Hier zie je het nieuwe kunstaas van Spro IN ACTIE- IRIS Shockwave, The Boss en veel meer

11/12/2019
Hier zie je het nieuwe kunstaas van Spro IN ACTIE- IRIS Shockwave, The Boss en veel meer

De productontwikkeling bij Spro heeft niet stilgestaan in het afgelopen jaar. De tekentafels zijn vol gekliederd, de mallen nog warm en de noviteiten niet uit de lucht met de o.a. de IRIS Shockwave, The Boss, Iris Popeye, de Asp Spinner XL. Kunstaas voor alle roofvisdisciplines en om van te watertanden. Een selectie: 

 


IRIS POPEYE 10 & 12 cm

De softbait waar enorm veel vraag naar was is er nu! De IRIS Popeye staat bekend om zijn immense vangkracht. De dunne soepele staartwortel zorgt ervoor dat de Popeye bij de minste beweging al gretig met zijn schoepstaart door het water slaat. De ronde body rolt daarbij zenuwachtig door het water.

De IRIS Popeye is sinds kort verkrijgbaar in 10 en 12 centimeter in 10 UV-actieve kleuren. Echte must-haves voor de baars en snoekbaarsvisser! Check zijn onweerstaanbare actie in het filmpje .

 


 

IRIS SHOCKWAVE

Ben jij meer een liefhebber van groot wild met enorm veel tanden? Dan heeft Spro een nieuwe vette softbait voor je in petto: de IRIS Shockwave! Speciaal ontwikkeld voor alle ‘specimen hunters’.

Het lichaam van deze bait is zo vormgegeven dat hij altijd recht loopt, ongeacht hoe snel, langzaam, zwaar of licht er gevist wordt. De actie van de staart zet de zintuigen op scherp en verleidt zelfs de meest voorzichtige rovers!

 


 

IRIS UNDERDOG

Deze plug is bescheiden van formaat, maar niet qua vangstprestaties! Hij doet zijn naam, Underdog, eigenlijk geen eer aan. Wie deze plug aan zijn collectie toevoegt zal merken dat het al snel een favoriet wordt. De wild rollende, ver uitslaande actie prikkelt de zintuigen van alle roofvissen.

Doordat de IRIS Underdog langzaam drijvend is, kun je  hem perfect even stil laten vallen, waarna hij verleidelijk nawiebelt en op dezelfde diepte blijft zweven. Het moment waarop de rover zijn vizier op scherp stelt, de trekker overhaalt en de plug verzwelgt.

 


 

IRIS THE BOSS

IRIS The Boss is speciaal ontwikkeld voor de snoekvisserij. Snoek geeft de voorkeur aan kunstaas met een hevig rollende actie. Met dat doel is The Boss ontworpen. Daarom is de schoepstaart bewust ondersteboven geplaatst zodat de softbait die prachtige rol krijgt wanneer je hem binnenvist.

Het wat taaiere rubber vergroot dit effect en zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat deze bait langer meegaat. The Boss heeft zich inmiddels ruimschoots in de praktijk bewezen, met recht een proven to catch kunstaas!

 


 

ASP Spinner XL

De ASP Spinner is een bekende in de roofviswereld. Er zijn maar weinig roofvissers te vinden die deze bijna alles vangende ‘jiggin spinner’ niet kennen. De vangkracht van deze XL versies is minstens net zo groot, maar door een upgrade in de hardware zijn deze spinners klaargestoomd voor de allergrootste vissen.

Dankzij de gewichten van 35 en 50 gram gaan plots nieuw deuren open. Met deze ASP XL kun je andere disciplines beoefenen dan met de kleinere ASP Spinners. Denk aan zeebaarzen in zware getijdestroming, jiggen op grote, snelstromende rivieren of bijvoorbeeld trollen op meerval!

 


 

RIPPLE PROFIGHTER

Getest en goedbevonden door o.a. topvisser Yvo Bindels.

De Ripple Profighter is met zijn unieke ribbels niet alleen vernieuwend, maar ook nog eens dressuurdoorbrekend. De testvissers zijn lyrisch over zijn looks, viseigenschappen, maar toch vooral over zijn vangkracht!

Het tweedelige lichaam geeft de plug een levensechte actie. Bovendien is de plug erg simpel te vissen. De Ripple Profighter weegt 41 gram en is daarmee uitstekend aan een medium spinhengel te werpen en/of trollen. De plug heeft een duikdiepte van 0,8 tot 2 meter, daardoor is hij geschikt voor alle typen viswater. Van rivier tot poldersloot!

 


 

IRIS V-POWER 100/130

Baars en snoekbaarsspecialisten weten dat zogenaamde ‘no-action shads’ de sleutel tot succes kunnen zijn op dagen wanneer de roofvis passiever is. De rustige subtiele actie van een goede v-staart kan op sommige dagen het verschil betekenen tussen regelmatig beet, of nooit actie krijgen. Om je te helpen in dergelijke situaties heeft Spro de IRIS V-Power ontwikkeld.

Het afgeronde lichaam in combinatie met de extra grote borstvinnen en de afgeplatte vorkstaart geven deze softbait een uitgebalanceerde, unieke actie. Op een dropshot of jigkop gemonteerd zorgen de borstvinnen voor een vertraagde afzinkfase, combineer dat met de sterke UV attractors en je hebt een kunstaas dat menig visdag gaat redden.

 


 

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Spro? Volg ze via de onderstaande platformen! YouTube, Facebook en Instagram