Verticalen en dropshotten op snoekbaars met Luc Coppens

15/02/2021
Verticalen en dropshotten op snoekbaars met Luc Coppens

Voor menig visser is de kou niet bepaald iets om naar uit te kijken, maar snoekbaars diehards weten dat de winter juist hele mooie tijden kan brengen. Ze liggen meer samengeschoold, dus eenmaal gevonden kun je gebeiteld zitten. Daarbij is het wel belangrijk dat je je visserij aanpast. Snoekbaarsmeister Luc Coppens weet dat al geen ander.

Door Luc Coppens

Hopelijk zal nu het ijs snel weg zijn, maar belangrijk om te weten is dat die watertemperatuur nog echt wel even heel laag blijft. Zeker nu met de koudere temperaturen zijn de snoekbaarzen iets minder actief. Dan is het slim daar op in te spelen met je visserij. Het verticalen op snoekbaars heeft zo een streepje voor, net als het traag vissen met een dropshot montage. Het hoeft allemaal niet zo agressief nu. Sterker nog, de shad moet bij voorkeur niet heel veel actie vertonen.

In koud water is de snoekbaars best passief, probeer niet al te veel actie in je kunstaas te geven.

Ideaal op de dropshot rig in te zetten.

 

Daarom ben ik erg blij met de Westin MiniTeez, een shad die prima te gebruiken is op een dropshot rig en tergend lanzaam binnengevist kan worden. Zelfs statisch aangeboden biedt dit kunstaas nog aantrekkingskracht. Door zijn luchtkamer in de body gaat dit aasje mooi horizontaal hangen op een enkele haak. Vaak gebruik ik nog een stingertje met een dregje maat 6. In deze periode zitten ze geregeld op die dreg gehaakt.

Een enkele keer op de dropshot haak, maar vaker op de stingerdreg.

Natuurlijk kun je de MiniTeez aan de handhengel vissen, maar net zo goed op de steunhengel tijdens bijvoorbeeld een sessie verticalen. Een dropshot hengel van 2,40 meter is daarvoor ideaal. Door de zachte top zie je het loodje mooi over de bodem tikken en een aanbeet vertaalt zich dikwijls in een korte agressieve tik. Door de zachte top voelt de snoekbaars bovendien geen directe tegenstand en heb je enkele seconden tijd om de haak te zetten.

Net zo goed op een loodkop te gebruiken.

Sta er niet van te kijken als je in de winter meer vis vangt op deze bijhengel dan met de handhengel. Bovendien kunnen hier de echte bonusvissen op knallen 🙂 Succes!

 

De Westin MiniTeez is o.a. te verkrijgen bij Wesdijk Hengelsport en Het Loze Vissertje