Rapala, wie is er niet groot mee geworden – Focus op Europa

11/05/2019
Rapala, wie is er niet groot mee geworden – Focus op Europa

Afgelopen week waren wij uitgenodigd bij misschien wel het meest bekende roofvismerk ever, Rapala (incl Storm). Wie is er niet groot mee geworden?! 😉 Inmiddels is Rapala flink aan de weg aan timmeren en ook al opereren ze wereldwijd, momenteel ligt de focus op de Europese markt en dat zie je terug in de producten!

Door Team Roofmeister

Elke roofvisser kent Rapala. Dit bedrijf is van oorsprong Fins, maar is wereldwijd een grote speler als het gaat om kunstaas. Niet zomaar, het kunstaas wordt gekenmerkt door super hoge kwaliteit, is door vissers ontwikkeld en… het zijn vangers! Zoals je weet heeft Rapala tal van classics op de markt gebracht met de Rapala Jointed, Super Shad Rap, Count Down, Jointed Shad Rap, Skitter Rap, Deep Tail Dancer en ga zomaar door.

Alleen de Super Shadow Rap laat al zien dat Rapala zijn focus heeft op het Europese contitent, daar waar het in het verleden ook veel bezig was met bass in de US.

Zoals gezegd heeft Rapala extra focus op Europees terrein en brengen ze elk jaar nieuwe producten uit voor  bepaalde rovers. Vorig jaar speelde snoek de hoofdrol en hierbij een overzicht van het moois dat ze voor de groenjas in petto hebben. Dit jaar staan zeebaars en baars bovenaan de lijst, hierover volgende week een update. De Fin Mikko Väkätalo gaf ons tekst en uitleg.

 


Voor XXL snoek

Mikko met de Super Shadow Rap. Zelfs aan het schubbenpatroon is aandacht besteed om nog meer een gewonde aasvis te imiteren.

De Rapala Super Shadow Rap van 15 cm is voorzien van een schitterende actie en leent zich dankzij zijn hoge body perfect voor het vissen op grote snoek. Deze plug is uitgerust met grote holografische ogen, een fraaie verflaag en vlijmscherpe VMC dreggen. De Rapala Super Shadow Rap is verkrijgbaar in 8 verleidelijke kleuren. Een killer pur sang en niet voor niets won Rapala met dit kunstaas ‘the best new hard lure award’ op de Efttex in Amsterdam vorig jaar.

 


Voor traag binnenvissen

Feitelijk een hybride bait en daarom op de Efttex in 2018 de runner up best new softbait.

De Rapala X-Rap Peto van 20 cm combineert de bewezen Rapala X-Rap constructie met een softtail. De Peto is voorzien van een schitterende rollende actie, dit in combinatie met de grote schoepstaart zal menig grote snoek weten te verleiden tot een aanbeet.

Succes in Finland op de Peto.

De X-Rap Peto is uitgerust met grote holografische ogen, een fraaie verflaag en vlijmscherpe VMC dreggen. Ideaal om heel traag binnen te vissen op ondiep water of vlak boven de planten. Zo goed als suspending, goed om te weten 😉

 


Wapperen

Ideaal voor heel erg traag binnenvissen.

Voorbordurend op het succesvolle design van de Peto, de X-Rap Otus van 25 cm. De Peto kun je traag binnenvissen, de Otus in de overtreffende trap met een super attractieve curly tail die al bij de minste weerstand verleidelijk om zich heen wappert. Nog zo’n topper voor de winter als de snoek passief is en traag kunstaas hoog op het menu staat. Heel langzaam zinkend.

 


Lepel 2.0

Nog een topper in die X-Rap serie, de Rapala X-Rap Scoop van 14 cm, voorzien van een schitterende actie en met kleine twitches schiet de Scoop verleidelijk van links naar rechts, dit maakt hem haast onweerstaanbaar voor grote snoek.

Een grote snoeklepel voor extreem ondiep water.

Daarnaast is deze lepel voorzien van grote holografische ogen, een fraaie verflaag en vlijmscherpe VMC dreggen. Ideaal voor de extreme ondieptes en dressuurdoorbrekend.

 


Magere joekel

Optisch gezien best flink… Maar in werkelijkheid heeft het niet zo veel volume.

Zacht plastic dat makkelijk dubbel vouwt en makkelijk geïnhaleerd kan worden.

Ook het merk Storm doet een duit in het zakje en niet zomaar met de T-Bone, een slim ontwikkelde softbait voor grotere snoek. Het concept? Een volumineuze softbait op het eerste gezicht, maar feitelijk heel mager. Superzacht rubber en een forse body, zonder dat ha veel eigen gewicht heeft.