Tackle Meisters – TEAM ROOFMEISTER – deel I

01/10/2018
Tackle Meisters – TEAM ROOFMEISTER – deel I

Bij de allervetste roofviswebsite van de Benelux hoort natuurlijk een gedreven team met stuk voor stuk hardcore roofvissers, die skills en know how met jou willen delen. Dat niet alleen, ook gaan deze Tackle Meisters nieuwe of bestaande roofvisproducten aan de tand voelen. Hierbij de eerste voorstelronde. Woensdag deel 2.

Door Team Roofmeister

tackle meister PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen

Bas Westerveld

Het sportvissen zit in mijn genen. Mijn vader leerde mij de fijne kneepjes van het vak. Eerst met de vaste stok, maar al snel volgde de werphengel en werden de eerste snoekjes gevangen.

Sindsdien is mijn verslaving begonnen en ben ik mij het roofvissen eigen gaan maken. Struinend langs de kant, werpend vissen op snoek en snoekbaars. Tegenwoordig veelal vanuit de boot of bellyboat  verticalen, werpen met (grote) softbaits of het vissen met de fireball. Ook het finesse vissen vanaf de kant doe ik steeds vaker. Kortom, ik hou van variatie en ben een echte allrounder.

Bas, een allrounder met een voorkeur voor werpend vissen. 

tackle meister PASPOORT

Naam: Rick Simmerman
Geboortejaar: 2003
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, baars en snoek.
Specialismen: Streetfishing en snoeken in de polder.

RICK SIMMERMAN

Al sinds dat ik 4 ben ging ik met mijn vader mee vissen. Toen ik mijn eerste baarzen ving was ik helemaal verkocht, dus mocht ik van mijn vader een mooie werphengel uitzoeken. Dat werpen was best nog wel lastig, maar het ging me langzamerhand steeds beter af.

Ik ben hartstikke ongeduldig (dit komt omdat ik adhd heb), maar als ik ga vissen dan word ik rustig. De adrenaline die door je lichaam heen giert als je weet dat er een dikke vis aan het einde van je lijn zit, dat doet wat met je en zeker ook met mij! Inmiddels is het roofvissen ook een passie voor mij geworden.

Rick, de jongste van het stel. En het meest actief, nu al 😉

tackle meister PASPOORT

Naam: Mourat Akkouh
Geboortejaar: 1976
Regio: Noord-Holland
Favoriete roofvissoorten : Zeebaars, Snoekbaars en baars.
Specialismen : Piervissen, vissen in harde stromingen en nachtvissen met pluggen.

Mourat Akkouh

Ik ben al vanaf kleins af aan geïnteresseerd in vissen en andere dieren. Zo mag ik ook graag natuurfilms kijken, die verslind ik echt. Doordat het dorp van mijn ouders in Marokko heel dichtbij zee ligt, ben ik al vanaf mijn 16e met strandhengels aan het vissen in mijn vakanties. Daarna heb ik het een beetje laten liggen. Zo rond mijn 28e ben ik weer begonnen in mijn vakanties in Spanje en Marokko.

Ongeveer 12 jaar geleden begon ik met (strandhengels) het vissen op zeebaars en gul  in Nederland en heel soms op zoet. Mijn passie ligt dan ook grotendeels bij zeebaarzen met kunstaas op allerlei mogelijke manieren. Met softbaits, hardbaits en jigs. Ik ga ook jaarlijks naar Marokko om zeebaars te vissen. Mijn droom is om een keer te vissen op striped bass in het Cape Cod Canal en zeebaars in Japan.

Onze zeebaars-specialist…

tackle meister PASPOORT

Naam: Rick Barten
Geboortejaar: 1993
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, baars, snoek.
Specialismen: Verticalen, werpen, dood aasvisserij, pennen op snoekbaars en  trollen.

Rick Barten

Op mijn 5e mocht ik voor het eerst mee vissen, voornamelijk op witvis met simpel materiaal. Op mijn 10e begon het echte werk en mocht ik mee in de boot op snoek vissen. Sindsdien is het rap gegaan; inmiddels doe ik alweer ruim 10 jaar mijn eigen ding vanuit mijn eigen boten op de grote rivieren.

Daarnaast vis ik ook ieder jaar de Predatortour mee sinds 2012, ook zijn er al diverse mooie Zweden-, Ierland- en Canadatripjes gemaakt, al blijft het mooiste voor mij toch echt de visserij op de Nederlandse rivieren!

Iemand die het bootvissen goed onder de knie heeft. 

tackle meister PASPOORT

Naam: Johannes Elzinga
Geboortejaar: 1998
Regio: Groningen
Favoriete roofvissoorten: Baars en snoekbaars.
Specialismen: Streetfishing en baarsvissen.

Johannes Elzinga

Ik ben ooit begonnen als een klein kereltje met een vaste stok langs de waterkant. De kennis van het vissen is met de paplepel ingegoten door mijn opa, vader en oom. Toen ik iets ouder werd begon ik al op baars te vissen, lekker oldschool met wormen en spinners. Tijdens mijn allereerste stage bij Titus Blom Hengelsport (viswinkel in Groningen) ben ik overgehaald door een collega om te gaan streetfishen.

Vanaf dat moment heb ik de focus op streetfishing gelegd en ben ik ook wedstrijden gaan vissen. Sinds een aantal jaar organiseer ik ook wedstrijden in Groningen op het gebied van streetfishing. De komende visjaren wil ik meer gaan uitbreiden op het gebied van technieken en vissoorten.

Fanatiek Streetfisher, maar van plan om zijn roofvis-assortiment danig uit te breiden. 

Deze toppers staan te trappelen om de eerste spullen te testen. Heb jij een product dat je graag getest ziet worden door de Tackle Meisters, laat het ons weten! Woensdag deel 2 van de voorstelronde!