Zeebaars stekken, materialen & tips – Roofmeister Top Gear

21/04/2021
Zeebaars stekken, materialen & tips – Roofmeister Top Gear

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema, het vissen op zeebaars, de zoute baas van de Nederlandse kust. 

 

>VANDAAG DEEL II, VRIJDAG JL DEEL I

 


 

Heavy Duty molen 

De Shimano Twinpower XD is ontwikkeld voor Zoutwater spinning. De molen is gemaakt voor ruige omstandigheden: Zoutwater, wind, stof, etc. Dankzij de X Protect technologie is deze molen prima geschikt voor deze zware condities. Hij heeft een extra grote slinger voor extra grip, een extra “Heavy Duty” slip met van carbon gemaakte slipplaten.

Desalniettemin is de Twinpower XD geen typische zoutwater spinmolen zoals de Twinpower SW of de Socorro SW; hij is een stuk lichter van gewicht en beschikt over een MGL rotor. Dit betekent dat deze molen het meest geschikt is voor het relatief lichtere inshore vissen vanaf het strand op onder andere zeebaars of bluefish, met klein tot medium kunstaas. Voor het zwaardere offshore spinnen met grote stickbaits en poppers is een typische molen van de SW serie beter geschikt.

De Shimano Twinpower XD is HIER verkrijgbaar!

 


 

Top topwater

De MaxRap Walk’N Roll is een oppervlakteplug die ontwikkeld is om zelfs bij ruwe omstandigheden zijn werk te doen. Ideaal voor onstuimige stukken kustwater met brekende golven, daar waar juist die zeebaarzen gedesoriënteerde prooivisjes grijpen. Deze Rapala Maxrap Walk N’Roll doet alles wat je maar kunt verwachten van een topwater plug.

Deze topper laat water opspatten voor zijn neus, popt en slaat hard aan het water oppervlak naar links en rechts uit. Dit Maxrap Walk N’ Roll oppervlakte kunstaas van Rapala is ontwikkeld met professionele visgidsen die iedere dag weer opnieuw vissen in de States op alle vissoorten met hun klanten. Hierdoor is er een oppervlakte topwater kunstaas ontstaan die alles triggert wat in de bovenste waterlaag jaagt.

Klik HIER om ‘m te bestellen.

 


 

Lure Masters & Lowrance

We krijgen gelukkig wat positievere geluiden rondom de pandemie te horen en dat betekent dat ook de grote viswedstrijden weer leven in geblazen gaan krijgen. Groot nieuws is dat Lowrance het event Lure Master gaat sponsoren, dat 16 t/m 18 september gaat plaatvinden. Tickets voor deze driedaagse zijn al uitverkocht en ga er maar van uit dat hier the best of the best hun kunsten gaan vertonen!

Tijdens de Lure Masters uiteraard uitgebreid aandacht voor alle Lowrance units zoals de Hook Reveal, Ti Elite en HDS Elite.

Hoofdorganisator van de Lure Masters Christian Biereth: “We zijn heel trots met deze samenwerking met Lowrance. Dit merk is en blijft garant staan voor noviteiten op het gebied van zo effectief mogelijk vis kunnen vinden en uiteindelijk vangen. Veel meer is er niet nodig om een optimale partner te zijn voor ons event!” Klik HIER voor alle informatie over de Lure Masters

 TIP VAN DE EXPERT> De juiste stek

Tim Kunst> Natuurlijk wil menig roofvisser eens gaan zeebaarzen in de gesloten tijd. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een stek? Let erop dat er genoeg turbulentie (stroming) in het water zit. Hier komen aasvissen vaak in de problemen, en slaat de zeebaars toe! Kijk ook goed naar de structuren in het water, en dan met name palen, strekdammen en (veel) steenstort.

Een stek zoals het Hartelkanaal is hier een goed voorbeeld van. Het Hartelkanaal/Berenkanaal ligt in verbinding met de zee, waardoor er tijdens afgaand en opkomend water een duidelijke en vooral stevige stroming staat. Het Calandkanaal is een wat diepere stek, met wat meer steenstort en obstakels op de bodem. Vis hier het liefst ook met een wat zwaardere hengel! 

