ook dit jaar is Technautic weer Premium Partner voor het event.

 


 

Plezier & brute kracht

Patriot Ace doodaashengels zijn de ideale hengels voor het vissen met een dode aasvis. De hengels zijn een puur Nederlands product, ontwikkeld door Hilco van Nuil. De blank die gebruikt is voor deze hengel zorgt voor sport bij een gemiddelde snoek, maar de ruggengraat stelt je in staat om de grootste snoeken de baas te zijn. Deze hengels combineren plezier met brute kracht.

De hengels zijn van de hoogste kwaliteit die u van Patriot gewend bent: 30 tons carbon blanks voor een top prijs. De Patriot Ace-10 is 330 cm lang (3.00lb) en daarmee ideaal te gebruiken vanuit de boot of bij de havenvisserij. De Patriot Ace-12 is 364 cm lang (2.75lb), perfect voor wanneer je statisch met een loodmontage vist, maar uiteraard ook met dobbers, pencils en zeildobbers.

Klik HIER voor meer informatie of om een Patriot Ace hengel aan te schaffen.

 


 

Net zo goed voor zander

De Hart Absolute TX Combo + Spare Body is de nieuwste sensatie op het gebied van roofvis visserij, en dan met name de zeebaars. Tenminste, dat wordt gedacht. Net zo goed ideaal voor snoekbaars.

Regelrechte zeebaars snacks.

 Denk eens aan die obstakelrijke bodems, waar vriend glasoog maar al te vaak rondhangt. Hoe mooi om daar een shad te presenteren met een haakpunt is je in het rubber kunt verbergen, ofwel met een offset hook.  De Hart Absolute TX Combo + Spare Body wordt geleverd in complete combo met spare body. Game on! Klik HIER.

 


 

Metersnoekbaars

Het bellyboaten heeft een ware revolutie ondergaan. Hoofdverantwoordelijk hiervoor is fanatiek bellyboatvisser Maikel Lambregts. Maikel is de uitvinder van het Float Plus systeem, het toonaangevende aandrijfsysteem voor de bellyboat. Onlangs nam hij een week de tijd om zich te verdiepen is het pelagisch vissen, en niet zonder succes! In 6 dagen tijd wist hij 4 90+ snoekbaarzen te vangen, en als klap op de vuurpijl wist hij zijn PR aan te scherpen naar 104,8 cm!

Het Float Plus systeem maakte het mede mogelijk om een groot symbool op de dieptemeter nauwkeurig te volken. Maikel dropte de stad en het stalken kon beginnen. Na 10 minuten van secuur achtervolgen viel de vis aan en was het hangen.

Voor het hele verhaal achter deze megavangst, klik HIER. Voor meer info over het Float Plus systeem, klik HIER.

 


 

Kleine Plopper

Na lang wachten is er nu ook een kleine versie van de Whopper Plopper, de Whopper Plopper 60! Deze topwater staat wereldwijd al bekend als één van het best vangende topwaters. De Whopper Plopper wordt werkelijk voor elke denkbare roofvis gebruikt. Van baars, roofblei en snoek tot exotische vissoorten zoals de peacock bass en tarpon!

De nieuwe Whopper Plopper 60 is 6 cm lang en weegt 6 gram. De perfecte maat voor de finesse visserij met oppervlakte kunstaas. Deze kleinere versie heeft een lang stadium van ontwikkeling en testen ondergaan en het resultaat mag er zijn. Check alleen de de bekende Whopper Plopper staart… bij de 6 cm versie is deze van een iets ander materiaal gemaakt. De Whopper Plopper is bovendien verkrijgbaar in 9 uiteenlopende kleuren.

Klik HIER om te Whopper Plopper te bestellen!

 


 

Dressuur doorbrekend

Het vissen met crankbaits wordt steeds populairder. Vissen de meeste vissers nog met shads, de innoverende visser vist (weer) met crankbaits! Zijn baars, snoekbaars en snoek je shads beu? (dressuur!!) Ze knallen vol overgave op crankbaits! Op de, vaak wat kleinere cranks, zijn inmiddels al hele dikke vissen gevangen!

www.baitnation.nl heeft weer een, voor de Benelux, uniek merk kunnen bemachtigen: 6th Sense! Supermooie crankbaits in diverse soorten en maten, van ondieplopend tot zeer dieplopend en in diverse kleurstellingen. De eerste testresultaten van ons team zijn veelbelovend en hebben ervoor gezorgd dat we een heel mooi assortiment hebben samengesteld! Check ze HIER. Don’t Fish The Mainstream!

