ROOFMEISTER TOP GEAR – Diepduikende strings en wegwerp fishfinders

04/10/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Diepduikende strings en wegwerp fishfinders

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Nu nog meer opties met Prism

Fox Rage heeft de bekende en geliefde Prism hengelrange nog verder ontwikkeld, de Fox Rage Prism X biedt nog meer opties. Deze hengels zijn echte werkpaarden en bieden uitstekende waar voor hun geld, met hun briljante actie en balans zorgen ze voor een fenomenale kunstaasbeleving. Houd je vast, meer dan 40 verschillende hengels in deze range, voorzien van High Modulus carbon blanks.


 

Navionics getijden

Informatie over de getijden, misschien wel net zo belangrijk.

Voor elk denkbare roofvisserij is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de onderwater wereld en dan  met name de dieptes. Navionics voorziet daarin tot in de puntjes. Met zeer gedetailleerde waterkaarten met 0,5 meter dieptelijnen kun je exact jouw hotspots uit kiezen. Dat niet alleen, ook zijn deze digitale kaarten voorzien van een accurate getijdentabel.

Daniel van der Post met flinke zeebaars. Let op, niet alleen op zout water, net zo goed op getijdenrivieren zoals in het Benedenrivierengebied kan het het van doorslaggevend belang zijn.

Vanzelfsprekend zijn dit soort data doorslaggevend voor zoute rovers, maar denk ook eens de getijdenrivieren van ons land, waar het juiste getijde het verschil kan betekenen tussen goed vangen en veel minder goed vangen. Klik HIER voor informatie over de Navionics Boating app.


 

Digitale lijnafgifte

Nieuw bij Shimano de SLX DC en het venijn zit hem in de staart, ofwel het DC, lees Digital Control. Een computerchip in deze baitcaster controleert de lijnafgifte tijdens worpen. Geloof maar dat dit je worpen ten goede komt, al helemaal tijdens het werpen met kleiner kunstaas.

Binnenkort uitgebreid aandacht voor de SLX DC in een nieuwe RM videoproductie.

Eerder was de duurdere reel, de Curado, uitgerust met dit vernuftige systeem, nu dus ook de zeer gunstig geprijsde SLX. Stay tuned voor een Roofmeister film met Shimano pro staffer Jordi Rakiman, die je hier tekst en uitleg over geeft. Verkrijgbaar bij o.a. Fauna Hengelsport, klik HIER.

 


 

Winnaars Luremasters

De top 5 van de Luremasters.

Vorige week vond de prestigieuze Luremasters plaats met de top aan roofvissers in het deelnemersveld. Wederom een niets dan interessant event waarbij de besten zich met elkaar maten.

Team Florex heeft gewonnen met o.a. deze indrukwekkende snoek!

De eindzege ging naar Team Florex dat top heeft gevist en met name een zeer knap snoekbaarsgemiddelde naar binnen hengelde. Tijdens het event kon je live verschuivingen in het klassement volgen. Zeer interessant om nog eens te bekijken met per vangst ook een foto! Klik HIER. Raymarine is hoofdsponsor van deze roofviswedstrijd.


 

Voor ieder wat wils

Eric Visser met een proefkonijn 🙂

De EFFZETT Evidence Cast is er in 3 verschillende modellen, de spin, travel spin en de cast. Die worden weer onder verdeeld in verschillende lengtes en werpgewichten.

Erik Visser van EFFZETT vist nu al een tijdje met de EFFZETT Evidence Cast 255 met een werpgewicht van 80 tot 150 gram, een topper voor het zware werk. Licht gewicht en mooi afgewerkte TC30 en TC40 blank, voorzien van SeaGuide geleideogen en reelhouder.

 


 

En toen was er licht

De dagen worden korter en de nachten vanzelfsprekend langer. Licht wordt weer een belangrijk onderdeel van de hele visserij. Een comfortabele hoofdlamp is niet van levensbelang maar wel uitermate prettig. Biolite is producent van onder andere de Biolite headlamp. Superlicht, 59 gram, comfortabel om te dragen, verschillende soorten dimbaar licht. In wit en rood.

Oplaadbaar via Micro USB met een brandtijd van 40 uur op de hoogste stand (330 lumen). Met een straalafstand in de brede stand van 16 meter en op de ‘spot’stand van 75 meter is dit een musthave voor iedereen die zich in het donker begeeft. Adviesprijs voor deze mooie in 4 kleuren te verkrijgen hoofdlamp is €59,95. Klik HIER voor verkooppunten.