Visgidsen on the move

Visgidsen is een bijzonder beroep in Nederland. Veel gidsen doen het als een bijverdienste naast een baan en sommige zelfs fulltime. Sinds kort hebben vijf mannen de handen in één geslagen om samen te werken. En niet zo maar want de gast staat hier altijd voorop! Lees hieronder meer over de mannen van de ULTIMATE FISHING XPERIENCE.

Deze gidsen kennen hun viswater als hun broekzak, hebben de beste visuitrusting aan boord en varen met comfortabele visboten voorzien van de nieuwste technologie. Voor de nodige betrouwbaarheid en veiligheid op zo’n visdag en voor een beetje pit natuurlijk hebben deze mannen gekozen voor de buitenboordmotoren van Yamaha.

Klik HIER voor de website en welkom aan boord!

 


 

Werpkanon

De gevoelige en krachtige Japanse 36Ton Blank Construction Muse roofvis-serie is gelanceerd! De hengel beschikt over een revolutionair ontwerp, en is gemaakt van lichtgewicht grafiet wat de hengel een snelle actie geeft.  De Evolve Custom Airfoil Carbon molenhouder is perfect voor lange worpen. Het revolutionaire lichtgewicht ontwerp biedt een uiterste gevoeligheid. De hengels zijn uitgerust met Fuji A geleide-ogen met Alconite-materiaal dat wrijving vermindert en de werpafstand vergroot. Een regelrecht werpkanon dus!

Belangrijkste specs:

 • Lengte : 244 cm
 •  Transportlengte : 125 cm
 • Aantal delen : 2
 • Gewicht : 151 gram
 • Aantal ogen : 7+1
 • Snelle actie
 • Werpgewicht: 10-30 gram

Klik HIER voor meer info of om te bestellen.

 


 

Slank op dikke zeebaars

De Savage Gear Sandeel Pencil SW Limited is een éénmalige oplage van unieke kleuren uitgebracht in het bijzonder populaire Sandeel programma van Savage Gear. Geleverd met extra single hook en dregbeschermers is de Savage Gear Sandeel Pencil SW Limited op alle dieptes goed inzetbaar.

De Savage Gear Deep Walker 2.0 is een van de nieuwste toevoegingingen aan het goede en voordelige zoutwater kunstaas assortiment van Savage. Deze pencilvormige hardlure heeft een mini duiklip, waardoor hij al twitchend een sterk flankende actie heeft. Tijdens de drop zal Savage Gear Deep Walker 2.0 sterk vibreren en met zijn ingebouwde ratel een hoop herrie maken.

Klik HIER voor de Sandeel, en HIER voor de Deep Walker 2.0!

 TIP VAN DE EXPERT> Bodem of niet?

Team Roofmeister> Kijken we naar de te vissen techniek dan zien we dat de meeste zeebaarsvissers liefst strak tegen de bodem vissen. Wij merken het bij onszelf. Bijna automatisch gaan we snoekbaarsstyle aan de slag met shads zo dicht mogelijk tegen de bodem. Daarbij gaan we voorbij aan het feit dat dat voor zeebaars vaak echt niet noodzakelijk is.

Roofmeister Sjoerd Beljaars kwam daar pijnlijk achter tijdens de sessie met Thijs van der Sanden en Sander Paans. Feitelijk visten ze langs en ook over een ondergelopen krib. Sjoerd zocht daarbij teveel bodemcontact. Thijs en Sander visten net wat hoger. Niet alleen zaten de Rozemeijer boys veel minder vast, ook kregen ze beduidend meer aanbeten. 

De beste zeebaarshengel ooit? 

De N70 Labrax Special hengels zijn hengels die specifiek gemaakt zijn voor het vissen op zeebaars. Gebouwd met de beste componenten en het beste carbon. Wij geloven dat dit misschien wel de beste zeebaarshengels zijn die ooit zijn gefabriceerd.

Deze hengels die specifiek ontwikkeld zijn voor de Europese markt zijn superlicht en sterk, zijn perfect voor het nauwkeurige werpen en het werpen van lange afstanden.Voorzien van Fuji Titanium Framed Torzite 2k geleide ogen en een Fuji VSS reelhouder. De Winn Grips maken het geheel af en zorgen voor een zachte en uitstekende grip. Verkrijgbaar in verschillende lengtes en gewichtsklasses.