 


 

Floatmaster XL 

De nieuwe Floatmaster XL Air bellyboat is de PVC bellyboot van dit moment. Om de veiligheid te garanderen is deze zware kwaliteit bellyboat uitgevoerd met 3 separate luchtkamers die het bellyboat vissen extra veilig maken. Het extra airdeck onder de zitting zorgt voor extra draagvermogen zodat zelfs zwaardere personen ruim bovenop het water zitten. Tevens zit je als visser echt op een troon door de extra hoogte die het airdeck biedt.

De Floatmaster XL Air bellyboot heeft een totale lengte van 170 cm en is 110 cm breed, dit zorgt ervoor dat deze bellyboot in nagenoeg iedere auto vervoerd kan worden. Het totaal gewicht van deze Floatmaster bellyboat is 11kg inclusief airdeck.

Klik HIER voor meer informatie of om de Floatmaster XL Air bellyboot te bestellen.


 

Westin kreeften

De Westin CreCraw Creaturebait weet een rivierkreeftje perfect te imiteren en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo is deze shad perfect geschikt voor de T&C rig, maar ook op een loodkop weet de CreCraw haast elke rover te verleiden. Daarnaast is deze kreeft-imitatie voorzien van een verleidelijke anijs flavour. De Westin CreCraw is verkrijgbaar in een 8,5 en 10 cm variant, in de volgende kleuren: Black/Blue, Black/Chart, Glow White, Green Pumpkin Purple, Junebug, Motoroil Pepper, Sangria en UV Craw Watermelon Red.

Klik HIER om de Westin CreCraw aan te schaffen!

 


 

Crank- en jerkbaits voor de diepte

Met de Ikiru Crank 60 LL en Ikiru Jerk 120 LL zijn er 2 fantastische nieuwe opties om het diepere water te bestoken. De Ikiru Crank 60 LL is met zijn bolle lijf en vinnige actie een briljante roofvisverleider.

Vangen doen ze! Aan beide pluggen is al een fors aantal grote vissen gevangen.

De plug is langzaam zinkend uitgevoerd, waardoor de plug uitermate geschikt is om te trollen, maar ook actief mee te cranken over allerhande obstakels en waterplanten! Dankzij zijn lengte van 6 cm is deze crank voor de meeste rovers nog prima te behappen. Als je deze plug aan de onderlijn hangt kun je op aandacht van alle roofvis rekenen! Deze crankbait is 12 gram zwaar en loopt makkelijk 2,5 meter diep.

Beide nieuwe Ikiru lures zijn verkrijgbaar in een reeks van maar liefst 10 vangende kleuren! Voor zowel liefhebbers van felle, als natuurlijke kleuren!

De Ikiru Jerk 120 LL is met zijn 12 cm en 18 gram een iets forsere hap, maar nog steeds een zeer aantrekkelijk prooiformaat voor veel rovers. Dankzij de forse duiklip stuur je de Ikiru Jerk moeiteloos naar 4 meter diepte, waar hij met zijn rollende en flankende actie de rovers helemaal gek maakt! Deze diepduiker is langzaam zinkend uitgevoerd waardoor hij tijdens spinstops verleidelijk blijft hangen.

Volg SPRO op Facebook, Instagram en YouTube om op de hoogte te blijven van de allerlaatste ontwikkelingen én toffe winacties!

 


 

Licht in de duisternis

De avonden worden alweer wat korter, de ochtenden wat langer en dan ben je toch al snel aangewezen op een goede hoofdlamp als je aan de waterkant staat! Zowel in de vroege ochtend uren als in de avond als het schemerig wordt jagen nu net die vissen die we eigenlijk aan de haak willen slaan, zeker in het geval van de zeebaars.

Ben je op zoek naar een goede hoofdlamp kijk dan eens op de site van Seabass Junky, daar heb je keuze uit verschillende uitvoeringen van het Japanse merk ZEXUS met onderscheid in bijvoorbeeld straalbreedte, oplaadbaarheid van de batterijen, of met of zonder bewegingssensor.

 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl