Rapala focust zich dit jaar op baars en zeebaars

18/05/2019
Rapala focust zich dit jaar op baars en zeebaars

Afgelopen week waren wij uitgenodigd bij misschien wel het meest bekende roofvismerk ever, Rapala (incl Storm). Wie is er niet groot mee geworden?!  Inmiddels is Rapala flink aan de weg aan timmeren en ook al opereren ze wereldwijd, momenteel ligt de focus op de Europese markt en dat zie je terug in de producten!

Door Team Roofmeister

Vorige keer aandacht voor hun snoekkunstaas (klik HIER) waar vorig jaar de focus op lag, dit jaar krijgt baars en zeebaars alle aandacht. Zoals gezegd bij Rapala en Storm dit jaar veel aandacht voor Europa en als twee roofvissen momenteel popi jopie zijn… Een overzicht met dank aan onze kunstaasgids Mikko Väkätalo van Rapala die speciaal uit Finland was overgekomen.

 


 

Twee duiklippen

Een twitchplug met op de achterkant nog een subtiel duiklipje.

Een wel heel bijzondere creatie, de Rapala RipStop. Aan beide uiteindes een duiklipje. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken heeft het hier helemaal niet zo’n agressieve actie mee.

Double hook-up op één stuk kunstaas, dan weet je dat je met een winnaar te maken hebt.

Bedoeling is dat je dit kunstaas twitcht om hem daarna even stil te laten hangen. Door die achterste duiklip gebeurt dan sneller dan normaal. Killing voor baars volgens de Rapala specialisten.

 


 

Winnaar in het oppervlak

Een topwater die zelfs in ruw kustwater zijn aantrekkingskracht behoudt.

De MaxRap Walk’N Roll is een oppervlakteplug die ontwikkeld is om zelfs bij ruwe omstandigheden zijn werk te doen. Ideaal voor onstuimige stukken kustwater met brekende golven, daar waar juist die zeebaarzen gedesoriënteerde prooivisjes grijpen.

Bij een rustige binnendraaisnelheid heeft de Walk’N Roll een rustige walk the dog actie, maar je kunt hem ook prima twitchend binnenvissen.

 


 

Zeebaarsshads

Op bezoek bij Rapala vonden wij die hardbaits natuurlijk heel erg vet, maar ging de interesse toch merendeels uit naar de softbaits waar we al het een ander over hadden gehoord.

Temeer omdat men in Nederland voor het overgrote deel met shads vist op zeebaars. Met de 360 GT Coastal Biscay Minnow en Shad van Storm werden we positief verrast.

Alleen de Minnow-versie is al om van te watertanden. Gemaakt voor het maken van verre worpen en zelfs bij heel langzaam binnenvissen heeft de staart een levensechte actie. De Minnow is uitgerust met een robuuste VMC haak.

360 GT Coastal Biscay Minnow met oersterke VMC haak.

360 GT Coastal Biscay Shad met weedless haak en vrij bewegend scharniersysteem in de jigkop.

De Shad-versie spreekt nog meer tot de verbeelding met een weedless montage. De extreem sterke VMC zit aan een scharnier in de jighead gemonteerd en kan vrij bewegen. Dit zorgt voor maximale actie in heel de body van de softbait. Met name van de Coastal Biscay Shad hebben wij hele hoge verwachtingen.

Mikko verwacht in de zeer nabije toekomst veel populariteit omtrent de Suffix lijnen. Altijd een beetje ondergesneeuwd, maar time for a change. Deze G-Core heeft maar liefst 13 strengen, is en blijft rond en datzelfde kun je zeggen van de kleur.

Rapala bellyboaten, er zijn al meerdere modellen ontwikkeld en Roofmeister is zeer nieuwsgierig naar de eigenschappen van deze boten op het water.

Stay tuned voor meer moois van Rapala, Storm, VMC en Suffix. Stuk voor stuk gerenommeerde merken die de roofvisscene altijd weer verrijkt hebben. In juni de internationale hengelbeurs de Efttex. Ook daar zullen ze ongetwijfeld weer met noviteiten op de proppen komen. Stay tuned, wij zullen er zijn!