Strike shads, meervalmagneten en een runner up award winnende molen

16/07/2019
Strike shads, meervalmagneten en een runner up award winnende molen

Kunstaas mag er dan mooi uitzien het moet vooral één ding doen, vis vangen. Dat doet het nieuwste van het nieuwste van DAM. Kunstaas dat niet zomaar op de markt gebracht wordt, maar eerst door kundige testvissers en natuurlijk vis aan de tand wordt gevoeld. Daarnaast een juweel van een molen die op de EFTTEX vakbeurs nog een runner up award in de wacht sleepte.

 


 

EFFZETT Strike Shad

Of er nog wat te verbeteren viel? Hmmm… lastig.

De FZ Strike Shad is de nieuwste shad in het programma van EFFZETT. Door zijn mooie staart actie kan menig roofvis het niet weerstaan om deze shad te grijpen. Vanwege de vele mooie vangsten zijn ze bij EFFZETT gaan kijken of deze al goed vangende shad nog te verbeteren valt.

O.a. testvisser Arend Burger heeft de shads al zwemles gegeven. Met succes!

EFFZETT zal in het najaar komen met de Strike shad die een zogenaamde V-tail, curl tail en power tail hebben. Marc Hoeben en Arend Burger hebben deze shads al even kunnen testen.. en met resultaat! De verschillende kleuren en maten vind je op http://effzett-fishing.de/en/shop/effzett-strike-shad-bulk/

Upcoming 😉

 


 

Meerval magneten!

Ideaal voor het o zo succesvolle stop & go vissen op meerval.

De temperatuur is flink gestegen en het is in de avond lekker lang licht. Tijd om met kunstaas te gaan vissen.De meervallen zwemmen met deze temperaturen vaak in de bovenlaag van het water en dus kun je prima met kunstaas belagen. Verschillende types kunstaas die MADCAT in het assortiment heeft zijn perfect for the job.

Heavy duty meervalkunstaas dat zelfs de lastigst te vangen snor boven water moet krijgen.

Zo heb je bijvoorbeeld de MADCAT A-static Rattlin’spoons, MADCAT A-static Turbine spoons en de extra vibrerende MADCAT Big Blade Spinners. Deze stukken kunstaas worden rond deze periode snel binnen gedraaid, of met even een tussenstop van 1 á 2 sec tussen het binnen draaien ook wel de spin-stop genoemd. Vaak wordt het kunstaas dan aangezien voor een gewonde of zieke aasvis en wordt dan zonder twijfel gegrepen.

 


 

EFFZETT Natural Perch

Met behulp van een scan is een zo natuurgetrouw mogelijke aasvis ontwikkeld.

De FZ Natural Perch is een zeer realistisch stukje kunstaas. Er is gebruik gemaakt van een scan om de swimbait een levens echte vorm te geven van een baars. Daarbij is er ook gekeken naar het bewegingspatroon van de baars en is dit ook nagebootst.

Een vernuftige shad met handige features, maar bovenal goed in de smaak vallend bij vriend Esox.

De ultra scherpe dreg van FZ kan vrij bewegen door de swivel die 360graden rond kan draaien. Hierdoor zal de vis het kunstaas niet als hefboom kunnen gebruiken om de haak te lossen. De Natural Perch komt in 14 cm met een gewicht 35gram, 18cm met 70gram en 22cm met  135gram in de kleuren Perch, Orange perch, Bluegill, Firetiger en Silver Perch.

 


 

Quick 10 – Runner up Efttex 2019

De Quick 10 serie is het vlaggenschip in de Quick molen programma. Ontworpen in Duitsland met alleen de beste componenten voor de gevorderde visser. Zodra je een volledig machinaal gemaakte aluminium body en rotor combineert met CNC (Computer Nummerized Control) RVS tandwielen, dan krijg je één van de sterkste molens die er bestaat.

Een molen die tegen het zwaardere werk bestand is, zowel op zoet als op zout.

Draait zeer soepel en door een geseald slipsysteem ben je klaar om een gevecht aan te gaan met een monstervis. Mede door een hoge slipkracht is deze molen zeer geschikt voor zoet en zout water.