Het perfecte aas voor baars in het najaar – Italian style

26/10/2023
Het perfecte aas voor baars in het najaar – Italian style

Het Italiaanse merk Molix zal voor velen geen heel onbekende meer zijn, want ze maken hoogwaardig kunstaas voor eigenlijk alle soorten rovers. Zoet, zout water, het maakt niet uit, de Italiaanse passie is terug te vinden in deze stukjes kwaliteit. In dit artikel lichten we een paar perfecte aasjes uit voor het vissen op baars nu het najaar zijn intrede heeft gemaakt.

 

Unieke twitchbait> Jubar FS

In eerste opzicht ziet deze twitchbait er uit als een reguliere twitchbait, maar zo normaal is hij niet. Waar de meeste twitchbaits suspenderend zijn, is dit een snel zinkende twitchbait, vandaar de FS achter de naam. Dit staat voor ‘fast sink’. Doordat hij snel zinkend is, is het gewicht dus ook hoger, waardoor je hem nog verder kunt gooien. Zo kun je perfect beneden aan de talud randen vissen en baarzen belagen die dieper weggezakt zijn.

Snel zinkend, dus op alle dieptes te vissen.

Je kunt hem ook prima ondieper vissen, het hangt er puur van af hoe veel je hem na het ingooien laat afzinken. Maar op dagen dat ze geen softbaits willen en je met normale twitchbaits niet diep genoeg komt, is dit wel een aasje wat echt een verschil kan maken. Hij is 7 cm, en 10 gram zwaar. Naast baars is ook roofblei groot fan van dit plugje! Check hem HIER.

 

Ultra finesse> Swimming Dragonfly

Finesse rigs als de Carolina rig en Ned rig zijn nou eenmaal echte killers voor grote baars. Eigenlijk kun je het hele jaar rond heel goed vangen met deze technieken, zo ook in het najaar. De Molix Swimming Dragonfly is echt gemaakt voor deze finesse rigs. Deze imitatie  van een libellenlarve is drijvend, waardoor hij perfect op een Ned rig te vissen is. Vergis je alleen niet, ook op een Carolina rig is deze echt top, door het drijvende vermogen zuigt de baars hem moeiteloos naar binnen.

Menig grote baars ziet wel wat in een lekkere larve.

De kleine pootjes aan het lichaam en alle aanhangsels aan de kont zorgen voor relatief veel waterverplaatsing. Hij mag er dan wel uit zien alsof er weinig actie in zit, maar dat is niet zo. De baarzen gaan zeker voelen dat deze voorbij komt. Daarnaast ziet hij er ook nog eens echt net uit als een libellenlarve en we weten allemaal dat insectenlarven hoog op het menu staan van onze grote vriend baars. Check hem HIER.

 

Weedless shad> RT Flip Tail

Een shad is altijd een goede keuze. Weet je het even niet meer, dan lukt het echt vaak nog op de shad. De Molix RT Flip Tail is een shad met speciaal design, de staart zit namelijk andersom vergeleken met ‘normale’ shads. Deze omgedraaide staart geeft de shad in  Molix’ ogen de best mogelijke actie en door de weedguard voor de haak kun je hem door vrij zware begroeiing vissen.

Met een shadje maak je haast altijd wel de goede keuze.

Baarzen zitten graag bij stenen en andere obstakels, dus daarom is het wel zo prettig om weedless te vissen. De shad is gemaakt van heel zacht materiaal om hem zo echt mogelijk te laten lijken. Ze zijn 7,6 cm lang en komen met een ingebouwd, loodvrij gewichtje van 14 gram. Met een shad zit je nooit fout als het gaat om roofvis, check hem HIER.

 

Spintail> Drago Spintail

Spintails zijn ook van die aasjes waar je geregeld baars op kunt vangen en veel ook. Dit zijn echt ideale aasjes om te snel te zoeken waar de baars zit en hoe diep. Je kunt ze net onder het oppervlak vissen, maar ook over de bodem. Je kunt ze jiggen als een shad of meer monotoon binnen vissen. Dit is misschien wel één van de makkelijkste soorten aasjes om baars op te vangen, je kunt er echt weinig fout aan doen.

Je kunt vrij weinig fout doen aan de Drago Spintail.

De Molix Drago Spintail is eigenlijk niets anders dan een lichaampje van een zinklegering met een spinnerblad achterop. Ze zijn verkrijgbaar met een willow blad of Colorado blad. Vis je dieper, dan is een willow blad misschien wat handiger omdat daar iets minder druk op komt. Let ook op het neusje, deze is zo gemaakt dat wanneer de spintail op de bodem ploft, de spintail mooi blijft staan en niet zomaar verdwijnt op de bodem. Te verkrijgen in 10, 14 en 21 gram, check hem HIER.

 

Met deze aasjes van Molix in je tacklebox kun je de baarzen erg goed belagen in het najaar. Willen ze het traag, diep, ondiep, langzaam of snel, je kunt met deze aasjes alles doen! Klik HIER voor de site van Molix.