Drie plekken om jouw gesloten tijd door te komen!

29/02/2024
Drie plekken om jouw gesloten tijd door te komen!

De gesloten tijd is de uitgelezen tijd om een lekker vistripje te plannen. Het seizoen hier in Nederland ligt toch stil en twee maanden niet vissen is voor veel fanatiekelingen een echte no-go. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar je wél mag vissen en ook op andere soorten dan dat we in Nederland hebben. Check hier drie landen waar je prachtige locaties kunt vinden via Visreis.nl en boek snel!

 

Richting de zon> Extremadura

In het voorjaar is het heerlijk vertoeven in Spanje, het is dan nog niet te heet en in Nederland kan het nog steeds koud zijn. Heerlijk dus om even aan de kou te ontsnappen en te vissen op onder andere black bass, snoek en barbeel. In de regio Extremadura liggen meerdere grote stuwmeren zoals Orellana, Garcia Sola en Serena om maar wat te noemen.

Dikke black bass vang je in Extremadura!

Elk meer heeft weer zijn andere visserij en het is leuk om tussen meren te variëren. Naast de eerder genoemde soorten kun je ook ontzettend veel snoekbaars vinden op de meren in Extremadura. Dus alle soorten roofvis en ook nog eens lekker weer, wat wil je nog meer! Ter plaatse is er een topgids die deze wateren al vele jaren als zijn broekzak kent. Hij zorgt er voor dat je op de juiste plekken terecht komt en zo optimaal mogelijk begeleid wordt. Check deze locatie HIER.

 

Oersterke vissen> Drowes

Altijd al eens zalm willen vangen? Dan is dit je kans, want in de regio Donegal biedt Visreis een schitterende locatie direct aan de rivier de Drowes waar alles in het teken staat van het vissen op zalm. Zalmen zijn ontzettend sterk en geven je echt een goed gevecht wanneer je er eentje haakt, echt andere koek dan de Nederlandse rovers! Dit is natuurlijk logisch, want die zalmen leggen in hun leven wat kilometers af…

Ben jij klaar om eens goed te knokken met deze vechtersbazen?

Lareen Estate is een van Ierlands beste locaties om te vissen op zalm. De Ierse overheid heeft ontzettend geïnvesteerd in het herstellen van de zalmpopulaties en dat is ook te merken, want er wordt steeds beter gevangen. Naast zalm, op welke je mag vliegvissen, kunstaas vissen en vissen met natuurlijk aas is er ook goed op forellen te vissen.

Een prachtig stuk rivier waar voldoende zalm zwemt.

Je kunt naast de rivier Drowes ook vissen op het hoger gelegen Lake Melvin waar naast zalm maar liefst vier verschillende forelsoorten gevangen worden. Op het meer staat je ook de traditionele Ierse visboot ter beschikking met buitenboordmotor. Hier kun je driftend en trollend naast de forelsoorten ook zeeforel en zalm vangen. Al met al heb je hier een rijk assortiment en een grote hoeveelheid aan mogelijkheden om te vissen. Check deze toffe locatie HIER.

 

Toch op snoek?> Zweden

De meeste mensen gaan elk jaar toch voor Zweden om achter de snoeken aan te gaan. En terecht, want hier mag je wel vissen in de maanden waar de snoeken ondiep liggen en mega agressief zijn. Lekker vissen met jerkbaits op ondiep water met een heerlijk voorjaarszonnetje op je gezicht, het kan slechter! Visreis biedt veel trips aan naar Zweden en hier lichten we er drie uit.

Leuke typisch Zweedse huisjes vlakbij het water.

Ten eerste Halle in Zweden, op slechts drie en een half uur van Göteborg liggen midden in de schitterende en ongerepte natuur van de regio Varmland de meren ‘Ränken’ en ‘Hugn‘ die met elkaar verbonden zijn en een zeer goede visserij op grote snoek bieden. Bij Halle Fishing Camp kun je niet alleen goed op snoek vissen, ook snoekbaars en baars zijn goed vertegenwoordigd. De visstand is er uitstekend door de catch & release regeling die er van kracht is. Check het HIER.

Je stapt zo de boot in en het meer op!

In Ryda Gard heb je de keuze uit vijf mooi gerenoveerde woningen die een hoge standaard en comfort bieden en stijlvol zijn ingericht. Ryda ligt in “Kindabygden” (Kinda) in de zuidelijke provincie van Östergötland en hoort bij de gemeente Rimforsa. De natuur is hier overweldigend en biedt absolute rust en schoonheid met hoge bergen en mooie dalen. Het is dan ook niet raar dat er in deze regio veel natuurgebieden zijn die een beschermende status genieten. Check het HIER.

Ondiep en kraakhelder water waar je de snoeken er op ziet knallen!

En dan is er nog Dragso, de plek waar we nu al twee keer zijn geweest met een grote groep! Een plek met brak water en tal van snoeken welke je belaagt op extreem ondiep water. Het water is zo helder dat je ze haast ziet zwemmen. Op deze plek zijn voldoende mooie en snelle boten te huur en over het algemeen is dit een van de betere viskampen van Zweden! Veel aantallen vangen in kraakhelder water doe je HIER.

 

Kortom, genoeg opties! Ga je toch voor de snoeken in Zweden, zoek je de zon op in Spanje waar je kunt vissen op onder andere black bass of ga je voor de oersterke zalm in Ierland? Check HIER andere toffe reizen op Visreis.