Wat is er mooier dan met je kleinzoon vissen?!

16/05/2023
Wat is er mooier dan met je kleinzoon vissen?!

In deze rubriek hebben we een aantal vissers onder andere gevraagd wat hun hoogte- en dieptepunten waren van afgelopen seizoen en wat ze in de gesloten tijd zoal gaan doen. Dit keer de beurt aan Michael Stalenhoef, ook wel bekend als Fishing Guide Amsterdam!

 

Roofmeister> Wat was het absolute hoogtepunt van afgelopen seizoen?

Ik ben zo trots als een pauw dat ik kort geleden mijn handtekening heb mogen zetten onder een ambassador agreement met het Mercury Pro Team. Mercury Marine maakt al meer dan 75 jaar lang buitenboordmotoren van de hoogste kwaliteit. Begonnen in 1939 in een kleine werkplaats in Wisconsin USA en sindsdien is Mercury Marine uitgegroeid tot de nummer één op het water.

Zo trots als een pauw dat ik het vertrouwen heb gekregen van Mercury.

Om het vertrouwen van zo’n mega groot merk te krijgen is voor mij absoluut het hoogtepunt van het afgelopen seizoen geweest.

 

Roofmeister> En wat was het absolute dieptepunt?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. In de trainingsweek die vooraf ging aan de World Predator Classic 2022 kreeg ik Covid-19. Een dikke vette NO GO streep ging door deze te gekke grote internationale roofvis wedstrijd.

Een dikke streep door de WPC van vorig jaar, dit jaar de herkansing!

Om dit te moeten gaan vertellen aan je team maten en aan mijn sponsor, in dit geval Resort Citta Romana was echt niet leuk. De WPC wil je als wedstrijdvisser natuurlijk super graag vissen. Gelukkig mag ik dit jaar in de herkansing.

 

Roofmeister> Wat was je nummer één kunstaasje van vorig seizoen?

Er waren een paar kunstaasjes die het zeer goed deden. De good old Fox Rage Slick Stick deed het vaak erg goed op het ondiepe water als wij op snoek gingen vissen.

De Slick Stick was super op snoek.

Bij het verticalen op snoekbaars en het werpend vissen op baars stak de Iris Popeye van Spro er bij ons met kop en schouders boven uit.

Voor de stekels was de Popeye van SPRO dik favoriet.

 

Roofmeister> Hoe ga je nu het gesloten seizoen doorbrengen?

Het is nog even wachten op de nieuwe buitenboord motor. Hopelijk gaat de nieuwe Mercury F50 EFI nog voor het begin van het nieuwe seizoen geleverd worden. By the way, mijn ”oude” Suzuki DF50 ATHL is nog opzoek naar verkering met een nieuwe (vis)boot. Mail naar michael@fishingguideamsterdam.com als je interesse hebt. Verder stond er hier in het gesloten seizoen een verbouwing gepland op de woonboot. Gelukkig zijn 3 weken stofhappen nu achter de rug.

Samen met mijn kleinzoon vissen, daar kan geen PR of WPC tegenop.

Natuurlijk ga ik ook in het gesloten seizoen vissen. Ik blijf het super leuk vinden om naar, in dit geval, een witvis pennetje te kijken. En als ik dat samen met onze kleinzoon mag doen, daar kan geen PR of WPC tegen op.

 

Roofmeister> Wat zijn je ambities voor het komende seizoen?

Ik ga meer tijd besteden aan mijn YouTube kanaal, Fishing Guide Amsterdam. De bedoeling is dat, als ik vrij aan het vissen ben, dus niet met klanten, live uitzendingen vanuit mijn boot  ga maken via YouTube.

Tijdens het vrij vissen ga ik het live uitzenden waarbij kijkers vragen kunnen stellen. Klik HIER om je te abonneren op Michaels kanaal. 

De kijkers kunnen dan vragen gaan stellen via een SMS bericht die ik dan tijdens het vissen beantwoord. Vooraf wordt via Roofmeister en social media aangekondigd wanneer en hoelaat de live stream gaat beginnen.

 

Thanks voor de antwoorden Michael! Volg deze baas ook even op zijn Instagram voor leuke updates.