Buffel jager Mark Verhoeven – Plannen voor een seizoen allrounden

29/05/2020
Buffel jager Mark Verhoeven – Plannen voor een seizoen allrounden

We krijgen het voor onze kiezen Roofmeisters. Eerst de stormen in het vroege voorjaar, toen het Corona virus en dan de gesloten tijd. Maar tijd voor een optimistische kijk, morgen de opening, nu nog een vette terugblik van ‘Buffalo Bill’ Mark Verhoeven op afgelopen roofvisseizoen. 

Door Mark Verhoeven

Meteen na de opening tot en met augustus ben ik vooral veel gaan trollen. Meters maken omdat de vis vaak erg verspreid ligt in deze tijd. Pakte ik dan meerdere vissen in een relatief kort stuk rivier, dan werd er vaak wel overgeschakeld naar het werpen.

Trollen op de rivier is vragen om verrassingen 🙂

Voor dit trollen gebruik ik bijna uitsluitend diepduikende Salmo hornets van 3,5 tot 5,5 cm Deze brachten vorig jaar veruit de meeste actie. De ene dag was mét ratels favoriet, de andere dag zonder.

Een prima alternatief als het water te warm is voor snoeken.

Het trollen met kleine plugjes werd regelmatig afgewisseld met de meestal veel taaiere visserij op grote snoek, mits het water het er niet TE warm voor was. Lees er HIER meer over. Soms taai.. maar de start kon niet beter. In het 1e uurtje op de 2e dag van het seizoen mocht vismaat Paul al op de foto met een prachtige dikke unit van 116 cm. Wat een dril… wat een snoek… wat een start!

Kun je je een start beter voorstellen?

 

Toptijd voor roofvissen

Werpend op snoekbaars. Heerlijk!

September t/m half november zijn we vooral gaan werpen. Zandbanken en plantenbedden werden bestookt met ondiep lopende plugjes. Ook de Salmo slider sinking van 7 cm bleek weer een echte topper voor de roofbleien, die zich in deze periode lekker vol gingen vreten.

Af en toe een baarsje 😛

Op deze manier vingen we vooral roofblei en baars met af en toe een snoekie of snoekbaars tussendoor.  Ook in deze periode werd er met enige regelmaat een dagje gericht op grote snoek gevist, met zo af en toe succes.

Vorig jaar één nachtje zeebaarzen. Dat gaan we anders doen 😉

Afgelopen jaar heb ik slechts één avond/nacht op zeebaars gevist en dat gaan we dit jaar zeker anders doen. Deze enige trip naar het zoute in oktober bracht ons wel 17 zeebaarzen. Wat een topnacht was dat. Lekker met shads smijten en wachten op die dreun… Zo verslavend.

 

Dood aas prime time

Vanaf half november t/m februari ben ik veel gaan doodazen op snoek vanaf de kant. Tussendoor soms vanaf de boot verticalen op snoekbaars of ’s nachts pelagisch achter de snoekbaarzen en snoeken aan. Wat een prachtvissen hebben we in deze periode mogen vangen.

Het vissen met dood aas was dit jaar een gekkenhuis.

Rond half februari t/m maart was het vooral smijten met shads op baars, maar viel dat even tegen. Door de hoge waterstanden in de rivieren was het water ook nog eens erg troebel, waardoor de baars veel slechter te vangen was dan andere jaren in deze periode. Gelukkig werkten de snoekbaarzen wel aardig mee en konden we ons daarmee ook uitstekend vermaken.

Dat werpen met shads zal een blijvertje zijn.

Het aankomende seizoen ga ik in de avonduurtjes de zeebaarzen pesten. Werpen met shads is naar mijn mening de mooiste manier om die zoute rakkers te vangen. Ik ben hiermee in mei begonnen en als het weer een beetje mee zit ga ik door tot eind oktober.

Hopelijk helderder water dit keer tijdens onze baarzenjacht.

Verder ga ik de maanden juni tot en met half november meer tijd besteden aan het gericht trollen en werpen op BUFFEL-snoek. Sowieso zal het werpend vissen op alle roofvissen het hele seizoen de meeste vistijd in beslag gaan nemen. Niets zo mooi als het geconcentreerd uitsmijten van de potentiële topstekken.

Vispret! Het allerbelangrijkste!

Vanaf deze periode zal het vissen weer vooral in het teken staan van doodazen vanaf de kant en wie weet nog eens een nachtje pelagisch buffels en kastelen vervelen. De laatste anderhalve maand zullen de baarzen niet met rust gelaten worden en hoop ik dat we er meer pakken dan afgelopen jaar.

Succes aan iedereen met het nieuwe seizoen!!!

 

Allemaal heel veel plezier het aankomende seizoen. Geniet van alle dagen op en aan het water samen met je vismaten en wie weet spreken we elkaar nog eens.  Knalluuuhhh!