De hengel set up van Baarsmeister Marc Hoeben

06/01/2020
De hengel set up van Baarsmeister Marc Hoeben

Dit is de tijd voor de grote baarzen. Ze zijn dik en dat wat wordt de komende maanden alleen maar dikker. Ze zijn nu simpelweg op hun mooist. Maar ze zijn niet bepaald makkelijker te vangen, het komt nu wel aan op finesse. Baarsmeister Marc Hoeben van DAM Effzett kan er over mee praten en laat je hier een van zijn favoriete set ups zien. 

 


DE HENGEL> Z1 Twitch & Jig

Ideaal voor deze tijd van het jaar, als je heel accuraat moet vissen…

Maak kennis met een van de Z1 hengelreeks, de topreeks van Effzett, gemaakt uit het hoogwaardige TC46 carbon. Door gebruik te maken van dit materiaal krijg je extra snelle hengels die toch parabolisch buigen bij een mooie dril. De hengels zijn super gevoelig en registreren elke aanbeet en oneffenheid op de bodem! De hengels zijn afgebouwd met Sea Guide componenten, zoals Sea Guide K-guides en Sea Guide reel seat.

Check hoe mooi parabolisch 🙂

De hengels liggen goed in de hand en met de juiste molen zijn ze perfect uitgebalanceerd. Voor de spinvisserij gebruikt Marc Hoeben de Twitch & Jig variant van 2,10 meter en een werpgewicht van 7-30 gram. Een mooie strakke, maar toch ook parabolische hengel die elke vibratie van je kunstaas laat voelen; je merkt bij het minste dat je kunstaas hapert. En een aanbeet, tja, niet te missen!

 


 

DE MOLEN> Quick 5 FD

Knap staaltje techniek…

De Quick 5 FD is een mooi ogende zoutwaterresistente werpmolen. Alle componenten bestaan uit geanodiseerd aluminium, behalve de rotor. Die is van ‘infused’ carbon/grafiet. Dit wil zeggen dat de rotor gegoten is in zijn vorm om zo een licht, sterk en stijf geheel te vormen. In de molen zijn 8 verzegelde kogellagers verwerkt, daardoor is de molen verzekerd van een ongeëvenaarde soepele werking. Het slipsysteem werkt met tweezijdige carbonschijven en is ook verzegeld tegen zoutwater en zand.

Molen die uitermate geschikt is voor het fijnere viswerk.

De slipschijven hebben aan twee zijden een laagje carbon en kunnen als ze versleten zijn omgedraaid worden. Op deze manier heb je terug een splinternieuwe goed werkende slip. Marc Hoeben (DAM Effzett) gebruikt op dit moment de Quick 5 FD 1000 voor de lichtere baarsvisserij. Deze weegt 225 gram en heeft een overbrenging van 5.8:1, dat resulteert in 75 cm lijnopslag per slingerbeweging. Voor Marc een robuuste allround werpmolen! Meer info over deze molen, klik HIER.

 


 

HET KUNSTAAS> Effzett Strike Shad

Niet te zacht, niet te hard 😉

De Effzett Strike Shad heeft een niet al te harde body. Hij is dus niet van te zacht materiaal gemaakt en ook niet te hard, net er tussenin! Ideaal dus om de haak te bevestigen, en toch nog zacht genoeg voor een mooie actie. De shad zal dus ook niet meteen stuk gaan bij het vangen van een aantal rovers. De Strike Shad heeft een realistische vormgeving van een voorntje of baarsje, een mooi flankend lichaam en een nerveuze staart actie! Alles wat onze rovers gek maakt dus.

Killer voor XXL baars.

Marc Hoeben gebruikt deze Strike Shad zowel voor de shadvisserij op snoekbaars, als voor de spinvisserij op baars. Voor snoek gebruikt hij de grotere versie! Keuze genoeg in grootte en kleur, om al onze rovers te belagen. Te verkrijgen in 4 maten: 8, 11, 14 en 17 cm in 6 kleuren. Klik HIER voor alle varianten.