Deze creature baits vangen de allergrootste baarzen

07/03/2023
Deze creature baits vangen de allergrootste baarzen

Creature baits zijn echte snoepjes voor baars, er zijn weinig aasjes die zo geweldig werken op de Carolina Rig. Ook andere finesse technieken zijn uitstekend te vissen met creature baits. Deze aasjes imiteren vaak kleine kreeften of insecten die onder water leven. Baarzen zijn er gek op! In dit artikel lichten we vijf pareltjes uit van Ultimate Fishing, kwaliteit uit Japan!

Killer bij stil liggen> Raid Japan Battle Hog

Dit kreeftje is net nieuw in het assortiment van Ultimate Fishing. Met zijn 2.6 inch (6,6cm) is het een medium groot stukje kunstaas voor baars. Deze creature is heel goed te vissen op een Carolina- of Texas rig. Dit komt door zijn dikke armpjes en vele pootjes.

Echt een snackje voor dikke baarzen. FOTO: Tijs Peters

De echte kracht bij dit stukje kunstaas is de subtiele beweging bij het stil liggen. Dit is toch ook echt waar de Carolina rig om draait, langzaam vissen met vaak lange pauzes. Dit aasje blijft zelfs bij het stil liggen een beetje bewegen en dit geeft net die extra trigger voor een baars om het aas te pakken! Check hem HIER.

 

Subtiele klauwtjes> Megabass Rock Hog

Dit is ook een van de drukkere onder de creature baits. Op sommige dagen kan dit echt het verschil maken, de vele pootjes maken flink wat trillingen onder water samen met het staartje. Deze creature lijkt meer op een insect dan op een kreeftje, maar dat maakt niets uit want baarzen hebben echt geen probleem met een lekker hapje als dit!

De Rock Hog van Megabass lijkt een beetje op een insect. FOTO: Tijs Peters.

De klauwtjes op het uiteinde van de staartjes zijn erg klein en geven een subtiele actie, het platte lichaampje geeft een mooi profiel op de bodem en zal zeker niet onopgemerkt blijven. Volgens Tijs Peters, pro staffer van Ultimate Fishing is de inhaking bij deze creature baits ook erg goed. Dit is wel zo prettig gezien je vaak met een offset haak vist. Check hem nu HIER.

 

Breed profiel> Megabass Fuwa Bug

Ook deze creature is een drukteschopper. Het brede profiel wordt makkelijk opgemerkt in combinatie met de grote klauwen. Dit kreeftje heeft flink wat pootjes naast de zeer aanwezige klauwen. Dit zorgt voor veel commotie onder water wat op sommige dagen onverslaanbaar is.

Dit aasje maakt veel commotie onder water. FOTO: Tijs Peters.

Dit kreeftje heeft een hol lichaampje wat hem licht drijvend maakt, zo kan de baars hem nog makkelijker opzuigen zonder argwaan te krijgen. Ze zijn te krijgen in 2,5 en 3,8 inch en ze zijn in Nederland makkelijker te krijgen dan de andere creature baits, dat is ook nog eens mooi meegenomen! Check ze nu HIER.

 

Extreem realistisch> Nikko Craw

Veel realistischer gaat het niet worden onder de creature baits. Deze aasjes zijn vaak al realistisch, maar dit is net een echt kreeftje. Geen enkel detail ontbreekt! Ze zijn ook nog eens voorzien van natuurlijke vis geuren en smaken, dit om alles naar een nieuw niveau van realisme te tillen.

Over elk detail is nagedacht.

Het lichaampje is licht drijvend waardoor het lijkt alsof het kreeftje in de verdediging staat. Je kunt meerdere maten offset haak monteren in het duurzame materiaal, je kunt er aardig wat baarzen op vangen voordat dit kreeftje kapot is. Dit kreeftje is voor beginners en voor pro’s een waardevolle toevoeging aan de tacklebox, dat is zeker! Ook deze is makkelijk in Nederland te krijgen, check hem nu HIER.

 

No action creature> Megabass Bottle Shrimp

Niet alle creature baits hebben een drukke actie, de Megabass Bottle Shrimp is een creature die van zichzelf weinig actie heeft. Dit maakt hem heel geschikt op andere rigs, zoals de neko rig en de free rig.

Weinig actie van zichzelf, leuk om eens mee te experimenteren met de neko rig!

De neko rig is een rig waar je een gewichtje in de kont van de creature bait schroeft. Daarna bevestig je een rubberen ringetje ergens in het midden van het aasje waar je je enkele haak doorheen haalt. Op deze manier komt je kreeftje een beetje in de verdedigingsmodus te staan wat echt super aantrekkelijk is voor baarzen. Met deze rig haal je het meeste uit de Bottle Shrimp. Check dit aasje nu HIER en experimenteer eens met de neko rig!

Het principe van de neko rig lijkt een beetje op de ned rig.

 

Creature baits zijn echte pareltjes voor baars als je met finesse technieken aan de gang gaat. Bij Ultimate Fishing weten ze wat voor aas ze moeten verdelen, alleen het beste uit Japan wordt geselecteerd! Kijk ook eens HIER in de catalogus van Ultimate Fishing!