Stekken zoeken op intuïtie met next level waterkaarten!

20/01/2022
Stekken zoeken op intuïtie met next level waterkaarten!

Garmin® Nederland kondigt vandaag de nieuwste generatie maritieme cartografie aan. Het gaat om de Garmin Navionics+™ en de exclusieve Garmin Navionics Vision+™ voor Garmin kaartplotters. De producten bieden een alles-in-één cartografieoplossing aan, die gedetailleerde binnenwateren en offshore content integreert, evenals een verscheidenheid aan tools om slimmer en veiliger te navigeren.

“Garmin Navionics+ en Garmin Navionics Vision+ bieden onze beste en meest functierijke maritieme cartografie ervaring tot nu toe. Een echte gamechanger voor watersporters en sportvissers,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement Garmin Nederland. “Met de nieuwe dekkingsregio’s hebben watersporters de vrijheid om vol vertrouwen binnen- en kustwateren te verkennen met een volledige reeks aan kaarten en geavanceerde functies. Bovendien hebben ze toegang tot dagelijkse kaartupdates, zodat watersporters op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen en kunnen ze onmiddellijk profiteren van de laatste cartografische uitgave.”

Maximaal 1′ contouren zorgt voor een gedetailleerde en duidelijke weergave van de bodemstructuur voor betere viskaarten en meer details in moerassen, kanalen en havens. Verkrijgbaar met BlueChart g3 en BlueChart g3 Vision

De cartografie van Garmin staat op nummer 1 in de wereld en biedt, naast een ongeëvenaarde wereldwijde dekking, een groot aantal functies, waaronder een geheel nieuwe kaartpresentatie, dagelijkse kaartupdates en geavanceerde autorouting mogelijkheden. Deze zijn ontworpen om watersporters beter op het water te begeleiden, of sportvissers naar de plek te leiden waar de vis zich wellicht schuilhoudt. De cartografie beschikt over gekleurde dieptebereiken, heeft diepte contouren tot 0,5 m, arcering van ondiepe wateren en exclusieve toegang tot ActiveCaptain community content voor waardevolle inzichten in points of interest (POI), aanbevelingen en advies van andere watersporters.

 

Nieuw ontworpen kaart

Relief Shading. Zeer gedetailleerde arcering die kleur en schaduw combineert voor een eenvoudig te interpreteren, duidelijkere weergave van de bodemstructuur dan alleen contourlijnen. Verkrijgbaar in BlueChart g3 Vision via downloaden van de ActiveCaptain® app (beschikbaar voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Noorwegen).

Garmin Navionics+ en Garmin Navionics Vision+ introduceren een verbeterde ‘look en feel’ met levendige kleuren en laat meer kenmerken zien van kust- en binnenwateren. Hiermee biedt Garmin een vernieuwde on-screen cartografische presentatie voor meer intuïtieve navigatie op het water. Deze nieuwe interface toont kaarten in opvallend detail, geeft een kristalheldere weergave van de diepte onder de boot evenals de omliggende structuur, en navigatiehulpmiddelen boven de waterlijn.

 

Dagelijks tot 5.000 updates

Met tot 5.000 updates per dag biedt Garmin met de nieuwe cartografie het meest recente inzicht van de stuctuur in het water. Dit zorgt voor een verbeterd bewustzijn en gemoedsrust tijdens het navigeren. Dagelijkse kaartupdates zijn het resultaat van miljoenen bijdragen van privé en publieke metingen, crowd-sourced data en meer.

ActiveCaptain community: Deze gemeenschap van watersporters deelt informatie over jachthavens, gevaren en meer, zodat je betere beslissingen kunt nemen, reizen kunt plannen en meer op het water kunt genieten. Inbegrepen in BlueChart g3, BlueChart g3 Vision via ActiveCaptain app

Hiermee levert Garmin de beste up-to-date inhoud wanneer booteigenaren de wal verlaten. Met een dekking van meer dan 42.000 meren wereldwijd, bieden dagelijkse updates directe toegang tot nieuwe kaartgegevens zodra deze worden vrijgegeven. Een jaarabonnement is inbegrepen bij de aankoop van Garmin Navionics+ of Garmin Navionics Vision+ en bieden een snelle en eenvoudige manier om een mobiel toestel te synchroniseren met Garmin kaartplotters voor dagelijkse updates via de ActiveCaptain® app.

 

Geavanceerde autorouting technologie

Met de Auto Guidance technologie kun je eenvoudig routes berekenen en een aanbevolen route zien. Verkrijgbaar met BlueChart g3 en BlueChart g3 Vision

De nieuwe Garmin cartografie bevat Auto Guidance+ technologie2 met snellere routeberekeningen en verbeterde routedetails. Na het aangeven van vertrek- en aankomstpunten houdt Auto Guidance+ rekening met een verscheidenheid aan factoren zoals doorvaarthoogte, kaartgegevens, populaire routes, benodigde diepte en creëert vervolgens een voorgestelde route.

 

Zie meer 

Voor meer geavanceerde functies kunnen watersporters en sportvissers upgraden naar het exclusieve Garmin Navionics Vision+ om meer te ontdekken over de kusten waar ze varen of de meren waar ze vissen. De exclusieve Garmin cartografie bevat alle standaardfuncties die te vinden zijn in Garmin Navionics+ met de toevoeging van Relief Shading, unieke 3D-weergaven, satellietbeelden met hoge resolutie, luchtfoto’s en meer.

3D FishEye weergave: Deze onderwaterweergave toont een 3D-beeld van bodem en contouren zoals gezien onder de waterlijn. Interface met sonargegevens voor een aangepaste weergave. Verkrijgbaar in BlueChart g3 Vision

Garmin Navionics+ en het exclusieve Garmin Navionics Vision+ zijn verkrijgbaar via een download of microSD-kaart voor compatibele Garmin kaartplotters met adviesverkoopprijzen variërend van €159,99 tot €349,99 op basis van het dekkingsgebied.

 

Garmin Navionics+ en Garmin Navionics Vision+ zijn compatibel met de huidige Garmin kaartplotters, waaronder de GPSMAP® 8400/8600, GPSMAP 7×3/9×3/12×3, ECHOMAP™ Ultra, ECHOMAP UHD serie en meer. Eerdere kaartplottermodellen, zoals de GPSMAP 7×2-serie, blijven toegang houden tot updates van Garmin BlueChart G3-kaarten met Navionics gegevens via download of aanschaf van een microSD-kaart. Voor meer informatie over Garmin cartografie en kaartplotter compatibiliteit, klik HIER.