Tackle Meister Review – Bully Bite Crankbait van Westin

16/08/2019
Tackle Meister Review – Bully Bite Crankbait van Westin

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr onze Tackle Meister Joost Spraakman over de Bully Bite Crankbait van Westin

Door Joost Spraakman

De zomer is een perfecte tijd voor het vissen met crankbaits. Baars en snoekbaars, maar ook snoek kun je ondiep vangen en de aanbeten zijn vaak snoeihard. Hoe gaaf is dat!? Iets voor jou? Check dan eens de Bully Bite van Westin. Een prachtige stuk kunstaas dat goed in de smaak valt bij menig rover.

Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: Bully Bite Crankbait
Typeproduct: Crankbait
Lengte: 6/7 cm
Gewicht: 9/15 gram
Diepte: 1 a 2 meter
Kleur: Offical Roach & Green Ghost
Bijzonderheden: Mooie zwembeweging en een lage frequentie qua geluid.

 

Eerste indruk

Mijn eerste indruk was direct zeer positief. Twee verschillende kleuren en qua grootte ideaal voor de visserij die mij op het lijf geschreven is, snoekbaarzen. De Bully Bite is een ideale crankbait om op eigenlijk alle soorten roofvis te vissen.

Verkrijgbaar in 6 kleuren.

Het formaat en zijn uitstraling stralen dat al uit en het wordt waargemaakt met de agressieve zwemactie en het laagfrequente geluid. Hoe je hem ook binnen vist, spin-stop of met harde tikken de roofvis kan het niet weerstaan.


De proef op de som

Op een zomerse avond op een kanaal in Meppel nam ik de proef op de som. Samen met mijn broer Jan-Pieter gingen we de Bully Bite testen. Hij de Green Ghost en ik de Offical Roach. Direct bij het eerste stuk slepen ving ik al een leuke maatse snoekbaars, eentje die er keihard boven op dook.

Het eerste proefkonijn 😛

Een goeie eerste indruk kun je wel zeggen. We lieten de ‘bait’ een meter of 15 achter de boot zwemmen. Het aasje bereikte hier de ideale diepte van 2 à 2,5 meter. Precies waar op zomerse dagen de roofvis zich schuil houdt op dit kanaal met een diepte tot de 4 meter. Al snel volgde er een tweede mooie snoekbaars. BAM!! Ook deze kon de actie van de ‘Bully’ niet weerstaan.

De eerste op de Green Ghost.

Niet alleen trollend is het een topper. Ook werpend voldoet hij prima. Diezelfde avond zagen we een mooi signaal op de fishfinder, dit moet wel een mooie vis zijn hoorde ik mijzelf zeggen. De elektromotor in de neutrale stand en even werpen dacht ik. Prima werpeigenschappen, waarschijnlijke mede dankzij de ratelkogels. Enfin, een korte, felle tik maar…, helaas.

Met letterlijk een volle bek nog voor deze plug gaan. Dat geeft te denken nietwaar?!

Het was niet de vis die ik verwacht had. Even later wel een baarsje. Met nog een overmaats, half verteerd aasvisje in zijn bek ging ie toch nog voor de Bully Bite. Overtuigend bewijs van de vangkracht toch 😉

 

Verkrijgbaarheid

De Bully Bite is verkrijgbaar bij o.a.  Fauna HengelsportHet Loze Vissertje, en Wout van Leeuwen. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en gewichten. De prijzen variëren tussen de €8,15 en €8,99.

 

Slotsom

Het is een topaasje om de vis over de streep te kunnen zetten. De variatie tussen het trollen en werpen, de actie tijdens het binnen halen, het drijvend vermogen en de diepte die deze Bully kan bereiken. Ik kan dit aasje zeker aanraden voor ondiepe stekken, slootjes en grachten. Je gaat gegarandeerd vis vangen.

 


Tackle Meister paspoort

Naam: Joost Spraakman
Geboortejaar: 1988
Regio: Drenthe/Overijssel
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars en snoek.
Specialismen: Dropshotten en Verticalen.