TACKLE MEISTER REVIEW – Een anders-dan-anders-jerkbait

13/02/2019
TACKLE MEISTER REVIEW – Een anders-dan-anders-jerkbait

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Rick Simmerman met de Rozemeijer Maori.

Door Rick Simmerman

Elke snoek visser heeft wel jerkbaits bij zich tijdens het vissen! Geen wonder, de jerkbait heeft zich al vele keren bewezen door zijn links rechtse bewegingen! Het is en blijft een unieke trigger voor onze vriend snoek. Zelf mocht ik aan de slag gaan met de nieuwe Maori jerkbait van Rozemeijer.

Aan de tand gevoeld door Tackle Meister Rick Simmerman.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Product naam: Maori
Type: Jerkbait (zinkend)
Lengte: 12cm
Gewicht: 64g
Diepte: 10-120cm
Kleuren: SHP, SRH, SFT, SBG, SBR
Bijzonderheden: Roterende dreggen
Winkeladvies prijs: 15,-

Uniek gevormde jerkbait.

Eerste kennismaking

Ik zag meteen een jerkbait die je niet snel in deze vorm in de winkels zal tegen komen, de Maori heeft namelijk een bolle onderkant en een hoge rug! Dit zou nog wel eens een game changer kunnen zijn ten opzichte van andere jerkbaits, met zijn 12 cm merkt elke snoek hem op! Ook heeft de Maori  luide ratels, wat extra aandacht trekt onderwater! Een bom attractie, dat sowieso.

Daarnaast zijn Rozemeijer hardbaits voorzien van roterende dreggen, ofwel zijn de dreggen bevestigd aan een scharnierpunt dat 360 graden kan draaien. Ik ben er van overtuigd dat dat tot veel minder lossers zal leiden. Door dit systeem kan snoek tijdens de dril zich namelijk veel minder makkelijk van het kunstaas ontdoen.

360 graden draaiende dreggen voor minder lossers. 

De proef op de som

Zoals gezegd is de Maori geen jerkbait uit duizenden. Met name door zijn unieke vorm. Dat wil zeggen dat het ook enige oefening vergt om hem juist te vissen. Ook voor mij zodoende. Nee, niet super ingewikkeld, maar de Maori moet je net wat subtielere tikjes geven dan gebruikelijk is bij een standaard jerkbait. Heb je het spelletje eenmaal door, dan heb je kunstaas dat er anders uit ziet en anders beweegt. Laat dat nu de sleutel tot succes zijn op wateren waar veel gevist wordt.

Geen jerkbait uit duizenden…

Aanschaf

Diverse winkels hebben de Maori in hun assortiment liggen. Check HIER de verkooppunten van Rozemeijer! Voor de prijs hoef je het niet te laten want voor €14,99 heb je echt een prachtige unieke jerkbait in handen. Mooi ook is de ‘verpakking’ van Rozemeijer hardbaits. Geen overtollig plastic, maar slechts een plaatje met daar op de specificaties en de BAR-code. Ook krijg je nog een gratis splitring van Rozemeijer, er zitten er namelijk 2 aan het ophangkaartje!

Ze denken aan het milieu bij Rozemeijer. Een goede zaak. 

Slotsom

Zelf ben ik erg te spreken over de vorm van de Maori. Inmiddels heeft ie een vast plekje in mijn tacklebox. Ik denk dat deze jerkbait gemaakt is voor met name groot water, maar op ondiepe sloten en vaarten waar ik vis, komt hij ook prima tot zijn recht. Net even anders dan het andere kunstaas en dat kan hengeldressuur te slim af zijn.

Uiteraard is de Maori door Rozemeijer zelf al flink aan de tand gevoeld. 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Rick Simmerman
Geboortejaar: 2003
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, baars en snoek.
Specialismen: Streetfishing en snoeken in de polder.