Tackle Meister review – Shad met welvaartsbuikje

07/03/2019
Tackle Meister review – Shad met welvaartsbuikje

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Bas Westerveld over de Pike Strike Paddle van Rozemeijer.

Door Bas Westerveld

De mannen van Rozemeijer timmeren lekker aan de weg. Elke discipline binnen het roofvissen wordt door dit merk gedekt. Van het fijnste ultralight materiaal tot serieuze hengels voor het betere smijt en trolwerk met groot kunstaas. Een eigenzinnig merk met een unieke uitstraling en dito producten. Zo ook de Pike Strike Paddle. Een shad met een welvaartsbuikje.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Pike strike Paddle
Type Product: Softbait
Lengte: 17 centimeter
Gewicht: 36 gram
Diepte: Zowel ondiep als diep te vissen
Kleur: Crazy Fire, Black Mamba, Green Salt, Orange Power, Pearl Brownie, Golden Roach, Yellow en Brown Perch
Bijzonderheden: Kenmerkende Rozemeijer ogen, opvallend brede buik en grote schoepstaart
Winkeladviesprijs: €3,50

 

Rozemeijer onderscheidt zich graag met kunstaas, een goede zaak!

Eerste indruk

De Pike Strike Paddle is een bijzondere verschijning. Veel moderne softbaits zien er tegenwoordig dusdanig realistisch uit dat ze bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. De Pike Strike Paddle is anders. Het is nou niet bepaald het mooiste meisje van de klas, maar goed, kunstaas moet ook niet de visser vangen, maar de vis.

Als je het zo bekijkt, is afwijkend alleen maar goed. Neem bijvoorbeeld de dikke buik, wat een silhouet moet dit aasje in het water hebben. Tel daar de grote schoepstaart nog eens bij. Het kan niet anders dan dat dit aasje een enorm flankende actie heeft en dus op afstand al gesignaleerd zal worden door vriend Esox.

Met de lengte van 17 cm en 36 gram is het een heel gangbaar aasje. Niet geheel ondenkbaar dat je hier ook snoekbaars mee kunt vangen. Met name nu ze de komende tijd weer ondiep liggen en agressief reageren op groter aas!

De proef op de som

Naar de waterkant er mee! Maar niet voordat ik de shads heb voorzien van een aantal verschillende montages. Namelijk twee verschillende screw-in jigheads van 5 en 20 gram en één voorzien van een shallow screw, plus een screw-in dot van 5 gram, onder op de buik.

Dit laatste geeft de shad een veel langere glijvlucht tijdens het zakken, doordat de shad meer rechtstandig zakt in plaats van met de kop naar beneden.

Screw in dot voor extra balans en uitbalancering.

Het kunstaas wordt voorzien van een stinger met één dreg. Voor een shad van deze lengte is dit in principe voldoende. Is de vis voorzichtig en krijg je veel missers, dan kun je altijd nog voor twee dreggen gaan.

Aangekomen op de eerste stek, wil ik eerst even de actie van het kunstaas checken. Een korte worp langs de kant maakt mij direct enthousiast! Wauw! Een prachtig flankende actie van het lichaam, plus een enorm kwispelende schoepstaart. Dit gaat vangen! De eerste stek wordt in een waaiervorm uitgevist.

Duurzaam rubber dat niet meteen door tandjes aan gort wordt gescheurd.

Al vrij snel kom ik een schooltje witvis tegen. Ik voel ze langs mijn lijn schuren. Plotseling wordt de shad tegengehouden. Geen aanbeet, gewoon gewicht dat ineens aan de lijn hangt. Voor de zekerheid geef ik toch een tik, waarna het dode gewicht ineens tot leven komt en er vandoor gaat. Snoek! Het eerste slachtoffer van de Pike Strike Paddle ligt even later in het net. Een mooie volle wintersnoek heeft de shad stevig tussen zijn kaken zitten. Snel onthaken en een fotootje voor deze tackle test!

Het volgende water is een stuk troebeler. Even een fel kleurtje eraan en struinen maar. Door de zachte winter staan er nog redelijk wat waterplanten. Ik kies ervoor om de stinger op de bovenkant te plaatsen zodat ik minder vuil op pak. Dit werkt prima, de shad zwemt nog steeds mooi recht. Aangekomen bij een duikertje is het raak. Ik gooi de shad er vlak voor, laat deze aan een strakke lijn afzinken en zodra ik begin te draaien knalt er direct een leuke snoek op. Missie geslaagd!

Aanschaf

Rozemeijer is goed vertegenwoordigd in Nederland. Grote kans dat je de Pike Strike Paddle kunt vinden bij jouw plaatselijke hengelsportzaak. Ook online is deze shad eenvoudig te verkrijgen. De prijs, die is ronduit positief. Voor €3,50 heb je een vangend en uniek aasje in handen. Vind je 17 cm te klein? Kijk dan eens naar de Giant Paddle. Met een lengte van 23 centimeter en 98 gram is dit het perfecte aas wanneer je het hebt gemunt op grote snoek!

Feller kleurtje voor het troebele water.

Slotsom

De smalle rug en opvallend dikke buik maakt het een apart aasje. Nee, een realistisch aasje is het niet, maar dat Rozemeijer hier goed over heeft nagedacht is duidelijk. Het opvallende silhouet, gecreëerd door de dikke buik, doet het aasje onderwater groter lijken dan dat het daadwerkelijk is.

De actie is werkelijk prachtig en de shad zwemt mooi recht. Vis je met een shallow screw, hang dan je stinger recht onder de shad, en niet scheef of bovenop. Zo blijft de shad ook zonder gewicht mooi recht zwemmen en kun je deze uiterst langzaam vissen.

Snoek kan flink wat schade aanbrengen aan softbaits, maar de Pike Strike Paddle kan gelukkig tegen een stootje. De shad is soepel genoeg om ook met een lage snelheid een mooie actie te krijgen, maar valt niet uit elkaar na een aantal snoeken.


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen.