Mega snoek van 134 cm op een lepel – Bertus Rozemeijer op een roze wolk

27/11/2020
Mega snoek van 134 cm op een lepel – Bertus Rozemeijer op een roze wolk

Dat lepels het wel doen is duidelijk (klik HIER). De plussen zijn legio. Lepels zijn niet duur en zolang je ze niet verspeelt kun je er een ziljoen snoeken mee vangen want kapot gaan ze niet. Nog een voordeel: niemand lijkt het leuk te vinden om met lepels te vissen, dus ook de grootste snoeken tuinen er in. Dus… lekker niet mee gaan vissen mensen 😛

Door Bertus Rozemeijer

De laatste echte bak was de vis van Ron Nootenboom die samen met vliegvissende maat Arjan Groenendijk bij mij een dag vissen had geboekt. Dat was niet de eerste keer en mannen als die twee heb ik echt graag in de boot. Geen omkijken naar, dus vis ik zelf lekker mee al waak ik er wel voor ze niet ‘af te tukken’.

Mooie snoek, maar er kwam nog iets anders aan…

Tijdens het vissen vertel je natuurlijk over eerdere goede ervaringen met lepels en Ron overtuigen dat dit best vangt was niet nodig. En wat wil je ook wanneer je voor de start van de sessie vissen kunt laten zien tot 130 cm toe die zich aan een lepel hadden verhapt. Jan Samyn en Kenny Petroons waren Ron al met gelepelde snoeken van 129 en 130 cm snoek voorgegaan.

DAM Effzett maakt al jarenlang lepels en die zijn erg goed. Wat mij betreft mag de dreg op de kop wel weg. Die haakt meer onderlijn als vis. Klik HIER

Makkelijk was het die dag niet, maar dat hoeft ook niet wanneer groot op de agenda staat. Natuurlijk vis je bekende stekken af. Plekken waar al eerder monsters gevangen of gehaakt zijn. Nou is november niet altijd top voor de snoek. Veel vis laat zich al zakken en verspreid over een oppervlakte als het Volkerak is het lastig de vis terug te vinden. Ik gokte op ondiep en dat pakte goed uit.

 

Zo lang bijna niemand er mee vist zijn lepels dressuurdoorbrekend.

Arjan kreeg het voor elkaar de vliegenlijn om de propeller van de motor te wikkelen dus voor mij tijd de ankerfunctie van mijn Minn Kota uit te proberen 😉 Die zat er net nagelnieuw op en doet het top dankzij Yaïr Nauta van Nauta’s Boatshop. Dat een prop langzaam meedraait was wel duidelijk want de lijn zat er muurvast in. Zodoende werd het best even wroeten, maar helaas, de lijn moest door. Ook voor mij een primeur! De boel kreeg ik eindelijk los en ik hielp Arjan al met een nieuwe vliegenlijn toen Ron zijn lepel nog maar eens naar het ondiepe keilde. Die dacht vervolgens vast te zitten, dus ik dacht ‘ook dat nog’, maar ik zag de lijn opeens naar rechts schuiven en dat doet een bodem doorgaans niet.

Check deze waanzinnige beauty! Wat een vis! Wauw!!

Een snoek dus en wat voor een. Ik heb op de bewuste stek misschien maar één keer een grotere vis gezien die de Franse visser David Gion verspeelde. Die vis had twee dreggen van een Buster Jerk compleet rechtgebogen, maar die dreg van de Dam Effzett Original lepel (klik HIER) gaf gelukkig geen krimp. Na een niet eens zo lange dril kon het net onder de vis en stonden we met open mond te kijken naar het formaat. 134 cm wees het meetlint aan!!! We konden onze ogen niet geloven, nog maar eens kijken, maar het bleef zoals het was.

 

Bij mij in de boot blijft een snoek nooit lang aan boord. Drie, misschien vier minuten, later mocht de snoek weer zwemmen en stonden twee, nog steeds verbouwereerde gasten na te genieten van een record wat niet zomaar meer gebroken gaat worden. Net zo goed ikzelf natuurlijk 😉