‘Stilte’ voor de storm – Zeebaars los voor het noodweer

07/06/2019
‘Stilte’ voor de storm – Zeebaars los voor het noodweer

Jawel, het zeebaarsseizoen is in alle hevigheid losgebarsten. Dat wil niet zeggen dat ze makkelijk te vangen zijn. Al helemaal niet in de Europoort waar een bizar overschot aan prooivis roet in het eten lijkt te gooien. Op de Pier bij IJmuiden is het gelukkig anders, maar lijkt het stormachtige weer een boosdoener te worden. Specialist Mourat Akkouh aan het woord.

Door Mourat Akkouh

Aankomend weekend zal het er ruig aan toe gaan aan onze kust. Het is dan ook niet te doen om te gaan vissen; veelste harde wind uit het zuiden. Zo heftig dat zelfs de pieren dicht gaan. Het enige wat je in IJmuiden dan kunt gaan doen is een stek zoeken op het binnenwater met de wind in de rug, ergens onderaan. En nog zal dat niet lekker vissen zijn…

Bij storm gaat de Pier dicht. Echt onbegrijpelijk 😉

Ik had besloten om een dag voor de storm te gaan zeebaarzen. Gisteren dus. Meestal voor een harde storm gaan ze namelijk los. Alsof ze het aanvoelen. Gisteren werd het een avondje zeebaarzen met prachtige omstandigheden.

Heerlijke omstandigheden tijdens de stilte voor de storm…

Ik twijfelde nog even over de stekken waar ik zou gaan vissen. De eerste stek met daglicht was niet mijn favoriet, maar daar had ik beet binnen een half uur en loste ik een 60’ er voor mijn voeten. Ik baalde eventjes enorm, maar dat hoort erbij.  Wat deed ik fout? Niks, volgens mij. Enfin, gewoon vergeten en doorgaan.

Slugs vielen goed in de smaak…

Het goede voorteken? Er is vis. Helaas bleef het bij deze stek tot een vis. Na een uur ben ik toch maar verkast. Nu moest ik weer gokken tussen twee stekken. Ik koos voor de ‘waadpakstek’.  Een schot in de roos, want daar ving ik ronduit goed met als kers op de taart een mooie zeebaars van 67 cm.

Nu lekker genieten van het weekend of toch naar een stek met de wind in de rug gaan? We gaan het zien tijdens de eerste storm.