4 stappen vooruit met de Shimano Vanford – Gloednieuwe highclass werpmolen

27/10/2020
4 stappen vooruit met de Shimano Vanford – Gloednieuwe highclass werpmolen

Het is altijd een bijzonder moment wanneer Shimano een gloednieuwe molen op de markt brengt. Shimano presenteert dan ook vol trots de Vanford, een nieuwe baanbrekende molen die wereldwijd ongetwijfeld veel stof doet opwaaien.

De Vanford is de nieuwste toevoeging aan de immens populaire Shimano Magnumlite molenserie. Naast het strakke uiterlijk, is de Vanford een volledig nieuw, ultra-lichtgewicht model, ontworpen voor gebruik in zowel zoet- als zoutwateromstandigheden.

Om wereldwijd te voldoen aan de hoge eisen van hedendaagse vissers, die gebruik maken van steeds lichter materiaal voor precisie en finesse visserijen, is de Vanford ontwikkeld voor het bewezen principe: lichter = sneller en ultralicht = supersnel.

Het unieke Magnumlite (MGL) rotorontwerp draagt bij aan de ultieme gevoeligheid van de molen en de lichtheid van de rotatie, waardoor het zich perfect leent voor gevoelige en uiterst precieze vistechnieken waar een nauwkeurige controle over het aas nodig is.

De Vanford is geproduceerd middels het exclusieve gewicht besparende CI4+ composiet en daardoor één van de aller lichtste molens ooit. Tevens naadloos gecombineerd met de allernieuwste Hagane technologie voor kracht en soepelheid.

 

STAP 1> Verminderd gewicht

Het lichtgewicht CI4+ ontwerp is perfect te combineren met moderne lichtgewicht hengels om de ultieme balans te creëren. Hierdoor wordt het veel eenvoudiger de hele dag met je hengel/molen combinatie in de handen te vissen en is er een veel directer contact met je montage of (kunst)aas mogelijk. Supersnel aanslaan verhoogt je vangsten, vooral bij uiterst voorzichtige en gevoelige aanbeten en dat is wat we allemaal willen natuurlijk.

 

STAP 2> Ultra lichte gevoelige rotatie

De Magnumlite Rotor, met zijn perfect uitgebalanceerde ontwerp, zorgt voor uiterst directe en nauwkeurige rotatiecontrole zodat je supersnel in contact bent met je aas of de vis bij een aanbeet. Dit wordt ook nog versterkt door het gebruik van Silent Drive, een geavanceerd tandwielontwerp dat geluid en ongewenste trillingen elimineert.

 

STAP 3> Verbeterde duurzaamheid

De Vanford is ongeëvenaard als het gaat om duurzaamheid in zijn prijsklasse. De lijnroller is verbeterd met X Protect (IPX8) om water en vuil buiten te houden, wat resulteert in een soepelere molenervaring voor een langere periode. De sterke koudgesmede Hagane gear is praktisch onverwoestbaar en zal de tand des tijds doorstaan.

 

STAP 4> Optimale werpeigenschappen

De Long Stroke spoel, met zijn extra lengte, heeft bewezen de werpafstanden met wel 17% te vergroten en in combinatie met het verminderde gewicht van de Vanford heeft het merkbare prestatieverbeteringen op de worp. Dit is vooral een extra voordeel bij het gebruik van lichte en subtiele montages.

Tof detail: De gloednieuwe Vanford won tijdens zijn introductie direct de prijs voor beste nieuwe molen van 2020 op de Icast in Amerika!

Verkrijgbaar in een breed scala aan formaten, van de uiterst kleine en compacte 500 maat voor het ultra lichte baars pielwerk tot 4000 formaat voor het snoeken. Modellen in zowel normale, snelle High Gear (HG) en Extra High Gear (XG) versies. Ook aan de zeebaars fans die graag een zo licht mogelijk setup gebruiken is gedacht, met een compact 5000 XG model. De VANFORD is een premium molen met adviesverkoopprijzen vanaf € 209,95.

 

Let op – nog niet alle maten zijn al beschikbaar tijdens de introductie periode. Je Shimano dealer kan je er meer over vertellen. Voor meer info over de Vanford, klik HIER. Onder andere te bestellen bij Wout van Leeuwen. Klik HIER