Westin kreeften – Rico Stougie met de CreCraw en RingCraw

23/03/2021
Westin kreeften – Rico Stougie met de CreCraw en RingCraw

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Rico Stougie over de Ring- en CreCraw van WESTIN!

Hagelnieuw kunstaas van Westin! Goed ingespeeld op de baarzenhype…

Westin heeft inmiddels een bekende naam in de roofviswereld als het gaat om fameuze kunstaasjes. Vrijwel elk jaar komen ze weer met nieuwe, toffe producten! Vorig jaar was een jaar waarbij het baarsvissen in zijn algemeen weer een flinke boost heeft gekregen. Westin is hier slim op ingesprongen met 2 nieuwe creaturebaits: De RingCraw en de CreCraw…


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: RingCraw en CreCraw
Type Product: Creaturebait/softbait
Lengte: Ringcraw: 9cm / CreCraw 8,5 en 10cm
Kleuren: 9 kleuren
Bijzonderheden: Anijsgeur en zeer zacht rubber wat zorgt voor een natuurlijke presentatie.
Winkeladviesprijs: €6,99


 

Eerste indruk

Wat direct in het oog springt, is de verpakking waarin de shads geleverd worden. De typische zwart/gouden verpakking is erg stevig en sluit goed. Zodra je de verpakking opent, ruik je meteen de aanwezige anijs-geur. De shads zitten niet los in de verpakking, maar in een apart blistertje die ze goed in vorm houdt. De shads zijn naast de geur voorzien van zout.

Dit maakt de softbait erg stabiel, maar ook wat zwaarder. De kleinere CreCraw en de RingCraw wegen van zichzelf al 7 gram. Daarbij weegt de 10 cm CreCraw maar liefst 12 gram! Verder is met name de CreCraw erg gedetailleerd.

Close up van de CreCraw… check die ribbels, pootjes en alle andere beweegbare delen…

De 2 grote klauwen zijn voorzien van een klein schoepje die de pootjes mooi laten fladderen. Ook de kleine pootjes en sprietjes bewegen verleidelijk mee tijdens het binnen vissen.

 

De proef op de som

Oldskool loodkop of gaan we voor de Amerikaanse versie?!

Gezien het feit dat ik al heel wat jaren met creaturebaits vis, had ik op voorhand al flink wat ideetjes hoe ik deze shads in zou gaan zetten. De meest voor de hand liggende techniek zou natuurlijk de Carolina of Texas-rig zijn. Maar wat te denken van gewoon een loodkop? Of skirted jig? Laten we eens naar de waterkant gaan…

De Texas rig past er ook erg goed bij en is een ideale techniek voor streetfishing

De testlocatie werd een mooie diepe haven met een goed bestand aan baars en snoekbaars. Hierin liggen een aantal steigers en diverse grote boten. Er is 1 mooi talud waar nog wat afgestorven planten liggen. Perfect voor de Texas-rig!

Ondanks de ideale omstandigheden lijkt de vis hier muurvast te liggen. De traag geviste CreCraw in de kleur Black/Blue wordt volledig genegeerd! Is het dan de kleur? Of misschien toch maar even de RingCraw erop?

 RingCraw happer 🙂

Het water is deze dag dankzij de wind ook ietsjes troebeler. De keuze valt daarom op een felgroene skirted-jig met de RingCraw in de kleur Fireflash. Deze knalgroene combinatie zou toch goed moeten werken… Maar ook deze geeft geen respons helaas. Enfin, gelukkig zien we de Westin pro’s al zeer goede resultaten boeken met deze shads. Er zijn al heel wat 40 en 50+ cm baarzen de revue gepasseerd sinds de aasjes op de markt gebracht zijn.

Westin pro-staffers vangen zich scheel, misschien een kwestie van oefenen?

 

Aanschaf

Tegenwoordig hangt in de meeste hengelsportzaken wel een assortiment aan Westin kunstaas. Zo is de kans natuurlijk groot dat ook in jouw lokale zaak de RingCraw en CreCraw te vinden zullen zijn. Ondanks het grote aanbod aan allerhande creaturebaits, zijn deze shads zeker de moeite waard om eens te proberen!

Het assortiment van Westin is in bijna elke winkel te verkrijgen. Check je lokale winkel!

De prijs van €6,99 voor 5 shads is niet meteen goedkoop te noemen, maar de kwaliteit en eigenschappen van de shads maken het de moeite waard. Uiteraard zijn deze shads ook online goed te verkrijgen. Klik HIER en HIER

Slotsom

Ben je nou groot fan van het vissen met creaturebaits en wil je eens wat anders dan anders, pak dan zeker eens de RingCraw of de CreCraw mee bij je volgende bezoek aan de hengelsportzaak. Ik ben er heilig van overtuigd dat de combinatie van de anijs-geur, de details op de shad en de goede kleuren van Westin op moeilijke dagen de doorslag kunnen geven!

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Rico Stougie
Geboortejaar: 1991
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Baars, snoekbaars, snoek en roofblei.
Specialismen: Streetfishing, ultralight baitcasten (baitfinesse), speciale technieken, polder.