Klik HIER voor meer info over deze zeebaarsstok.

 


 

Voor extreme afstanden

De Abu Garcia Fast Cast Pilk is een zeer aerodynamische pilker waarmee ontzettend ver te werpen is. Leverbaar in meerdere gewichten en meerdere kleuren, daardoor kan je met deze Abu Garcia Fast Cast Pilk overal op het zoute water terecht, op jacht naar dikke zoute rovers.

Belangrijkste specs:

 • Leverbaar in 21 gram en 28 gram
 • Schommelende, flankende actie
 • Voor zoet – en zoutwater
 • Voorzien van scherpe dreg
 • Leverbaar in 7 kleuren

Klik HIER om te bestellen.

 


 

Warm & lichtgewicht 

De Teddy is een fijne jas om te dragen. Zeker nu het échte voorjaar nog opzich laat wachten, is deze jas een uitstekende keuze. Hij is zeer warm en beschikt over een heerlijke bewegingsvrijheid. Ook voor de avonden waar het nog flink af kan koelen is de  Geoff Anderson Teddy de juiste keuze!

De Teddy is warm, maar toch lichtgewicht. Daarnaast is hij sneldrogend en geeft hij geen pluizen af. Bovendien is de ritssluiting van hoge kwaliteit, en beschikt de jas over 3 YKK® automatisch sluitende zakken.

Klik HIER voor meer info en de verdere specificaties. 

 TIP VAN DE EXPERT> In ’t donker

Team Roofmeister> Natuurlijk kun je midden op de dag prima zeebaars vangen, maar, het lijkt iets van de laatste jaren te zijn, de grotere vissen zijn in het donker een stuk makkelijker. Het zal iets te maken hebben met minder argwaan wanneer er slechtere lichtomstandigheden zijn. Misschien dat ook grotere zeebaars nu meer geneigd is om (kunst)aas vanuit een impuls te pakken.

Ga je in het donker vissen op zeebaars, besteed dan nog meer aandacht aan je eigen veiligheid. Zorg in ieder geval voor een goede hoofdlamp en ga je op stekken met gladden stenen vissen, trek goede stevige schoenen met genoeg grip aan. Ga in het donker bij voorkeur ook niet alleen op stap. 

10 jaar Black Minnow

Ter ere van het 10-jarig bestaan van de legendarische Black Minnow komt Fiiish met een speciale anniversary uitvoering. Deze pack bestaat uit 4 verschillende complete combo’s, welke stuk voor stuk goed vangende kleuren zijn. Leuk om cadeau te doen, of om zelf mee te gaan vissen. De softbaits zijn 9 centimeter lang en wegen 10 gram.

Klik HIER om ze te bestellen.

 


 

Van de bovenste plank  

De G-Soul Upgrade PE X8 van YGK is één van de lijnen van de bovenste plank op het gebied van kwaliteit. Beter dan deze lijn ga je nergens terugvinden. Hij is duurzaam, maar enorm glad en soepel te knopen. Een perfecte lijn voor het vissen met de loodkop, dropshot of het vissen met kunstaas. Deze lijn is bovendien felbegeerd bij zeebaarsvissers.

Klik HIER om deze lijn te bestellen.

 


 

Pakket van de pro’s

De Berkley Seabass Pro Pack is een 7-delig compleet pakket, waarmee direct gevist kan worden op zeebaars, maar ook andere roofvis. Het pakket is samengesteld door pro’s van Berkley Cedric Mouchek en Nico Dumond. Het pakket bestaat uit 5 Minnows van 11 cm en 13 cm, en twee jigkoppen van 15 en 20 gram.

Bestel het pakket HIER en ga direct aan de slag!

 


 

Start it up!

NIEUW! De Rebelcell Start is de ultieme lithium startaccu voor alle (benzine) buitenboordmotoren tot 200 Pk. De Start levert een hoge start stroom in alle weersomstandigheden en laadt makkelijk op via de dynamo van je buitenboordmotor. Door je lood startaccu te vervangen bespaar je tot  70% in ruimte en maar liefst 25kg in gewicht aan boord.

Meer info? Klik HIER!

