ROOFMEISTER TOP GEAR – Bellyboatwedstrijden & killers van Westin

01/11/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Bellyboatwedstrijden & killers van Westin

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Dé roofvissets van 2020

De limited Abu Garcia Revo X Casting Combo is de roofvisset voor 2020. Deze volledige Abu combinatie is leverbaar in 3 super coole kleuren en in 2 lengtes en werpgewichten. De Abu Garcia Revo combo’s zijn voorzien van alle Abu kenmerken die vissen zo leuk en een stuk makkelijker maken. De 10-30 grams uitvoering is ideaal voor het vissen op baars en snoekbaars, terwijl de 15-45 gram het beste tot z’n recht komt bij het vissen op snoek en snoekbaars.

Mag gezien worden toch?!

 


 

Spinners 2.0 bij Fauna

In de roofvisscene gonst het al een tijdje. Nieuwe, innovatief wat kleiner kunstaas van het merk Spinmad. Fauna Hengelsport is er altijd als eerste bij als het gaat om nieuw kunstaas en inmiddels hebben zij een groot aantal van deze toppers in hun assortiment. Klik HIER. Hieronder uitgelicht slechts 3 Spinmad aasjes.

De Spinmad Impulse Pro heeft een schitterende actie en kan zowel jiggend als twitchend gevist worden. De Impulse Pro is een zinkend kunstaas en kan gebruikt worden in stromend en stilstaand water. Klik HIER

De Jigmaster is dankzij het compacte formaat ideaal om verre worpen te kunnen maken. De 8 gram is uitgevoerd met een rondlopend spinnerblad, de 12 en 24 gram zijn voorzien van een puntig toelopend spinnerblad. Klik HIER.

Deze Crazy Bug heeft een body van kunststof, hierdoor is de spinner licht van gewicht en zal deze minder snel afzinken. De spinner is ideaal voor het vissen in ondiep water of net onder de oppervlakte. Klik HIER.


 

Prestigieuze bellyboat wedstrijd

Luremasters start in samenwerking met hoofdsponsor Raymarine een nieuw initiatief. Zondag wordt het eerste Luremasters Bellyboat kampioenschap georganiseerd op het Gooimeer in Nederland. 35 teams bestaande uit een koppel van 2 deelnemers zullen strijden om het kampioenschap en de vele mooie prijzen die er te winnen zijn. Klik HIER om op de hoogte te blijven en om alvast de deelnamelijst te zien.


 

Jigkoppen waar je op kunt bouwen

Als je grote, hardvechtende rovers wilt vangen dan moet je op je jigkoppen kunnen vertrouwen – Fpx Rage X Strong jigkoppen zijn dan precies wat je zoekt. Ze zijn gebouwd op super robuuste gesmede haken, de jigkoppen geven jou het vertrouwen dat nodig is om de door jou gewenste vissen succesvol te belagen.

 


 

Waterdichte molen

De nieuwe Sustain is een all-round spinmolen met een aantal zeer interessante eigenschappen. De belangrijkste nieuwe feature is de X-Protect technologie wat dient voor het beschermen van de binnenste molenonderdelen. X-Protect brengt waterdichtheid middels een speciale doolhofstructuur om het water buiten te houden en is zeven keer meer waterdicht dan de CoreProtect technologie.

Dit maakt dat de molen zeer geschikt is voor ‘zware’ omstandigheden zoals hoge golven (SW), regen, of wadend vissen (waarbij een molen mogelijk vaker in contact komt met grotere hoeveelheden water). De gearing van de molen is sterker dan voorheen, de slip beschikt over carbon drag washers; dit maakt de molen geschikt voor zware omstandigheden. Hoe dan ook; de Sustain FI kan worden gebruikt in iedere situatie. Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Vis langer. Verplaats je sneller. Kom dichterbij 

Met meer dan 60 jaar ervaring en innovatie op het gebied maritieme elektronica is Lowrance bezig geweest met het ontwerp van de Lowrance Ghost zoetwater trollingmotor. Na jarenlang te hebben onderzocht wanneer en waarom trollingmotoren minder presteren, is het merk aan het werk gegaan om die normen te overtreffen, de Ghost in eigen huis te bouwen, helemaal vanaf het begin. Al het onderzoek en testen heeft geleid tot een product dat voldoet aan de belangrijkste behoeften van trolling motorgebruikers.


