Roofmeister INSIDE: Ongekend grote baars, PR meerval & valse beloftes

15/01/2024
Roofmeister INSIDE: Ongekend grote baars, PR meerval & valse beloftes

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!😛

 


📽️Vrijdagavond video📽️

Wil jij de fijne kneepjes weten over Streetfishing, dan is deze video echt iets voor jou. Niemand minder WERELDKAMPIOEN Gerben Jorritsma van Daiwa laat je alles zien. Roofmeister Joost Spraakman vist met hem mee, nota bene in de stad waar Gerben het WK heeft gewonnen. Natuurlijk komen zodoende de topstekken van toen aan bod. Werpend met shads, de dropshot rig, spinnerbaits; alles wordt op alles gezet om baars, snoekbaars en snoek te vangen.


 

Valse beloftes!

Het hebben van goede voornemens kan lastig uitpakken. In de vorige editie van Roofmeister (klik HIER) Inside zei ik toe dat we meer vanaf de kant zouden gaan vissen. Geen probleem, dat vinden Bo en ik juist leuk. Maarrrr, dan moet je volharden… Ook met Siberische omstandigheden die ons geselden vorige week. En daar wrong de schoen…

Vlak voordat de koude intrad had ik wat leuke stekken gevonden…

Tja, Bo en ik zijn niet bepaald weggelegd voor een mariniersopleiding. Bo heeft het in een ver verleden geprobeerd, maar keerde al snel huilie huilie huiswaarts. Daar stonden we dan, aan de oevers van de Nieuwe Maas in Rotterdam. Een worpje, binnenvissen en dan snel weer de handen in de zakken. Ik legde ze op mijn eigen warme billen, ik mocht ze niet op die van Bo leggen… Pfff…

Het enige wapenfeit op die Siberische dag. De kou nekte ons.

De snijdende koude oostenwind en zelfs sneeuw kende geen genade. De dampende koffie in een lokaal cafeetje deed haar sirene werk. Als wij het voor het zeggen hadden, dan zouden we koude winters verbieden. Het is niet aan ons besteed.

Mijn koudste dag ooit, klik HIER.

Mijn koudste dag ooit was met Michael Stalenhoef, ex-marinier nota bene. Jaren terug op de Zaan verticalend. De visserij was buitengewoon goed en we konden de 30 aantikken, als ik niet half bevroren de handdoek in de ring moest gooien.

Het laatste stukje in bovenstaande video heb ik gefilmd, Bo had een lek waadpak en was afgeschreven. 

Of de keer dat we met Float Plus een rivierplas op gingen met bellyboaten. Ik vind het nog steeds wonderlijk dat daar geen 1 meter dik ijs op lag, gezien de temperaturen. En daar dan in met je waadpakkie… Niet te doen! Bo had een lek in zijn waadpak en heeft na afloop op handen en knieën zijn autoverwarming aanbeden.

Geoff Anderson als reddende engel met nieuwe kleding. Wat een kwaliteit!!!

Alleen de handjes nog, vooral die vingertoppen, maar de billen blijven uitkomst bieden 😛

Afgelopen week ook op stap met onze makker maat Rick Habermehl. DIT schreeuwde gewoon om een herhaling, maar dan nu met videocamera. IJskoud? Jawel, maar we worstelden en kwamen boven, om er maar eens een Zeeuwse slogan tegen aan te gooien. ’s Middags wilden Bo en ik wel even opwarmen en lunchen bij een eettentje aan het water. Rick onder protest. Rick is iemand die de drilsergeant zou vragen om nog eens 20 keer op te mogen drukken.

Wat werd het weer een ‘ogen-opende’ dag. Niet normaal. In de video vrijdag tal van zaken die je nooit had gedacht over snoek.

Het werd niet zoals TOEN, maar wat hebben we onwijs veel geleerd over het gedrag van snoek. Het zijn en blijven rare jongens, vol met geheimen. De video verschijnt vrijdag, een must see!

 

Nederland in greep van winter

Ja ja, winterse taferelen. We hebben er mixed emotions bij. Of er wat werd gevangen? Vangt Sjoerd vaak brasem? Natuurlijk, een inbox om de vingers bij af te likken!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.

FlandersFisher: “Hoewel ik graag met een koud biertje in een warme zetel zit, trotseer ik af en toe eens de koude. En wanneer je meerder snoekbaarzen in een sessie kan strikken, krijg je het vanzelf warm. Tight lines!” Kun je dat Sjoerd en Bo leren 😛

Peter Kneepkens: “Een oude strijder van 55 cm. PR verbeterd van 52 cm naar 55 cm!” Ongekend Peter!!! Wat een bak! 55 cm en dan ook nog eens deze uitermate bijzondere kleuren. Next level en gefeliciteerd!!!

