Mini-visvakantie op het meest legendarische water van Europa

11/11/2022
Mini-visvakantie op het meest legendarische water van Europa

Nog steeds is er bij ons Nederlanders nog te weinig het besef dat wij de mooiste roofviswateren van Europa hebben. Het Volkerak is daar het treffend voorbeeld van. Nergens anders kun je zulke zware, grote snoeken vangen, het formaat snoekbaars is exemplarisch en ook zal hier ooit het Nederlands record baars vanaf komen. Waarom hier niet eens een all inclusive vistrip beleven? Headerfoto: Uli Beyer

De Waterkant Jachthaven in de Dintelmond, direct aan het Volkerak. 

Wake up time, het is nog donker. Je wilt met het aller vroegste ochtendlicht op het water zijn. Je vismaat denkt er exact hetzelfde over, is iets eerder opgestaan en de koffie staat te pruttelen. Snel wat bammetjes smeren, de boot in en het water op. Binnen no time liggen jullie op een van de beste stekken van het Volkerak, er is verder nog geen hond te bekken, dit legendarische water is nu even voor jullie tweeën. Tussen opstaan en vissen zit nog geen half uur tijd.

De Houseboats, van alle gemakken voorzien. Het allermooiste, je kunt je visboot er direct aan vast leggen.

Een droom? Verre van, powered by Jachthaven Waterkant met hun Houseboats in de Dintelmond, direct aan het Volkerak gelegen. In deze fraaie jachthaven liggen zogenaamde drijfhuizen, van alle gemakken voorzien en met ideale mogelijkheden om je visboot aan af te meren. Dus vanuit je Houseboat de boot in en direct op weg naar visgronden. Easy as that!

 

Droomvangsten

Alles wat je nodig hebt voor een droomvisvakantie- of weekend in eigen land.

De tijd vliegt voorbij. Geen aantallen, maar het formaat snoeken en snoekbaarzen is om van te watertanden. De schemering treedt in en het laatste magische uurtje pakken jullie natuurlijk nog even mee. Waarom niet?! Je hoeft toch nergens anders heen, traileren is niet nodig en jullie thuishaven voor vandaag is de Houseboat in de Dintelhaven.

Een recente droomvangst van snoekbaars op het Volkerak met topvisser Niels Piersman tijdens een Roofmeister reportage.

In het laatste licht kom je terug bij jouw eigen woonboot. Aanmeren en alles kan in de boot blijven liggen. Je hebt vanuit het huisje goed zicht op je boot. Snel naar binnen, even een biertje, eten maken, douchen en plannen smeden voor de volgende dag. Wat betreft grote snoek en snoekbaars is de buit binnen, morgen zijn grote baarzen aan de beurt. Nu slapen, want wederom willen  jullie bij het krieken van de dag weer op het water zijn…

 

Gemak dient de mens en… de roofvisser. Hoe vet om dit eens mee te maken op dat magische Volkerak?! Een lekker lang weekend met je vismaat of met een groep vismaten. Klik HIER voor alle informatie over de Houseboats.