Speciale beurs voor meervalvissers

27/12/2023
Speciale beurs voor meervalvissers

Vangsten van meervallen waren vroeger in België grote uitzonderingen, maar het gaat nu stukken beter! Deze vis heeft zich inmiddels goed gevestigd en er wordt ook graag op gevist. In 2019 is de Vlaamse vereniging van Meervalvissers of VVM opgericht en zij gaan op 24 februari de eerste Flanders Catfish Expo organiseren met enkele zeer bekende gastsprekers en coole stands.

VVM blijft uitbreiden en zet zich hard in om de belangen te behartigen van de Vlaamse meerval vissers. Ze steunen natuurlijke ontwikkeling van meervallen in Vlaanderen. Ook zetten ze zich in voor een gezonder habitat en verplichten ze het terugzetten van gevangen meervallen. Daarnaast focussen ze op educatie voor jonge vissers en willen ze meer invloed in het visserijbeleid voor de gemeenschap.

VVM zet zich in voor de meerval vissers in België en behartigt hun belangen.

Word lid en geniet van voordelen zoals belangenbehartiging voor meervalvisserij, een hengelsportverzekering, toegang tot exclusieve evenementen en een kwartaal abonnement op Het Hengelblad. Aanmelden kan eenvoudig via e-mail met naam, adres, contactgegevens en rijksregisternummer voor de verzekering. Stuur je aanvraag naar vlaamse.meerval.vereniging@gmail.com en betaal het jaarlijkse lidgeld van €25 naar het vermelde rekeningnummer (BE 19 0018 7879 4212 Begunstigde: V.V.M Holleweg 40, 2950 Kapellen).

 

Flanders Catfish Expo

Zaterdag 24 februari is het zover! De allereerste Flanders Catfish Expo. Een beurs voor zowel beginnende als de meest ervaren meerval vissers. Van 10:00 tot 19:00 uur zal de beurs plaats vinden in de Sint Paulus zaal in Beringen. Bezoekers zijn vanaf 9:30 uur welkom. De toegang kost €4, maar dit bedrag kan worden teruggevorderd bij het lid worden van VVM, leden van VVM en kinderen genieten gratis toegang. Gratis parkeergelegenheid is beschikbaar, waardoor je zorgeloos kunt genieten van het evenement!

Gastsprekers zoals Albert Dekker delen hun expertise op deze beurs!

Op de beurs zullen er gastsprekers zijn zoals Albert Dekker, Robert Kneefel, Peter Hutting, Pieter Vroman en Ivo Van den Berghe. Zij zullen hun expertise delen en natuurlijk open staan voor vragen en praatjes. Ook zijn er tal van stands zoals Zeck, Madcat, Blackcat, VVM, Big Cat Hunter, Unicat en 12BB Bellyboats om maar wat te noemen, want er is nog meer! Onder voorbehoud is er zelfs een stand van Jakub Vagner, één van ’s werelds meest extreme vissers en een man met ontelbaar veel gigantische meervallen op zijn naam.

 

Op de beurs zullen ook meerdere coole demonstraties plaatsvinden en kun je er gewoon eten en drinken halen tegen schappelijke prijzen. Volg de VVM op FACEBOOK, updates over het event vind je HIER