 

Spookachtige motor

De betrouwbare, robuuste en duurzame nieuwe, ultrastille Lowrance Ghost zoetwatertrollingmotor helpt vissers om langer te vissen, sneller te varen en dichterbij te komen zonder vis te verjagen. De Ghost heeft een nieuw ontworpen, borstelloze motor met de grootste stuwkracht en de langste bedrijfstijd van alle trollingmotors die momenteel op de markt zijn.

Ghost biedt ook andere voordelen, waaronder geïntegreerde Lowrance sonaropties, waypoint-verankering en drie jaar garantie. De combinatie van betrouwbaarheid, vermogen, efficiëntie en stille prestaties maken van de Ghost trollingmotor een winnende combinatie die voldoet aan alle wensen van vissers die een eersteklas trollingmotor willen. Meer info, klik HIER.

 


 

HART krachtpatsers

HART komt uit met de HART Bloody Marine hengels, het perfecte wapen voor zowel vanaf de kant als vanuit een boot. Deze krachtpatsers worden gekenmerkt door zeer accuraat werpen en een uiterst relaxt viscomfort.

Voorzien van een uiterst geraffineerde progressieve hengelactie, Fuji hengelogen en reelhouder. Kijk uit naar de HART Bloody Marine 2,40 met een werpgewicht van 15 tot 50 gram en de 2,70 meter uitvoering met een werpgewicht van 15 tot 60 gram. Ideaal voor de zeebaars, snoek en de wat grovere snoekbaarsvisserij. Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Rozemeijer Specials

Is de ‘R’ eenmaal in de maand dan gaat men ook kijken naar specialistische manieren van visserij om zich zo te onderscheiden van de meute, en laten wij daar bij Rozemeijer toch eens een aantal hengels voor hebben! Klik HIER voor verkooppunten.

Zander Float-it. Zoals de naam het al zegt, een specialistische penhengel voor de snoekbaars visserij. Met zijn lengte van 270 cm (2-delig), een prachtige parabolische actie en een werpgewicht van 5-20 gram is dit de perfecte hengel voor de penvisserij op snoekbaars. Laten we tevens niet vergeten te melden dat deze hengel voorzien is van een full kurk handgreep, Fulji reelseat en Fuji ogen, kortom een waar pareltje waarmee het aanslaan en drillen van een snoekbaars een waar genot is. Deze hengel is overigens perfect te combineren met 1 van onze 3 speciale snoekbaarspennen!

Trol & Bait-it. Trollen is toch niet heel specialistisch? Absoluut niet, en daar is deze hengel uitermate geschikt voor. Met zijn lengte van 285 cm (2-delig), stijve body, zachtere top en een werpgewicht tot >130gr is dit echt een heerlijke hengel voor de slepende, maar ook zeker (slepende) doodaas visserij. Maar wat is er dan zo bijzonder aan deze hengel? Hij is uitermate geschikt voor de visserij met planerboards! Door zijn stijve body en zachtere top ‘dempt’ deze hengel als het ware de krachten van het planerboard en kun je deze er perfect mee vissen. Tevens is hij net wat langer als traditionele trolhengels (270cm) en ook dat is een groot pluspunt.


 

Verwennerij bij Visdealshop

Visdeal en Visdealshop zijn onder alle typen vissers al jaren enorm populair. De roofvisser wordt dit roofvisseizoen echter wel heel erg verwend! In de vorige update werd al bekend dat een groot deel van het Westin assortiment tegenwoordig verkrijgbaar is in de Visdealshop. Natuurlijk is dit niet de enige uitbreiding op roofvisgebied!

Allereerst wil de Visdealshop graag het merk Darts onder de aandacht brengen. Het Zweedse Darts is in Nederland nog niet heel bekend, maar het assortiment laat zien dat het een speler is om rekening mee te houden. De producten van hoge kwaliteit zijn geschikt voor de echte pro’s, maar de prijzen zijn zeer schappelijk. Denk aan haken, ratels, stingers en natuurlijk een groot kunstaaspakket! Je vind het hele assortiment HIER.

Een andere uitbreiding in het roofvispakket zijn de shads van LMAB. Ook geen hele bekende naam, maar dat is onterecht! De shads van LMAB zijn echt bijzonder te noemen. Elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen en is hierdoor zeker dressuurdoorbrekend. Deze modellen hebben ze nog nooit langs zien zwemmen! Klik HIER.


 

Hoog segment spinnerbaits

Alweer een nieuw artikel bij www.kunstaasoutlet.nl De ZMan SlingBladeZ Spinnerbaits. Superkwaliteit spinnerbaits, verkijgbaar in 14 gram en 10,5 gram, beide in 6 kleuren. Perfect voor (grote) baars en snoek! De unieke StabilTrack ™ kop is m.b.v. 3D techniek gemodelleerd. Door deze techniek heeft dit aas nauwgezette details om een ​​levensecht profiel te bieden.

Kwaliteit zit hem in de details 🙂

De SlingBladez heeft een laag zwaartepunt, buikgroef en borstvinnen die er voor zorgen dat de spinnerbait te allen tijde rechtop door het water loopt. Een custom light-wire 17-7 roestvrijstalen LiveWire ™ frame biedt uitstekende trillingen zonder in te boeten op duurzaamheid, en een 5/0 O’Shaughnessy gebogen VMC-haak is scherp en perfect gevormd voor een hoge inhaakgarantie. Afgewerkt met gekogellagerde bladen, een 100% siliconen rok en handgebonden met koperdraad is deze spinnerbait een absoluut
premium quality spinnerbait.


 

Bass pro visser in Europa

Mike Iaconelli weg uit de States en actief op het Europese vasteland.

Er lijkt een grens te zijn tussen het roofvissen in de USA en Europa. De bass grootheden aldaar zie je maar weinig op ons continent. Abu Garcia lijkt daar een einde aan te maken met hun gloednieuwe Abu Garcia Ike roofvisserie die hier volle bak verkrijgbaar zal zijn.

Dat niet alleen, op het stuwmeer Cijara in Spanje heeft grootheid Mike Iaconelli meegedaan aan het grootste basstoernooi van Europa, de Soner Euro Cup (226 deelnemers!), uiteraard een optimale gelegenheid om de IKE reels en hengels te presenteren. Materiaal met alles in zich wat een ware pro angler van zijn masteriaal eist.

 


Visreis VS Roofmeister

Een typische Stege-snoek.

Een mooie trip is aanstaande voor Roofmeister in samenwerking met Visreis.nl. Beter gezegd, beide grijpen ze de degens tegen elkaar voor een viswedstrijd met als strijdtoneel het eiland Møn in Denemarken.

Aan de westkant van dit gebied het inmiddels beroemde snoekwalhalla op brak water, aan de oostkant, langs de adembenemende krijtrotsen zeeforel territorium, met misschien wel de grootste exemplaren van de Deense kust. Sty tuned Roofmeisters voor een fiks potje roofvissen in het mooiste stuk van Denemarken. Zelf hier een waanzinnige vistrip naartoe beleven, klik HIER.


 

Westin snoepje

Ook te verkrijgen als ondiep lopende variant.

De Babybite van Westin is perfect voor het vissen op baars of roofblei. De Babybite DR heeft een snelle korte actie die flink wat rumoer maakt. Door het speciale ontwerp blijft de plug langer op zijn plaats bij een spin stop, dit maakt hem haast onweerstaanbaar voor aanwezige rovers.

80 cm roofblei op de diepduikende variant. De Baby Bite DR.

 


Wegwerp CHIRP fishfinder

De Deeper CHIRP+ is ’s werelds eerste uitwerpbare visvinder met GPS en wifi die gebruik maakt van CHIRP-technologie. De drie frequenties van de scanstraal, superieure helderheid en extreme nauwkeurigheid maken hem ideaal om snel schuilplaatsen van doelsoorten te vinden, roofvissen en visscholen te lokaliseren, en om in extreem diepe wateren te vissen.

Met CHIRP+ heeft u het strategische voordeel om meer, sneller en beter te vangen. Klik HIER voor meer info en HIER  voor verkooppunten.

 


Diepduikende Strings

Salmo ontwikkelt door met een van zijn vele stukken kunstaas. Dit maal een van de meest verkochte pluggen op dit moment, namelijk de Rattlin’ Sting, die nu verkrijgbaar is als diepduikende versie. Perfect voor zowel het trollen vanuit de boot of het werpen vanaf de kant. Ja, je kan hem monotoon binnendraaien, maar net zo goed twitchen en jerken. Voorzien van ratelkogels en een Salmo long cast systeem voor verre worpen.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl