ROOFMEISTER TOP GEAR – Roofvis transfers & vissen met hagedissen

07/08/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Roofvis transfers & vissen met hagedissen

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister


 

Scoop alert van Shimano

Kun je je die nieuwe feature op de Curado reel nog herinneren (een uniek systeem waarbij je worpen digitaal gereguleerd worden (klik HIER)). Nu ook deze bizarre feature op de nieuwe SLX reel. Nog niet in NL verkrijgbaar maar dat gaat niet lang meer duren. Kost kapitalen? Neeuujjj, winkelwaarde zal onder de 200 Euro liggen!

 


 

High Tech en gebruiksvriendelijk

Thijs van der Sanden is op en top roofvisspecialist en wil zich tijdens een sessie met name toeleggen op het vissen zelf in plaats van ingewikkeld geneuzel met de elektronica aan boord. Daarom heeft hij gekozen voor de razend populaire Raymarine Element fishfinder. Een unit die er uit springt qua features en bovenal eenvoudig te bedienen is.

Onlangs gingen wij met Thijs op pad voor een video reportage, zie boven. Scroll naar het laatste gedeelte waarbij hij tekst en uitleg geeft over deze unit die voor en door sportvissers is gemaakt.

 


Klassieke allrounder

Ook bij Hilco van Nuil een vaste waarde.

Nils Master staat voor ongeëvenaarde vakmanschap sinds 1963, geen massaproductie maar handwerk uit puur hout. Zoals de Nils Master Haka serie.. Verkrijgbaar in een 5 en een 7 cm uitvoering en daarbij een deep, shallow en een zinkende versie. De Nils Master Haka heeft de vluchtende-aasvis-imitatie tot kunst verheven en door de jaren heen terecht een vaste plek aan de speld verdiend  bij vissers over de hele wereld. Kwaliteit en vangkracht, voor fantastische visdagen. Klik HIER voor mee info.

Nog niet in je tackle box? Reserveer maar alvast een plekje.

 


 

 Versterkingen in ABU-Berkley team

In het team van Berkley-Abu volop nieuwe aanwinsten. Denk aan Fredrik Harbort, Jeremy Staverman, Jelle de Jong en Daan Verbruggen en nu de Noor Timo Rosche die zich verbindt aan deze prestigieuze merken.

Timo is de vaste vismaat van Fredrik Harbort.

Timo over deze stap: “Als roofvisser die in Noorwegen woont, zit ik het hele jaar door op het water.Abu Garcia en Berkley bieden mij met de vele topmerken die aan deze twee verbonden zijn, betrouwbaar en hoogwaardig materiaal, hetgeen ideaal is voor mijn doeleinden. Ik kijk uit naar het testen en gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe producten en naar de samenwerking met Abu Garcia en Berkley in het algemeen.” Volg Timo ook op Facebook en Instagram!

 


Zak in de drift

Wanneer je vanaf een boot vist weet je dat een driftzak essentieel is om je snelheid te minderen wanneer je op de drift vist. De Fox Rage Drogue is ontworpen voor zeer eenvoudig gebruik, om direct open te gaan onder water en voorzien van een gewicht systeem zodat hij perfect in het water hangt. Hij wordt geleverd in een eigen transportzak en is gemaakt van sneldrogend materiaal. Het is de perfecte driftzak voor je bootvisserij.


Nieuwe creature baits van Berkley

Het vissen met de Texas & Carolina Rig is momenteel razend populair en dit is natuurlijk niet voor niets. De resultaten met deze techniek liegen er niet om, al menig record baars of snoekbaars is met de T & C Rig gevangen. Check de nieuwe fingerlicking creature baits van Berkley. Klik HIER. Hier alvast een voorproefje:

De Berkley Jester lijkt onderwater sprekend op een kreeftje en leent zich perfect voor het vissen met de Texas of Carolina Rig. Daarnaast is deze shad voorzien van de bekende Power Bait geurstof, dit zorgt voor extra aantrekkingskracht. De Berkley Jester is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lengte: 10 cm. Inhoud: 6 stuks. Klik HIER.

De Berkley Craw Fatty lijkt onderwater sprekend op een kreeftje en leent zich perfect voor het vissen met de Texas of Carolina Rig. Daarnaast is deze shad voorzien van de bekende Power Bait geurstof, dit zorgt voor extra aantrekkingskracht. De Berkley Craw Fatty is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lengte: 8,5 cm. Inhoud: 8 stuks. Klik HIER.


 

Mercury in full speed

Op de HISWA 2019 een primeur van Mercury met de nieuwe Mercury 450R. Met een gewicht dat 136 kg lager is dan de dichtst bijzijnde concurrent, levert de nieuwe 450R toonaangevende compactheid en efficiëntie.De 450R levert ongeëvenaarde acceleratie en topsnelheid gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid en de meest recente technologie van Mercury Racing.

De 450R is leverbaar met een Sportmaster of Heavy Duty onderwaterhuis, en “front of side” aansluiting besturing, voor de ultieme individualisering van de 450R zijn voorgelakte accentpanelen beschikbaar. de Mercury Racing 450R levert zijn vermogen met overal te verkrijgen 95 RON brandstof.

De 450R werd ontworpen om te gedijen in het agressieve milieu van snelle boten, en werd getest, en getest, en nogmaals getest – in het lab en op het water – in een niet-aflatende inspanning om de hoogste verwachtingen van de meest veeleisende watersporters te overschrijden. Klik HIER voor meer info. Natuurlijk is deze krachtpatser niet voor iedereen weggelegd en heeft Mercury een zeer complete en interessante modellenlijn voor alle visboten, van de kleine 2.5pk , het uitgebreide middensegment, de ProXS motoren, tot en met de nieuwe, imposante 450R.

 


 

Eerste klas vanger uit Florida

MirrOlure Pro catch 2000 is een van de hardst lopende pluggen van MirrOlure! Uitgevoerd met 3D ogen, ijzersterke finish en zwart verchroomde haken. Geweldig in zoetwater voor baars, snoekbaars, snoek en fantastisch in zoutwater voor zeebaars, forel en zelfs tarpon (fabriek staat in Florida).

Onweerstaanbaar door zijn wijd uitslaande actie van gewonde aasvis in de oppervlakte. Knoop er één aan en je bent onderweg naar je volgende trofee. Klik HIER.


 

Natuurgetrouw met een S-curve

De FZ Natural WhiteFish van DAM is een stuk kunstaas dat is ontwikkeld voor grote snoek. Het idee achter dit stukje kunstaas is om een imitatie te maken van een voorn met een dodelijke S-curve zwem actie. Zelfs als je dit stukje kunstaas super traag binnen vist zal de actie behouden blijven.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder super realistisch.

De zwem actie van de Whitefish is net wat feller dan een voorn die normaal zwemt. De Whitefish zal dan gezien worden als een gewonde vis, doordat hij net anders zwemt. Deze swimbait is er in een hardbait en een softbait variant met lengtes tussen de 14 en 22cm en super realistische kleuren.

 


 

Spinnerbait in de hinderlaag 

De IRIS Ambush Spinnerbait is vanaf nu verkrijgbaar in een nieuwe, junior afmeting! Deze spinnerbaits zijn het kunstaas bij uitstek wanneer men vist in zwaar begroeid water. Het spinnerblad dat bevestigd is aan een wartel met kogellager zal bij hele lage snelheden al roteren, terwijl waterplanten, overhangende takken, boomstronken, lelievelden, rotsen of andere obstakels totaal geen probleem vormen. Sterker nog… de IRIS Ambush Junior voelt zich er thuis!

Al meerdere grote vissen hebben de vangkracht van de IRIS Ambush onderstreept!

De skirt van stevige rubberen slierten, het heavy duty frame, twee meegeleverde spinnerbladen en keuze uit vier kleurstellingen zorgen ervoor dat je voor alle omstandigheden een juiste keuze kunt maken in de IRIS Ambush serie. Is het water wat dieper?

Verkrijgbaar in 4 kleuren en geleverd met niet 1 maar 2 spinnerbladen!

Dan verwissel je dankzij de quick change snap in een handomdraai een Colorado voor een meegeleverd Willow blad, zodat je wat dieper kunt vissen. De bladen draaien zo soepel dat ze zelfs ronddraaien op het moment dat je een kleine pauze inlast en het kunstaas af laat zinken… Dodelijk effectief!

De IRIS Ambush is feitelijk op ieder watertype succesvol te gebruiken, maar blinkt vooral uit bij een (extreme) obstakelvisserij. In Nederland bijvoorbeeld, zijn er een aantal grote wateren waar de snoeken een grote voorkeur hebben voor plantenvelden. Ze gaan midden tussen de plantjes liggen zodat ze daar vanuit een hinderlaag hun prooi kunnen verrassen. Dat zijn dé situaties waarin de IRIS Ambush spinnerbaits scoren! Bekijk onderstaande video maar eens, waarin Rocky je alles uitlegt over dit kunstaas.

SPRO is actief op YouTube, Instagram en Facebook. Volg hen daar zodat jij als eerste alle nieuwtjes ziet én geen enkele winactie hoeft te missen.

 


 

Op VISREIS

Dat vissen in de lift zit is al een tijde bekend. En dat zien we ook terug in het aantal visreizen die bij ons (en waarschijnlijk ook bij anderen ) geboekt worden. Voor het aankomende jaar hebben we al weer een heleboel boekingen mogen noteren. Het is dan ook druk en dat is goed nieuws.

Op grote kabeljauw in het noorden van Europa,…

Maar mocht jij nog volgend jaar ook (weer) een visreis willen ondernemen zorg dan dat je er op tijd bij bent. Voor onze locatie in Havoysund in juni is bijvoorbeeld al geen plaats meer. En er zijn meer toplocaties waar nog maar beperkt ruimte is. Neem dus contact met ons op om jou visreis voor komend jaar veilig te stellen. Ga dus snel naar de website op www.visreis.nl en oriënteer je op de visreis van jouw keuze. Dan gaan wij ons uiterste best doen om deze voor jou te regelen.

…of op Mahi mahi op eentropische bestemming. Het kan allemaal bij Visreis.

Een groot voordeel om bij ons op de website te kijken is dat je meteen de grootste keuze hebt met meer dan 100 locaties wereldwijd! Panama, Costa Rica, IJsland, Noorwegen, Zweden, Oman, India, Djibouti, Kenia, Egypte, Spanje, Colombia, Mexico, Suriname en ga zo maar door. Daarnaast hebben we ook een groot aantal groepsreizen voor 2020 in de planning staan. De groepsreizen zijn bij ons altijd gezellig en gericht op de gasten. We zien jouw e-mail of telefoontje graag tegemoet om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarbij delen we onze ervaring en kennis natuurlijk graag met onze gasten!


 

Build for the Fight!

Wie Rozemeijer  zegt, zegt hengels! Al jaren heeft Rozemeijer een aantal fantastische hengels in het assortiment waarmee talloze vissers tevreden aan en op het water staan. Aan de bekende reeks hengels heeft Rozemeijer een nieuwe serie hengels toegevoegd; Allure! Zoals de naam het al zegt, zijn de Allure hengels ware pareltjes en hoogwaardig afgewerkt met de beste componenten zoals een Fuji reelhouder en Seaguide ogen met poten welke in een hoek van 70° staan om zogenaamde windknopen te voorkomen.

Gemaakt met top componenten.

Allure Day Saver 250cm >90gr  is gemaakt voor de veeleisende werpende visser. Geen softbait, spinner of spinnerbait is te gek voor deze 250 cm krachtpatser. Een stevige body, gevoelige top en een lang gedeeld kurken handvat zorgt ervoor dat men er de gehele dag mee kan werpen. Ben je eenmaal aan de slag met dit werpkanon dan weet je dat iets degelijks in handen hebt. Iedere roofvis ben je de baas, jij hebt de controle in handen!

Speciaal gepositioneerde ogen tegen windknopen.

Allure Furious Shad 260cm >55gr  is gemaakt voor de visser die graag met softbaits vanaf de kant of de boot vist. De strakke body en gevoelige top registreert elke aanbeet hoe subtiel dan ook. Zet je de haak, dan zul je zien dat deze hengel zijn mannetje staat en elke dril met succes zal afronden. Door het langere handvat kun je de hengel heerlijk laden en die softbait goed weg zetten, daar waar de snoeken en snoekbaarzen huizen.

Klik HIER voor verkooppunten.

 


 

Nieuw Westin kunstaas

Nog even geduld, maar een nieuwe Westin killer is aanstaande met de Bull Teez. Een forse slanke shad die zeker bij snoek in de smaak gaat vallen. Zo te zien ideaal voor het vissen icm een shallow screw vlak boven de planten of met een jighead lekker die taluds afpeuteren. Dit gaat een hit worden, kan niet anders. Houd de Facebook pagina van Westin in de gaten voor de officiële lancering.

 


 

Roofblei knaller

Ideaal voor onze zilveren sprinters.

Voor roofblei heeft goed kunstaas enkele eigenschappen nodig. Snel kunnen binnendraaien, goede werpeigenschappen en vooral niet te groot. De U-Vib van HART heeft het allemaal en daarmee een roofblei knaller first class. Natuurlijk ook te gebruiken voor andere rovers die verder op aan het jagen zijn  zoals baars en zeebaars. Volg de Facebookpagina van HART en mis niks van hun innovatieve kunstaas.

In meerdere kleuren verkrijgbaar!

 


 

Oostdam bij Minn Kota en Humminbird

Met gepaste trots hebben Evert Oostdam en de firma Technautic de overeenkomst gesloten dat Evert toe zal treden tot het Prostaff-team van Humminbird, Minn Kota & Talon.

Deze 3 merken worden op de Benelux markt geleverd door Technautic aan zowel de watersport als hengelsport. Evert is zeker geen onbekende in de hengelsportwereld. Met zijn groothandel Pike Master Lures, en als organisator van de Predatortour staat hij er middenin. Met zijn deelname zullen de activiteiten alleen maar toenemen en voor meer vissers te zien zijn. Technautic heet Evert van harte welkom in het team en wenst hem veel succes en plezier toe.


 

Vissen met hagedissen

In Nederland zijn de zogenaamde Lizard baits van Deep Creek Lures nog onbekend, maar in de VS niet en, belangrijker nog, ze vangen daar als een malle. Daarnaast zijn ze ideaal voor de C rig Texas Rig of op een loodkop. Testvisser Saïd el Felyani van Kunstaasoutlet heeft er al verschillende fraaie rovers op mogen vangen in NL. Hier twee modellen:

Als je echt een grote baars wilt vangen, bekijk dan de in de USA extreem populaire Floating Lizard van Deep Creek Lures. Deze 6-incher beschikt over zwemacties zoals je nog nooit eerder hebt gezien! De Deep Creek Lures 6″ drijvende hagedis is gemaakt met speciale “virgin plastics”, doordrenkt met de exclusieve attractatant van Deep Creek Lures, de meest effectieve geur op de markt! Klik HIER.


De Deep Creek Lures Slick Tail Lizard is een super finesse bait. De taps toelopende staart, zijn levensechte uiterlijk en DRIJVENDE materiaal maken het een topper voor aan de Crig, Texas rig of shakyhead. Klik HIER.


 

Met Sportex on the move

De NOVA serie van Sportex was bij de introductie een schot in de roos. Inmiddels is de serie verder uitgebreid met hengels voor allerlei disciplines. Tevens zijn er een tweetal reismodellen. De NOVA ULR is een fantastische stok voor het dropshotten en (finesse) vissen met allerlei licht kunstaas. Verkrijgbaar in twee lengtes en twee gewichtsklassen. De NOVA Twich is verkrijgbaar in diverse lengtes en gewichtsklassen. De blanks zijn heerlijk snel en supergevoelig. Je voelt precies wat je kunstaas doet en de aanbeten komen feilloos door.

Zoals we van Sportex gewend zijn is er ook aan het uiterlijk gedacht en deze serie is mooi sober afgebouwd. Lichte SIC oogjes en een fraaie gedeelde reelhouder zodat je direct contact hebt met de blank (voor nog meer gevoel). De wikkelingen hebben afhankelijk van het type een sjiek rood of blauw biesje.

Kortom een prachtige serie die ook nog een gunstig geprijsd is. In de maand Augustus ontvang je bij aanschaf van een hengel uit de Sportex Nova serie bij een Sportex Dealer een rol Climax Flash Braid geheel GRATIS. Kijk op de website voor meer info Sportex dealers, klik HIER.

 


 

Navionics voor jou

Zo veel detail, zoveel data, zoveel mogelijkheden. Navionics is feitelijk onmisbaar geworden.

De waterkaarten van Navionics zijn niet meer weg te denken. Wat een meerwaarde en wat een verschil met papieren kaarten. Digitaal heb je veel meer toepassingen en kun je veel beter de info zoeken die je nodig hebt. Toch kunnen we ons voorstellen dat je in deze weelde van mogelijkheden soms het bos niet meer ziet. Navionics denkt daar precies hetzelfde over en daarom helpen ze je op de goede weg. Klik HIER om te kijken welke Navionics toepassingen bij jou passen.

Wat past bij jou het beste? Klik op de afbeelding.

 


 

De meest gebruiksvriendelijke fishfinder

Het ziet er soms allemaal heel ingewikkeld uit die fishfinders met al die toeters en bellen. Begrijpelijk en dat hoeft het helemaal niet zo te zijn. Maak kennis met de Hook 9 Triple Shot van Lowrance. De Hook serie is het meest verkochte model en niet voor niets. Eenvoud is de kracht van deze unit. Roofmeister Bas Westerveld voelde deze unit aan de tand.


 

No nonsense met de Butcher

Op zoek naar echt zo’n no-nonsense plugje waar je alle kanten mee op kunt, overweeg de Salmo Butcher (floating) dan eens. Ideaal voor de wat kleinere roofvissoorten zoals roofblei en baars. Goede werpeigenschappen, attractieve actie en mooi recht lopend. Wat kun je van een crankbait nog meer verwachten?

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl