Gevlochten lijn van Westin, nieuwe maatje BullTeez & gloednieuwe Ned rig

10/01/2023
Gevlochten lijn van Westin, nieuwe maatje BullTeez & gloednieuwe Ned rig

Het Scandinavische merk Westin is weer druk bezig geweest met nieuwe producten. Een nieuwe lijn, nieuwe formaten van succesvolle stukjes kunstaas en fantastische aasjes voor de Ned rig! In dit artikel lichten we een aantal nieuwe producten uit van Westin.

W10 braided line

Westin heeft nu ook een gevlochten lijn op de markt! In deze lijn streeft Westin naar een zo sterk en slijtvast mogelijke lijn die ook nog eens super glad is. Het is gemaakt van Japanse Ultra High Molecular Polyethylene (UHMPE) vezels met een 13X (12+1) ontwerp. Er zijn maar liefst 12 strengen om de centrale middelste streng geweven om de ultieme ronde lijn te krijgen.

De eerste keer dat Westin een lijn op de markt brengt!

Doordat het ultra strak op elkaar is geweven, is het oppervlak van de lijn super glad voor verdere en preciezere worpen. De werpeigenschappen zijn verder verbeterd door een speciale coating. Door deze coating wordt de lijn ook hydrofoob, ook wel waterafstotend. Hierdoor blijft de lijn dun en is er minder weerstand tijdens de worp. Ook is de lijn speciaal behandeld om de kleur te behouden, ook na een tijdje vissen houdt de lijn dus zijn mooie felle kleur. Binnenkort beschikbaar! Check hem HIER.

 

Levensechte baars imitaties

Realistische softbaits zijn al jaren populair en terecht! Westin heeft in samenwerking met Tomy’s Baits een baars imitatie ontwikkeld. Deze aasjes van Tomy worden nu wereldwijd verdeeld en zijn te krijgen in 7, 9, 12, 15 en 18cm. Tomy begon in 2015 met het maken van softbaits en de Original Perch is zijn meest bekende! Hij is ontwikkeld om een kleine baars te imiteren, een vis die bijna overal zwemt en door elke rover gegeten wordt!

Levensechte baars imitaties van Tomy!

Om nog realistischer te worden, zijn er vinnetjes toegevoegd. Het hand geverfde schilderwerk maakt het helemaal af. De schoepstaart is opvallend genoeg omhoog geplaatst in plaats van omlaag. Dit geeft het kunstaas een unieke actie die ook al tot stand komt bij heel lage snelheden. Voor alle rovers is het een hapklaar snackje die ze niet laten gaan! Binnenkort beschikbaar! Check hem HIER.

 

Ned Worm Curl

Waar Westin eerder al de Ned Worm op de markt bracht, hebben ze snel doorgepakt met de Ned Worm Curl. Dit aas combineert de dunne body van een worm met aan het uiteinde een dunne krulstaart. Dit staartje wiebelt verleidelijk wanneer de worm recht op de bodem staat. Door de holle kamer in de staart staat de hele worm recht overeind inclusief staartje. Er komen zelfs kleine luchtbelletjes uit!

De Ned Worm Curl wiebelt ook bij het stil hangen!

De Ned Worm is super elastisch en zacht. Door het TPE materiaal ook extreem duurzaam en drijvend. Dit maakt de Ned Worm Curl perfect voor de ned rig en andere super langzame presentaties. Bij constant binnendraaien werkt de worm al, maar het meest effectief blijft de Ned rig, een techniek die de afgelopen tijd extreem populair is geworden.

 

Bullteez curltail

De Bullteez is in korte tijd ook een van de populairste softbaits van Westin geworden. De traag rollende actie en het brede profiel doen het goed bij de grote vissen. Ook is deze softbait redelijk duurzaam en je kunt er een flink aantal vissen op vangen voordat hij niet meer te gebruiken is. Naast de normale Bullteez is er nu ook de Bullteez curltail. Een prachtig aasje die je nog trager dan traag binnen kunt vissen!

Te krijgen van super klein, tot super duper groot.

Ze zijn te krijgen in 8, 10, 14, 21 en 27cm. Voor elke vissoort zit er wat tussen. Of je ze nou als trailer vist op een spinner- of chatterbait of gewoon op een jig kop, het kan allemaal. De grotere formaten zijn prachtig voor snoek en wanneer je ze traag binnen vist, gaat de body mooi een beetje van links naar rechts en de staart wappert er rustig achteraan. Werkelijk killing! Check ze nu HIER.

 

Bullteez 12.5cm

De Bullteez heeft er een maatje bij! Waar er eerder al de 9, 18 en 24cm waren, is er nu de 12,5cm! Een prachtig tussenmaatje voor wanneer de snoeken een kleinere snack willen of de snoekbaarzen juist uit zijn op wat groters.

Net als de andere Bullteez varianten, maar dan in 12.5cm!

De mooi rollende actie lokt vaak grote vissen uit de tent en het is al een bewezen vanger. Met dit tussenmaatje is er werkelijk voor alles een formaat Bullteez voor alle omstandigheden! Ze zijn nog niet makkelijk te krijgen maar met een goede Google search zijn ze al voorzichtig aan te koop!

 

Altijd leuk als er weer nieuwe producten aangekondigd worden en we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden! Veel plezier en succes aan de waterkant!