Zeebaars nieuws vanuit Zeeland – Zeeuwse junkies

01/10/2020
Zeebaars nieuws vanuit Zeeland – Zeeuwse junkies

De zeebaarsvangsten in de Europoort en bij IJmuiden lopen lekker door, vanuit Zeeland was het even wachten op bericht, maar eenmaal contact met raszeeuw Wilbert ten Broek van SeabassJunky konden we wat info lospeuteren. 

Door Wilbert ten Broek

De afgelopen weken lopen de vangsten in Zeeland gelukkig weer wat beter met de ietwat grotere exemplaren. Ik moet eerlijkheidshalve wel bekennen dat het nog niet is wat het geweest is, maar ik hoop dat daar de aankomende 1,5 maand  verandering in gaat komen. Het is al met al niet makkelijk, maar gelukkig krijg ik van sommige klanten vette platen toegestuurd.
Bovenstaande vangst was vanaf het strand met afgaand tij op de X-Layer Curly van Megabass gemonteerd op een DECOY loodkop met een weedless haak, de VJ-36.  Aangezien er nog al wat obstakels liggen, gebruikt hij als voorslag de 52/00 MOMOI Fluorocarbon NEO.
En dan hebben we een mooie, zeer bijzonder gekleurde baars vanaf de boot op de Westerschelde. Deze beauty werd gevangen op de Megabass Flatbacker 110 color: GG Fash Back Pink. Een plug met een een waanzinnige actie. Zit de baars op rond de twee meter diepte, dan heb je er vangstgarantie op 😉
En dan heeft hij vanaf het strand ook bovenstaand zilver gevangen op de Pink Silver Rock Vibe van Reins. We houden jullie op de hoogte van verdere vangsten vanuit het Zeeuwse 🙂 Stay tuned!
SeabassJunky is wat je noemt hét adres voor de kunstaasfreaks die niet alledaagse materialen willen gebruiken. Kijk eens rond op de website en vergaap je op al dat moois wat je elders zeer lastig kunt verkrijgen.