De onderwaterwereld in zeer hoge resolutie met de Raymarine Element

11/05/2020
De onderwaterwereld in zeer hoge resolutie met de Raymarine Element

Van een betaalbare fishfinder unit hoef je niet de meest heftige features te verwachten toch? Wel, niets is minder waar. Tenminste, dat wil zeggen voor wat betreft de Element van Raymarine.  Dit keer speciale aandacht voor de zogenaamde Raymarine HyperVision. 

Het gebruik van de HyperVision lijkt heel technisch, maar is het zeker niet! Feitelijk combineert HyperVision drie features, ofwel gebruikt het zeer hoge frequenties (1,2 megahertz) en CHIRP-technologie voor een nieuw niveau van nauwkeurigheid via DownVision, SideVision en RealVision 3D. De HyperVision is geoptimaliseerd voor beelden met zeer hoge resolutie tot 30 meter!

De SideVision maakt zijwaartse sonarscanbeelden die zeer dicht bij de werkelijkheid staan! Het lijken wel foto’s!

De HyperVision werkt tot 30 meter diep en dat is voor ons in de meeste gevallen meer dan genoeg. En mocht je een uitstapje willen maken naar nog dieper water dan kun je de Element range ook overschakelen naar de standaard CHIRP sonar om over langere afstanden en dieptes tot wel 180 meter heldere beelden te krijgen. Switch je naar het 200 kilohertz bereik, dan werkt de sonar zelfs tot 275 meter diep!

De DownVision maakt een kraakhelder beeld van de bodemverloop!

De Element heeft een ongeëvenaarde kracht en snelheid dankzij de krachtige quad-core processor in alle modellen. Voor jou als visser betekent dat: snel getekende kaarten, directe pagina- en menu-overgangen en soepele sonar-rendering in hoge resolutie. Het maakt daarbij niet uit of je RealVision 3D-sonar gebruikt of alle vier de sonarmodules tegelijkertijd.

Door het gebruik van de Raymarine HyperVision maak je zeer gemakkelijk jouw eigen waterkaart!

De Element biedt sowieso een uiterst gebruiksvriendelijke interface. Het is dus bepaald geen rocket science om deze unit te bedienen. Met de grote waypoint-knop kun je snel en eenvoudig vissen, structuren of andere belangrijke locaties markeren.

Fishfinder wizzard Yaïr Nauta laat je in bovenstaande video zien hoe eenvoudig de Element te installeren en bedienen is. 

De drie zelf in te stellen sneltoetsen bieden direct toegang tot jouw favoriete pagina’s of weergaven. Dankzij de intuïtieve, op de visser gerichte bediening van Element kost het minder tijd om de elektronica en navigatiemenu’s te leren kennen en houd je meer tijd over voor het verkennen van je visomgeving.

Geen abracadabra maar een zeer makkelijk te bedienen fishfinder. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Zoek jij een betaalbare, makkelijk te bedienen unit met toch tal van super nuttige features, dan is de Raymarine Element meer dan het overwegen waard! Klik HIER voor verkooppunten.

Dealer van Maritieme A-Merken | Ship Install