Interview – Dreamteam Hengeldiscount – Winnaars Predator Tour 2018

27/05/2019
Interview – Dreamteam Hengeldiscount – Winnaars Predator Tour 2018

Aanstaande donderdag gaat de Predator Tour 2019 van start, misschien wel het grootste roofvistoernooi van Europa met ruim 110 boten. Hoe vet om zo’n mega-event te winnen. Het gebeurde Hendry Vis en zijn vaste vismaat Gerald Vierhout. We waren benieuwd hoe de vlag er nu bij staat bij het dreamteam. We vroegen het Hendry…

Door Team Roofmeister

Naam: Hendry Vis
Geboortejaar: 1985
Woonplaats: Nunspeet
Wedstrijdprestaties: Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen (NKS) 2015 en 2016, Predatortour: winnaars in 2018, 4e in 2017 en 10e in 2016, Skills and Stripes 2e in 2019 (allemaal met Gerald Vierhout).
Favoriete vistechniek: Werpen vanuit de boot.

 

Het Dreamteam Hengeldiscount met links Gerald Vierhout en rechts Hendry Vis.

 

Hallo daar Hendry, aan de vooravond van Predator Tour 2019. Zenuwachtig?

De spanning neemt langzaam toe en we hebben er ontzettend veel zin in! Een week lang vissen tussen allemaal mensen die dezelfde passie delen, wat wil je nog meer?!

De spanning neemt toe, zijn ze klaar om weer deze bakken te vangen?

 

Vorig jaar won jij deze wedstrijd samen met je vaste vismaat Gerard Vierhout. Hoe voelde dat?

Het is een geweldig gevoel om de beste te zijn van 110 fanatieke teams uit heel Europa. De manier waarop de prijs werd uitgereikt door Evert Oostdam was ook prachtig met vuurwerk,  champagne en veel respect van iedereen.

De prijsuitreiking van vorig jaar in stijl.

 

Waarin maakten jullie het onderscheid tov de rest?

Er zijn een aantal factoren die belangrijk waren. Allereerst moet je natuurlijk alle technieken beheersen en deze op de juiste momenten inzetten. We konden hierdoor bijvoorbeeld de snoekbaarzen pelagisch vangen op het moment dat ze even actief waren. We hadden dat vooraf goed uitgezocht in de training.

Alle technieken onder de knie hebben en dus ook het pelagisch vissen op snoekbaars.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je samen een goed team vormt. We vissen al 10 jaar wedstrijden en dan ben je goed op elkaar in gespeeld. Soms loopt het even niet helemaal zoals je hoopt en dan lukt het ons altijd wel om rustig te blijven en vertrouwen te houden. Dat was vorige jaar ook het geval waardoor we op de laatste dag naar de top van het klassement konden stijgen.

Op elkaar ingespeeld zijn, super belangrijk.

Tenslotte heb je natuurlijk ook wat geluk nodig om te winnen. We vingen de grootste snoek (130 cm) en snoekbaars (89 cm) van de wedstrijd en dat helpt natuurlijk wel.

Tijdens een wedstrijd even een snoek vangen van 130 cm?! WTF!!!

Dat zie je niet veel, maar jullie worden gesponsord door een winkel. Hoe is dat zo gekomen?

We kwamen allebei al heel lang bij Hengeldiscount en kenden de mensen daar goed. Toen we begonnen met wedstrijden hebben ze ons al vrij snel gesponsord. Het voordeel van Hengeldiscount is dat ze vrijwel alles in huis hebben en we niet gebonden zijn aan één merk. Dit geeft je veel vrijheid om altijd het beste materiaal te gebruiken.

De Hengeldiscount in Oldemarkt heeft bizar veel roofvismerken in haar assortiment, een regelrechte snoepwinkel voor elke roofvisser. Klik HIER.

 

Hoe zien de voorbereidingen eruit voor deze editie?

Die begon al een jaar geleden. Je leert telkens weer nieuwe dingen die je meeneemt naar de volgende editie. We hebben in de late zomer weer nieuwe stekken gezocht. In deze periode staan de waterplanten volledig aan het oppervlak en dan kun je ze eenvoudig vinden en plotten in de GPS.

Ook dit jaar weer op jacht naar die XXL baarzen.

In het gesloten seizoen is al het materiaal in orde gemaakt en vanaf de opening van het roofvisseizoen starten we met de echte training. Daarbij is het vooral belangrijk om een gevoel te krijgen met de activiteit en spreiding van de vis. Tijdens de Predatortour moet je drie soorten vangen waardoor het heel uitdagend is om voor elke soort de juiste aanpak te vinden. Op basis van de training en de voorspelling van het weer, getij en rivierafvoer maken we dan een plan voor de wedstrijddagen.

Met dit slag monsters win je wedstrijden!

Hoe reëel is het dat jullie hem weer gaan winnen dit keer?

Dat is moeilijk te zeggen maar het is in het verleden vaker gebeurd dat een team de Predator Tour twee keer op rij wist te winnen. Misschien helpt de flow van vorig jaar mee! Er staan ontzettend veel goede teams aan de start en het niveau neemt elk jaar weer toe. Alles moet op zijn plek vallen en dan is het zeker mogelijk.

Veel succes mannen! Wie weet weer de zege. Aan de skills en know how zal het niet liggen 🙂

 

Succes Hendry! Zou supertof zijn als jullie hem weer winnen! Hier nog wat dilemma’s, waar je geen motivatie bij mag geven:-p  (in geel zijn antwoorden)


Snoek/ Baars/ Snoekbaars
Wedstrijd/ vrij vissen
Groot vangen/ veel vangen
Lange vissessie/ korte vissessie
Alleen vissen/ samen vissen
Hardbaits/ softbaits
Verticalen/ werpen
Rivier/ meer
Actie van het kunstaas/ kleur
Ochtend/avond