De REBELCELL START – Een lithium startaccu speciaal voor buitenboordmotoren

20/07/2020
De REBELCELL START – Een lithium startaccu speciaal voor buitenboordmotoren

Rebelcell heeft het assortiment uitgebreid met de Rebelcell Start, dé lithium startaccu voor buitenboordmotoren. De Rebelcell Start is een krachtige lichtgewicht lithium startaccu die gebruikt kan worden voor alle benzine buitenboordmotoren tot 200 PK.

 

Lithium startaccu?

Een startaccu, nu eigenlijk altijd een lood-accu, moet voldoen aan hele andere eisen dan de accu’s die Rebelcell in het assortiment heeft: een zeer hoge startstroom leveren én kunnen laden via de buitenboordmotor. Maar gebruikers ervaren met een lood startaccu nadelen: neemt veel ruimte in en is zwaar, sterk afnemende prestaties bij koud weer, hoge zelfontlading, beschadigt snel bij diep ontladen en vraagt (zeker bij periodes van weinig gebruik) aparte maatregelen zoals een druppellader.

 

Gebruikersgemak

Naast betere prestaties, langere levensduur en gebruikersvriendelijkheid is de Rebelcell Start een accu die goed werkt bij kou, licht van gewicht is, en topprestaties levert. Enkele voordelen op een rijtje:
– Startstroom van 300A (bij -12°C) tot 470A (bij +15°C) maakt de Start geschikt voor gebruik voor alle buitenboordmotoren tot 200Pk, ook in koude omstandigheden.
– Gewichtsbesparing tot 25 kg: de Start weegt slechts 1,5kg en vervangt lood-accu’s tot 30kg in gewicht en bespaart tot 70% ruimte in je boot.
– Makkelijk in gebruik: laden zoals je gewend bent via de buitenboordmotor, lage zelfontlading, geen onderhoud, voltage display.
– Eenvoudige installatie: lood-accu eruit, Rebelcell Start erin, aansluiten klaar.
– Ingebouwde bescherming: door Batterij Management Systeem (BMS) beschermd tegen te diep ontladen, te hoge laadstroom, hoge / lage temperatuur, balanceren van cellen.
– Langere levensduur: gaat tot 10 seizoenen mee.

Acculader

Compact en lichtgewichte lader die via krokodillenklemmen makkelijk aan te sluiten is op de accupolen van uw accu. De lader is beveiligd tegen ompolen en zal automatisch uitschakelen zodra deze vol is, zodat er geen risico is op overladen. Klik HIER.

 

De producten van Rebelcell worden verdeeld door Technautic. Klik HIER voor verkooppunten. 

Rebelcell | Jeffish