Lowrance Ghost zoetwater trollingmotor heeft een revolutionaire borstelloze motor met zeer veel stuwkracht en lange looptijd. De Ghost is betrouwbaar, robuust en gebouwd om lang mee te gaan. Met geïntegreerde Lowrance-sonaropties, waypoint-verankering en een garantie van drie jaar is Ghost de nieuwe standaard voor je trollingmotor-upgrade. Klik HIER voor dealers.

 


 

Chatterbait voor het diepe

HART komt met een gloednieuwe chatterbait, de Secator, een die anders is dan andere met een sterke haak die super strak stevig verzekerd zit in het frame. Speciaal ontwikkeld voor het dieper dan twee meter vissen, aangezien dit kunstaas veel zwaarder is dan veel traditionele chatterbaits.

Opvallend zijn ook de uitstekende werpeigenschappen, iets wat bij vergelijkbaar kunstaas altijd maar weer de vraag is. De Secator is ideaal om dieper water mee uit te kammen. De ‘zagende’ actie kan erg dressuurdoorbrekend werken en daarnaast zijn redelijk tot goed bewaped tegen waterplanten. Verkrijgbaar in 36 en 50 gram. Klik HIER voor verkooppunten.


 

Twee nieuwe Westin killers

Bij Westin aandacht voor twee nieuwe killers in wording. Allereerst de  Westin Zander Teez, een prachtige imitatie van een snoekbaars, hierdoor haalt hij werkelijk alle kannibalistische gevoelens van de snoekbaars naar boven.

Op de boot van Westin pro staffer Robert-Paul Wolters werd onlangs deze bak gevangen op de Zander Teez.

Daarnaast zullen ook snoek en baars zich makkelijk laten verleiden door deze shad. De Zander Teez beschikt over een schitterende zwemactie die bij de minste weerstand in gang wordt gezet. Verkrijgbaar in 8,5 cm, 12 cm en 17 cm.

De tweede topper is de Westin Bull Teez die ideaal is voor de visserij op grote snoek. Deze shad heeft dankzij zijn slanke body en de grote schoepstaart een mooie rollende actie.

Kajakspecialist Daniel van der Post succesvol met de Bull Teez. 116 cm!!!

De Bull Teez kan gevist worden met een Shallow Rig of met een normale loodkop, daarnaast kan hij door de inkepingen in de rug en buik ook weedless worden gevist. Lengte: 18 cm.


 

Vet cadeau bij Visdeal!

Aandacht voor een supervette actie bij Visdeal.nl. Bij elke bestelling boven de € 50,- ontvang je een GRATIS Smartphone Tripod! Maak met behulp van deze NGT Anglers Tripod gemakkelijk zelf schitterende visfoto’s, in alle weersomstandigheden! Door middel van het bluetooth aangedreven systeem is dit kinderlijk eenvoudig.

Met de onafhankelijk verstelbare poten staat de tripod op elke ondergrond stabiel. Daarnaast is de tripod eenvoudig op te bergen in de bijgeleverde hoes! Voor elke smartphone geschikt!


 

De A-Static Clonk Teaser maar nóg beter

Wie vaak met teasers vist die kent het wel: om de haverklap wil je de afstand tussen teaser en aas wijzigen. Jarenlang werd hiertoe aan ‘zelfbouw’ of ‘-verbouw’ gedaan. Maar nu is er een speciaal hiervoor ontworpen teaser, de A-Static Adjustable Clonk Teaser. Enkele eigenschappen:
– Het lichaam van de teaser zit schuivend op de onderlijn.
– Vastzetten naar wens met de meegeleverde EZ-fix stopper.
– De stopper past netjes in de onderkant van de teaser.

Super handig, oerdegelijk en veelzijdig! Beschikbare gewichten: 100g, 150g, 200g en 250g Kleuren: rood – groen / wit / zwart / glow-in-the-dark. Klik HIER voor meer informatie.

 


 

Klaar voor de polder? Af!

Roofvissen in Nederland is vissen in de polders. Deze zijn er talloze te vinden en er is eigenlijk altijd wel een snoek te vangen in deze prachtige wateren. Uiteraard hebben ze bij Rozemeijer een prachtig uitgekiend assortiment zodat je als kantvisser perfect uit de voeten kunt!

Rozemeijer Little Paddle 14 cm bestaat uit een serie van 5 kleuren en met zijn lengte van 14 cm en een gewicht van 25 gram is dit een ware allrounder. Door zijn dikke buikje is hij perfect aan een Shallow Screw te vissen, maar ook zeker met een lichte screw-in of traditionele jighead. Hij flankt enorm en zijn mooie grote schoepstaart zorgt voor veel vibratie en tumult onder het oppervlak. Kortom, een super shad om in deze tijd mee te vissen op de ondiepere, maar ook zeker diepere wateren!

Rozemeijer Allure Multipurpose Spin serie is een hengel gebouwd voor de actieve roofvisser. Gedeeld kurken handle (full kurk, dus geen foam eronder!), en Seaguide anti-tangle ogen maken deze 2 hengels tot ware juweeltjes. Wil je een kortere spinhengel dan is de 220 cm de keuze voor jou. Hou je van iets meer lengte, kies dan voor de 250 cm versie. De 220 cm heeft een werpgewicht tot 40 gram en de 250 cm een werpgewicht tot 55 gram. En de prijs, nou ga die maar eens bekijken in je lokale hengelsportzaak want die is echt schitterend!

Dat de polder voor veel actie kan zorgen bewijst Rozemeijer en Roofmeister Team Member Sander Paans wel in de bovenstaande video, veel succes de komende tijd!

 


 

Easy stekken vinden

Alleen op het zoute vooralsnog….

Sinds een aantal maanden is er SonarChart Shading zichtbaar op de Navionics Platinum+ kaarten. Dit geeft een geheel ander beeld van het bodemverloop en de invloed van de stroming. Klik HIER voor info. Kajakspecialist Marco Nieuwenhuize heeft dit jaar alleen op zout gevist.

Check hoe je in één oogopslag al heel veel over de diepte kunt waarnemen.

Ook vanuit de boot met zeebaarsspecialist Bas Arkenhout van Bass Hengelsport. De informatie van de nieuwe kaart heeft hun naar eigen zeggen veel nieuwe stekken opgeleverd. Nu is het voor Marco tijd voor het zoete en de nieuwe waypoint zijn al gemaakt.


 

Spro Iris Popeye nu kleiner

Dit is dé softbait waar veel roofvissers op hebben gewacht. De IRIS Popeye in een meer bescheiden formaat! De uiterst populaire IRIS Popeye is vanaf nu ook beschikbaar in 10 én 12 centimeter. Ideaal voor wie bijvoorbeeld graag werpend vanaf de kant, of vanuit de boot vist! Klik HIER voor meer info.

Met regelmaat verschijnen de mooiste winacties op de sociale media van SPRO. Daar maak je binnenkort ook kans op het winnen van een set van deze IRIS Popeyes! Mede daarom is het een aanrader om SPRO te volgen. Dat kan via: YouTubeInstagram en Facebook.

 


 

Het NK Bellyboaten

De eerste editie, een indrukwekkend gezicht 🙂

Spanning en sensatie, de finale van het NK bellyboat vissen is aanstaande. Het innovatie FloatPlus is hoofdsponsor en organisator. The best of the best zullen meedoen met als strijdtoneel het Haringvliet. De eerste wedstrijd van dit drieluik is reeds geweest met een wat taaie visserij, maar een strakke organisatie. Nu is het tijd om de messen echt goed te slijpen. Roofmeister is er bij om videoverslag te doen. Stay tuned! Klik HIER voor meer informatie. Of volg de FACEBOOK pagina voor een actuele stand van zaken.


 

NED rig specialist

Een typische NED rig loodkop, ook verkrijgbaar bij Kunstaasoutlet.

Kunstaasoutlet.nl mag zichzelf zo langzamerhand wel de NED rig specialist van de Benelux noemen! Nergens vind je zoveel aasjes en jigheads speciaal voor deze techniek bij elkaar! Recent een uitgebreid artikel van deze toppers, klik HIER. Hier vind je alle artikelen, overzichtelijk gesorteerd.

De TicklerZ.

We hebben nu ook de allernieuwste Z Man softbaits en jigheads ruim op voorraad: De ZMan TRD TicklerZ in de nieuwste kleuren zoals oa Bubblegut en Purple Death! Maar ook de TRD BugZ in oa Green Pumpkin Orange en Hot Craw. Daarnaast hebben we nu ook de Z Man Pro SchroomZ jigheads ruim op
voorraad!

TRD BugZ in de Hot Craw kleuren.

We verwachten zeer binnenkort ook weer een levering Deep Creek Lures met zeer mooie NED rigaasjes zoals de 3″ en 4″  Float ’n Catch. Blijf dus regelmatig de webshop bezoeken voor het meest up to date assortiment! Ken je de Nedriggers community op Facebook al? Een groep speciaal voor de NED rig fanatics. Deel hier je ervaringen, vangstfoto’s en tips & tricks! Word snel lid! Klik HIER.


 

Visvakantie in NL

Get ready voor een heerlijke visvakantie in het hoge noorden.

We horen het steeds vaker, voor grote snoek, snoekbaars en baars en voor de aantallen moet je gewoon lekker in Nederland blijven. Een mooie locatie als uitvalsbasis is De Mariahoeve in Friesland, omgeven met ontzettend veel viswater, o.a. het Sneekermeer.

Snoek genoeg in deze weelde aan viswateren.

Enkele gasten over de Mariahoeve: “1 keer per jaar delen wij vismaten onze passie voor het snoekvissen een week lang in Friesland bij de Mariahoeve bij Barry en Greet in Terherne. De sfeer is altijd gemoedelijk en relaxed. Dit is inmiddels de 11e keer dat we hier zijn geweest. Er is  een groot snoekbestand in Friesland. Daarom komen we hier elk jaar. Er is veel variatie tussen kleine vaarten maar ook grote meren.” Klik HIER voor meer info.


 

Roofblei plug

De Salmo Thrill is een unieke plug en speciaal ontworpen voor het vissen op roofblei! De plug is verkrijgbaar in 5 unieke kleuren en zowel in 5 cm als in 7 cm. Dankzij het model, de hoge frequentie en de flitsende actie van deze plug is deze niet te onderscheiden van een levende vis. Het verhoogde gewicht en de unieke aerodynamica vergroten de werpafstand, zodat er meer water kan worden bevist. De Thrill is ook zeer effectief in situaties waarin andere roofvissen azen op kleine prooi.

 


 

Integraal je boot besturen

De techniek staat niet stil en de hengelsport is daarbij geen uitzondering. Neem nu toonaangevende merken als Minn Kota en Humminbird met de ene innovatie na de andere. Nieuw is het zogenaamde One-Boat-Network.

Met dit systeem kun je alle appartuur op je boot integraal besturen. Minder gedoe uiteindelijk en dus meer tijd voor het daadwerkelijk vissen. Check de video. De producte va Humminbird en Minn Kota worden in de Benelux verdeeld door Technautic.


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl