Met topwaters op zeebaars- de ultieme adrenaline kick

01/04/2022
Met topwaters op zeebaars- de ultieme adrenaline kick

Het water wordt warmer en dat betekent dat de zeebaarzen weer langzaam uit het Kanaal trekken vanuit de warmere wateren. Voor vele zeebaars vissers begint het weer flink te kriebelen. Wat misschien nog wel voor de meeste adrenaline zorgt, is het vissen met topwaters op zeebaars! Wilbert ten Broek van SeabassJunky laat je alvast wat sfeer proeven.

Door Wilbert ten Broek

Het nieuwe zeebaars seizoen gaat over een paar weken weer van start. Voor velen kriebelt het al toch weer geruime tijd en dat geldt zeer zeker ook voor mij als fanatieke zeebaarsvisser!

Niets vetters dan met topwaters op zeebaars, deze had ik op een ZENITH Z-Claw Original.

Helaas moeten we nog even wachten tot de watertemperatuur is gestegen tot rond de 12 graden. Dan kunnen we weer helemaal los gaan… Iedere zeebaarsvisser kijkt weer uit naar die ultieme knal op de hengel als het kunstaas wordt gepakt.

Plan de campagne

Keihard bij de voorste dreg gepakt. Ze richten echt op de kop.

Ik hoop dat dit jaar ook mijn PR sneuvelt, die ligt dan boven de 75 cm en dat zal niet makkelijk worden kan ik je vertellen. Maar ik weet een paar stekken waar er daadwerkelijk hele grote zitten, dus wie weet! Maar uiteraard is iedere zeebaars welkom groot of klein. Bij het zeebaars vissen kunnen de kleinsten er nog zo hard op duiken dat je niet weet wat je overkomt. Spektakel op en top als je ze weet te vinden.

Grote topwaters zoals de Deps Brachio Stick zijn echt geliefd later in het seizoen.

Ik ga me dit jaar nog meer focussen op de grotere oppervlaktepluggen, met name later in het seizoen. Dit ging vorig seizoen echt super goed. Hoe groter de plug hoe groter de zeebaars! Dan moet je denken aan pluggen tussen de 12 à 18 cm. Iets mooiers dan de oppervlakte visserij op de zeebaars bestaat niet. De spanning, de adrenaline en de euforie als hij de plug bijna pakt: Nee toch niet, ohhhh nee weer niet, ja ja ja… YES HANGEN…FISH ON!

De Ima Little Stik is een aasje die ik zeker in ga zetten later in het seizoen voor de echt grote zeebaarzen.

Niet alleen aan het einde van het seizoen ga ik me richten op topwaters, ook in het begin van het seizoen ga ik al aan de slag met deze spectaculaire visserij. Dit zal wel in wat mindere mate zijn omdat de zeebaars toch altijd nog wat dieper zit. Ook zijn ze vroeg in het seizoen nog niet in grote hoeveelheden aanwezig. maar geen zorgen, mogelijkheden genoeg! Zeker als er op plekken niet al te veel water staat, loont het vaak om dan ook even de topwater te proberen.

De FISHUS Espetit 95 is een topwater die ik vroeg in het seizoen heel graag inzet.

Ik vis over het algemeen voor 70% van de tijd met pluggen en 30% van de tijd met softbaits. Ik weet niet wat het precies is, maar mijn persoonlijke voorkeur neigt altijd meer naar de plug in plaats van een softbait! Het gaat bij mij ook niet om de aantallen, maar echt om de sport. Ik wil mezelf gewoon uitdagen door ze op pluggen te vangen, ik wil juist die ene vis die een plug wilt. Maar ik moet eerlijk bekennen, dat kan soms best even duren…

 

Met topwaters op zeebaars kan dus zeker in het begin van het seizoen lastig zijn. Geef alleen niet op! Eenmaal die adrenaline rush gehad en je bent helemaal om! Voor gave zeebaars posts en de nieuwste snufjes, check zeker de Instagram van SeabassJunky! Of ff lekker winkelen in de leukste zeebaarswebshop van de Lage Landen natuurlijk, klik HIER