TACKLE MEISTER REVIEW – Stevige snoekstok voor werpen met groot rubber en spinnerbaits

04/02/2019
TACKLE MEISTER REVIEW – Stevige snoekstok voor werpen met groot rubber en spinnerbaits

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Rico Stougie met de Rozemeijer Grind-it.

Door Rico Stougie

Het vissen met groot rubber is een steeds populairder wordende visserij en vele merken spelen hier slim op in. Zo ook Rozemeijer met o.a. hengels. Een van deze hengels is de Grind-it 250, een stevige stok voor het vissen met groot rubber en spinnerbaits…

Aan de tand gevoeld door Tackle Meister Rico Stougie.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Grind-it 250
Type hengel: Baitcasting hengel
Werpgewicht: 25-60 gram
Lengte: 250cm
Adviesprijs: €119,99

Strakke looks, helemaal van deze tijd 🙂

Superstrakke finish.

Eerste kennismaking

Nadat ik de tweedelige hengel uit zijn foudraal had gehaald, viel als eerst de strakke afwerking van het handvat en de ogen op. Er is goed gelet op details en bovendien ligt dit handvat zeer fijn in de hand. Boven het handvat zit een verkasoog, iets wat je nog vaak mist op andere hengels. Afgebouwd met 10 Fuji-ogen is deze hengel perfect in balans.

Deze hengel is ontwikkeld voor het vissen met grote spinnerbaits boven en door de plantenbedden, ook wel ‘grinding’ genoemd. Dat deze hengel ook zeer geschikt is voor het vissen  met grote softbaits, bleek wel uit de vele praktijktesten die er inmiddels mee gedaan zijn.

Een hengel die je lekker kunt laden…

De proef op de som

Bij het kennismaken met de hengel merkte ik al vrij snel dat het opgegeven werpgewicht van maximaal 60 gram erg ruim mag worden opgevat. Aan de hengel hing een vrij grote shad met een totaalgewicht van zo’n 100 gram. Bijna het dubbele gewicht, maar de hengel zet dit zonder problemen weg!

Staar je niet blind op die 60 gram, daar kun je een behoorlijk schepje bovenop doen. 

En met deze gedachten in mijn achterhoofd ben ik ook met deze hengel op pad gegaan. Deze tijd van het jaar mag ik graag aan de slag gaan met grote softbaits gericht op grote snoek. Daar ik veel van de kant vis, is de 250cm van deze hengel erg prettig om zo je kunstaas wat verder weg te kunnen zetten. De top van de hengel is best wel meegevend, dit maakt het dat de hengel erg lekker oplaadt tijdens de worp. Wat ik wel merkte is dat de top op kleinere snoek niet heel erg meegaf tijdens de dril. Dit zorgde helaas voor de nodige lossers.

Ligt lekker in de hand en dat is fijn bij een visserij waarbij je moet werken…

Aanschaf

De hengel is inmiddels al op heel wat punten te koop voor een winkeladviesprijs van €119,99. Een hele goede prijs voor dit werkpaard. Een hengel die zeker niet onderschat mag worden…

Tip: gebruik een druppel reel in plaats van een ronde. 

Slotsom

Grotere vissen op groter kunstaas, dat is simpelweg wat deze hengel voor mij betekent. Grote shads tot ongeveer 110 gram, grotere spinnerbaits en swimbaits zijn perfect te vissen op deze hengel. Nog een tipje: zet op deze hengel een stevige druppelreel in plaats van een ronde reel!Dit is niet uit persoonlijke voorkeur, maar simpelweg omdat de hengel dan vele malen lekkerder in de hand ligt.

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Rico Stougie
Geboortejaar: 1991
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Baars, snoekbaars, snoek en roofblei.
Specialismen: Streetfishing, ultralight baitcasten (baitfinesse), speciale technieken, polder.