Justin Roobol: “Eerste vis van het jaar beginnen met precies een meter.” Oef, dat kan slechter Justin, dat belooft wat voor het nieuwe jaar!

Jean-Paul Van Boven: “Wanneer je verschillende futen ziet jagen weet je dat de aasvis en de bijhorende rovers niet ver weg zijn. Na enkele kleinere snoekbaarzen kwam deze even dag zeggen. Het jaar is alvast goed gestart.” Lekker JP en tja, die futen, betere fishfinder zijn er niet 😛

Melvin Sengers: “Mooi getekende poldersnoek gevangen aan een traag binnen geviste streamer aan de vliegenhengel. Mooi begin van het nieuwe jaar.” Zeker weten Melvin en check die trotse grijns is effe. en terecht!

Friso Boomsma: “Heerlijke bak en meteen de eerste meter van het nieuwe jaar! Statisch op een haring!” Wauw Friso, beauty van een pike! Met haring hebben wij zelf nog nooit gevist, maar dat gaat niet lang meer duren.

Gijs Gijs: “Eerste meter+ van het jaar!” En wat voor een Gijs, prachtige kleuren en een laadklep van heb ik jou daar…

Hessel Wijbenga: “Geconcentreerd een mooie snoek begeleiden richting het net.” Heerlijk die actie, we love it!

Jimmy Vandekerckhove: “Snoekbaars verticalend in het kantje, de Buddy Shad van Fishimpact blijft een topper.” Lag deze toevallig ondiep net uit de stroming? Mooie bak Jimmy!

Pedro Van Gaver: “1e visdag van 2024 met hoog en sterk stromend water, dus een beetje de plekjes opgezocht waar het iets minder stroomde en niet zonder succes.” Supertoffe plaat Pedro! En dat blijkt toch nu vaak de sleutel tot succes.

Ensar Vurel: “Tussen de enorme storm die er begin dit jaar was, kwam deze ff een kijkje nemen bij mijn traag geviste creature bait.” Wederom een beauty van een baars Ensar. Zou die C rig het nu van alle andere technieken winnen met dat koude water?

Thomas van Liempd: “Hoog water of niet, als ze zo mooi zijn, maakt het niet uit.” Sowieso knap dat jij ze weet te vinden met al dat troebele water.

Gregg Hofstede: “De 1e vis van het jaar en direct een nieuw PR.” Hoe krijg je het voor elkaar Gregg! Wat een heerlijke foto overigens! Prachtig!

Wim Franssen: “Eerste van het nieuwe jaar op dood aas, 91 cm!” Geen verkeerd begin Wim! Zijn wij wel beetje jaloers op.

Jeroen Bouwer: “De afsluiter van 2023 was de laatste sessie met doodaas. Met 109 cm een prima afsluiter.” Knallend het jaar uit Jeroen, maar dan met een onwijs massieve vis. Chapeau!

Serge Sonneveldt: “De kop is er weer af in 2024!” Daar gaat ie hoor die Serge, wie kan hem temmen?!

Lenhard Maliepaard: “Eindelijk die winterkou. De mooiste omstandigheden om te vissen met doodaas. Deze prachtige snoek gevangen met een sardine.” Bo en Sjoerd moeten hoognodig eens met jou praten hahaha. Toffe foto man met die sneeuw!

Erik Bruinink: “95 cm met nog een kleinere snoek in zijn bek.” Holy shit Erik! Ongelooflijk. En dan nog gewoon meer willen vreten!

Jeremy Iseger: “De eerst meter van het jaar, 106 cm.” Wat een krijger Jeremy, die is koning op dat water, dat kan niet anders.

Edwen Wijnalda: “De volle dikke dames houden van de langzaam zinkende jerkbait…” Vorige week al een ongekende beauty en nu zo’n ongekende dikkerd! Je zit op het juiste spoor Edwen.

 

🏆Foto van de Week🏆

Compositie wint het van scherpte bij deze foto van Hessel Wijbenga. Dit is zo’n actiefoto waar je gewoon geen genoeg van krijgt. Het moment van het landen, de laatste meter, nog steeds kan het fout gaan, maar die kans wordt met de seconde kleiner. Een foto waar je zelf het verhaal bij kunt vertellen en Foto van de Week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.