 


 

Smoke on the salt water

Net als bij de zoetwater uitvoering, komt Quantum nu ook met een vernieuwde en verbeterde zoutwater versie van de Smoke Inshore, de Smoke S3 Inshore. De perfecte, middelgrote spinmolens voor eenieder die graag op zee vist, of het nu om zeebaars, gul of zeeforel gaat. Door het speciale productieproces en het gebruik van bijzondere materialen is deze molen extreem bestand tegen oxidatie, ook bij veelvuldig gebruik op het zoute water.

Daarnaast profiteert de visser optimaal van de perfecte balans en het lichte gewicht, terwijl de molen toch enorm robuust is. Daarnaast schittert de Smoke door het gebruik van de zogenaamde ‘Braid Band’, een speciaal ontworpen rubberen ring om de molenspoel, die zorgvuldig opspoelen van gevlochten lijn mogelijk maakt, zonder eerst voor te moeten spoelen. Gevlochten lijn krijgt optimaal grip door de Braid Band waardoor doordraaien volledig is uitgesloten.

Voor meer info, klik HIER!

 


 

Daiwa snelheidsduivel

De Daiwa Lexa E LT molen is de nieuwste telg van Daiwa die voorzien is van een aluminium behuizing in de LT (Light&Tough) serie. Doordat de behuizing van deze Daiwa molen geheel aluminium is komt er minder vervorming in het molenhuis voor waardoor er bij het gehele binnenwerk minder speling optreed bij tandwielen en assen. Mede hierdoor zullen deze bewegende delen veel minder onderhevig zijn aan slijtage waardoor de levensduur van deze Daiwa Lexa E LT serie vele malen hoger is als bij andere molens in deze prijsklasse.

Door deze nieuwe feature is deze Lexa molenserie van Daiwa de ideale serie om met hoge inhaalsnelheden te vissen zonder dat deze Daiwa molen zwaarder gaat draaien vanwege zijn LT body. Omdat deze werpmolen van Daiwa extreem licht loopt is het de ideale molen om te vissen met kunstaas wat met hoge snelheid binnen gevist moet worden, op vissoorten zoals roofblei en zeebaars.

De Daiwa Lexa E LT is verkrijgbaar bij Fish Inn.

 


 

Aas dobbers

De Rox Floats Seabass & Pike schuifdobber is bijzonder geschikt voor het vissen op snoek en zeebaars, door het hoge gewicht 20 en 34 gram is hij makkelijk ver te werpen, en door de flexibele wartel onderaan de dobber heb je snel direct contact met het aas (vis),en zal de lijn minder snel om de dobber heen draaien.

De bolle vorm geeft deze dobber een stabiel drijfvermogen in de golven en door de dikke punt in combinatie met de felle kleur blijft hij super goed zichtbaar. Hij is gemaakt van licht gewicht polyurethaanschuim hierdoor heeft deze dobber een uitstekende drijfvermogen en in combinatie met de hoogwaardige watergedragen lak en kevlar coating heeft deze dobber ook een lange levensduur.

Klik HIER om de dobbers te bestellen.

 


 

Maximale prestaties 

Als je veel van je hengels vraagt en de nodige ruggengraat nodig hebt, kun je op de Specter Finesse spinning hengels rekenen. De extra snelle actie en iets langere lengte ten opzichte van de rest van de Specter-reeks, zorgen voor maximale prestaties bij krachtige worpen en tijdens het drillen van vis.

 Op zoet water zijn dit juweeltjes voor wie graag op snoek en grote snoekbaars vist, maar deze hengel voelt zich ook thuis in een zoute omgeving. De perfecte opponenten? Onder andere zeebaars en koolvis, zolang er maar een sterke en toch gevoelige hengel nodig is.

De Specter Finesse Spinning H is de meest krachtige hengel in de Specter-reeks. Met zijn lengte van 2,90 meter en een werpvermogen tot 68 gram, smijt je je kunstaas moeiteloos tot aan de horizon. Deze uitgebalanceerde en gevoelige hengel zal snel tot de favoriete gaan behoren van menig zeebaarsvisser vanaf de kant. De stopkracht en fijngevoeligheid van deze hengel komen juist bij die visserij volledig tot zijn recht.

De Specter finesse Spinning hengels zijn HIER verkrijgbaar.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl