ROOFMEISTER TOP GEAR – Underdog kunstaas & Lowrance elektromotor

06/09/2019
ROOFMEISTER TOP GEAR – Underdog kunstaas & Lowrance elektromotor

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.

Door Team Roofmeister

 


Vlijmscherp

Bij Fox Rage nu ook volop aandacht voor finesse visserijen met o.a. Jigheads Finesse. Bij deze visserij komt het aan op gevoel en het liefst hangt de vis al bij het nibbelen aan de shad. Met deze haken is dat bijna het geval met o.a. de zogenaamde Arma Point technologie, die voor vlijmscherpe haakpunten zorgt.

 


Raymarine in de kijker

De Hiswa is een belevenis op zich!

Dit weekend niet vissen en met de familie op stap, ga eens naar de Hiswa te Water, een super leuk event met alles wat de watersport te bieden heeft. Ook Raymarine is aanwezig met het mooiste van het mooiste. Natuurlijk neemt hun gloednieuwe Element een prominent plekje in.

De Raymarine Element gooit hoge ogen in roofvisland momenteel.

Bezoek de stand op de Hiswa en laat je informeren over deze bijzondere unit. Klik HIER voor bezoekersinformatie over de Hiswa, klik HIER voor verkooppunten van de Raymarine Element.

 


SLX ook met hersens

Weer een reel die voor je na kan denken 🙂

De techniek houdt niet op en Shimano is daarop een lichtend voorbeeld. Vorig jaar kwamen ze met een heel bijzondere uitgave van de Curado, namelijk de Curado DC, een reel met een buitengewoon intelligente digitale chip die de lijnafgifte controleert tijdens het werpen.

Supergeschikt ook voor finesse visserijen.

Nu is de SLX reel ook uitgerust met deze geniale feature. Ok, pruiken gooien kun je nog steeds, maar dan moet je echt je best doen. Het mooie van de SLX, hij is uiterst gunstig geprijsd! Klik HIER voor verkooppunten en HIER voor meer info.

 


 

Zwevend jiggen

Een bijzondere innovatie in de wereld van jigkoppen, de Berkley Snap Jig. Het ziet er wat vreemd uit op het eerste gezicht, maar plastic V vorm zorgt voor een supermooie glijdende actie en je softbait krijgt een dartende actie als je hem een tik geeft.

Volop verkrijgbaar bij Fauna Hengelsport.

Echt een nerveus en/of gewond visje dat rovers niet kunnen weerstaan. Verder een praktische schroefdraad vlakbij de haak om het rubber stevig op zijn plaats te houden en een bevestigingsoog voor eventueel een stinger. Nu volop verkrijgbaar bij Fauna Hengelsport (nog niet in de webshop).

 


 

Volkerak, Hollands Diep en Haringvliet haarscherp in beeld

Stel je organiseert een grote viswedstrijd op de grote Deltawateren van ons land. Natuurlijk wil je dan niets aan het toeval overlaten, het parcours zo gedetailleerd mogelijk in beeld brengen en dat ook over kunnen brengen naar de deelnemers. Who you’re gonna call? Precies Navionics, dat is ook precies wat de organisatie van de Luremasters heeft gedaan. Met behulp van de waterkaarten van Navionics zijn alle wedstrijdwateren haarfijn en tot in detail in beeld gebracht. Klik HIER om ze te zien.


 

Onmisbaar voor de C-rig

De Tungsten Bullet Sinkers zijn speciaal voor het vissen met de Carolina Rig en Texas Rig gemaakt, maar kunnen daarnaast ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Bullet Weights laten zich dankzij hun aerodynamische vorm prima werpen en beschadigen de lijn niet.Inhoud: 5 stuks. Verkrijgbaar in: 3,5 gram; 5,3 gram; 7,2 gram; 8,8 gram; 10,6 gram en 14 gram. Klik HIER.


 

Wil jij een Spro Iris Underdog winnen?

De SPRO Iris Underdog – Dé ideale polderplug Met zijn bescheiden lengte van slechts 7 cm en een gewicht van 13 gram zou je wellicht vermoeden dat deze gloednieuwe plug uit de SPRO IRIS familie de ‘underdog-positie’ in je tacklebox inneemt. Maar laat je niet misleiden door het formaat…

Het formaat zegt lang niet alles! Doordat de Underdog langzaam drijvend is kun je hem met fraaie ‘hangmomenten’ vissen… Gruwelijk effectief voor met name snoek!

De IRIS Underdog heeft enorme potentie! Deze crankbait zit boordevol actie en flankt uiterst verleidelijk onder het wateroppervlak. Met zijn diepgang van maximaal 0,7 meter is dit misschien wel dé ideale plug voor bijvoorbeeld het snoekvissen in de Nederlandse polders. Dat dit kunstaas langzaam drijvend is helpt daar natuurlijk ook bij. Daardoor schiet de plug niet als een kurk omhoog als je hem stil laat vallen, maar blijft voor een paar tellen op zijn plaats hangen!

De actie van de Underdog valt in de smaak bij alle ondiep jagende roofvissen.

Voor veel roofvis is er weinig effectiever dan een plug met een prachtige rollende en flankende actie die je ook nog eens op zijn plaats kunt laten stilvallen. Dat zijn de momenten waarop de rovers hun vizier op scherp stellen om de trekker over te halen.

De IRIS Underdog wordt geleverd in 4 natuurlijke én 4 felle kleuren zodat er voor ieder water een juiste kleur plug is!

De plug is uitgevoerd met extra grote 12 mm IRIS ogen, een attractieve staartveer, Gamakatsu dreggen, ingebouwde ratels en verkrijgbaar in maar liefst 8 schitterende kleuren. Wil jij alle specificaties van de IRIS Underdog graag even op je gemak bekijken?

WINNEN?

Dat kan hier! Wil jij een IRIS Underdog winnen? Abonneer jezelf even op dit YouTube kanaal en houd dan deze video in de gaten! Al geabonneerd op de YouTube-pagina van SPRO? Hier vind je onder andere de aanstaande win-actie met deze IRIS Underdogs én andere leuke acties. Ook op Facebook en Instagram kun je SPRO volgen.

 


Spookachtige motor

De betrouwbare, robuuste en duurzame nieuwe, ultrastille Lowrance Ghost zoetwatertrollingmotor helpt vissers om langer te vissen, sneller te varen en dichterbij te komen zonder vis te verjagen. De Ghost heeft een nieuw ontworpen, borstelloze motor met de grootste stuwkracht en de langste bedrijfstijd van alle trollingmotors die momenteel op de markt zijn.

Ghost biedt ook andere voordelen, waaronder geïntegreerde Lowrance sonaropties, waypoint-verankering en drie jaar garantie. De combinatie van betrouwbaarheid, vermogen, efficiëntie en stille prestaties maken van de Ghost trollingmotor een winnende combinatie die voldoet aan alle wensen van vissers die een eersteklas trollingmotor willen. Meer info, klik HIER.

 


 

Westin in de Visdealshop

Het assortiment van de Visdealshop blijft maar groeien! Ook de laatste maanden zijn er weer toffe nieuwe merken aan het al zo ruime assortiment toegevoegd. Eén van de merken die het meest in het oog springt is het bekende roofvismerk Westin. En ze staan niet stil bij de Visdealshop, want het Westin aanbod op de Visdealshop wordt groter en groter. Niet gek, want wat zijn de producten van dit mooie merk de afgelopen jaren populair geworden!

Dus inclusief ook die top of the bill Westin hengels. Klik HIER.

Op het gebied van kunstaas zijn uiteraard de meest populaire artikelen geselecteerd. Denk hierbij onder andere aan de Westin Monstervibe spinnerbaits, de realistische Tommy the Trout Ricky the Roach en Barry the Bass en natuurlijk de zeer geliefde Shad Teez. Uiteraard kun je ook voor de prachtige hengels, landingsnetten, tassen en tackleboxen bij de Visdealshop terecht!

Tommy the Trout, HIER kun je ‘m bestellen.

Ricky the Roach, een knaller voor groot en klein water. HIER kun je ‘m bestellen.

Hou de Visdealshop goed in de gaten, want er komen nog vele leuke merken aan dit najaar en ook de bestaande merken komen met prachtige uitbreidingen. Stay tuned!

 


 

Land’m!

Iedere roofvisser kent het gevoel, een PR snoek, baars of snoekbaars bijt aan maar zit echt slecht gehaakt. Zonder een landingsnet begint de angstzweet je uit te breken en als je de vis wilt pakken neemt deze nog 1 spurt en dan is alle spanning weg…je zakt onderuit en schreeuwt wat woorden  die we niet op papier mogen noteren! De oplossing? Dit was niet gebeurd als je 1 van onze 2 nieuwste netten bij had gehad, dan was die PR snoek, baars of snoekbaars geland en had je een paar prachtige foto’s kunnen maken…

Folding Trap Rubber (zie onder) net is een groot net maar wat klein getransporteerd kan worden daar je dit net in kan klappen. Zo past deze in vrijwel iedere boot maar is deze ook zeker met gemak mee te nemen tijdens het struinen. Hoge kade of schuine kant, geen probleem daar je dit net uit kunt schuiven tot 160cm. Iedere gehaakte vis komt dus binnen bereik voor een foto. Door de rubber coating zullen de haken niet vast komen te zitten en is je stuk kunstaas zo weer uit het net. Wordt geleverd met mooie transport/opberghoes zodat het net makkelijk mee te nemen is en ook thuis geen nare geurtjes zal verspreiden.

Het Folding net.

Floating Landingnet 50x60cm is, zoals de naam het al zegt, een volledig drijvend net wat ideaal is voor iedere belly boot en kayak visser. Het net is diep en ook nog eens van zo’n maat dat een grotere snoek geschept kan worden. Voorzien van een elastisch koord inclusief een magneet zodat hij bij snel gebruik makkelijk los komt. En wat te denken voor de wadende visser of de zeebaars visser? Dit net kan op talloze manieren worden ingezet. Je hoeft niet bang te zijn dat de haken van het kunstaas verstrikt komen te zitten, want ook dit net is compleet voorzien van een rubber coating. Voorzien van een mooie hoes zodat je hem veilig op kunt bergen en zo lang plezier zult hebben van dit prachtige drijvende net.

Daar passen de grote jongens in!

 


NEDrig in NL

Aan een grote opmars bezig in Europa, de NEDrig! Steeds meer roofvissers weten deze finesse techniek te waarderen! Van Missile Baits hebben wij nu hét nieuwste NEDrig aasje op de markt ruim op voorraad: De Nedbomb zorgt met zijn tapstoelopende staart voor net even een afwijkende presentatie, waardoor deze met recht dressuur doorberekend genoemd mag worden.

Check voor ons gehele assortiment NEDrig aasjes en loodkoppen de speciale pagina in onze shop, klik HIER.  alles bij elkaar gesorteerd zodat je makkelijker je keuze kan maken. Heb je nog vragen, of wil je dat wij een mooi compleet pakket voor je samenstellen aarzel dan niet om een berichtje te sturen, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken via email (info@kunstaasoutlet.nl), Facebook (www.facebook.com/kunstaasoutlet) of Instagram (@kunstaasoutlet).


 

 

Roofvistrip met RAVEN

Het roofvis seizoen 2019 moet nog de juiste vorm en invulling krijgen voor velen van ons het komende najaar. Maar heb jij al nagedacht over het gesloten seizoen van 2020? Wat ga je dan doen? Onderhoud aan je materiaal, gras maaien, eindelijk die schutting plaatsen waar je vrouw al zo lang om vraagt of toch gewoon vissen?  Wij weten het wel!

Vissen in een prachtige omgeving!

Vissen natuurlijk en wel in Zuid Zweden. Daarvoor hebben we het Raven Roofvis Festival 2020 opgezet. Van zaterdag 9 tm 16 mei 2020 organiseert Visreis.nl in samenwerking met Herman Schuurman, Jan Boomsma en Raven Hengelsport het RAVEN ROOFVIS FESTIVAL op het Asnen meer van 1.000 hectare in Getno Gard, zuid Zweden.

Herman Schuurman weet alles over snoekbaars en snoek!

De groep is minimaal 10 en maximaal 20 personen groot. Er wordt 6 dagen gevist waarbij er twee personen per visboot worden ingedeeld. Tevens ga je twee halve dagen mee met en op de boot van Herman of Jan die je fijne kneepjes van het vak graag laten zien. Je vist dus met professionele visgidsen en zo kan je ook je kennis nog verder vergroten. Klik HIER voor meer info en HIER voor het inschrijfformulier.


 

Extreem realistisch

Langzaam beginnen de waterplanten alweer wat af te sterven, het moment om met de EFFZETT Natural Whitefish aan de slag te gaan! Deze extreem realistische swimbait laat zich prachtig ondiep vissen, en kun je dus perfect over de planten heen binnen vissen. Mocht je hem willen trollen dan kan dat natuurlijk ook op diepte met een stuk lood ervoor. Team Angler Arend Burger heeft beiden in de praktijk getest en dit leverde hem mooie vissen op.

Super realistisch kunstaas!

Vooral het werpend vissen met deze swimbaits over de planten is erg gaaf, omdat je het kunstaas zo ondiep  binnen vist zijn de aanbeten vaak erg spectaculair. Helemaal als er een vis van formaat vol het water uit komt tijdens het grijpen van het aas.

De swimbait is voorzien van een zeer realistische fotoprint en zwemt prachtig door het water! Het voorste gedeelte bestaat uit een harde ABS-binnenbody met daar aan vast een wartel, splitring en haarscherpe dreg. Deze dreg hangt los onder het aas en is door middel van een spike vastgezet in het aas. Bij een aanbeet schiet deze spike los en door de wartel kan het dan “loshangende” aas dan 180 graden draaien. Hier door wordt lossen van het aas voor de snoek een haast onmogelijke opgave.

Al goed aan de tanden gevoeld 😛

Omdat ze zo ondiep te vissen zijn zijn deze swimbaits ook uitermate geschikt voor de visserij in de vele polders die Nederland rijk is. Een veelzijdig inzetbaar kunstaas dus wat door zijn realistische uiterlijk maar moeilijk genegeerd kan worden door de rovers!

 


 

Opgeruimd staat netjes

De oplossing voor het opbergen van kunstaas als grote spinnerbaits.

De perfecte oplossing van Patriot om je grote spinnerbaits, streamers en Grinders netjes op te bergen. Met opbergruimte voor maar liefst 10 stuks. Als je ze apart per vak wilt hebben. Maat is 25 x 18 cm. Thuis na het vissen even laten drogen en je hebt altijd alles netjes en ordelijk mee op je visdag. Incl. clip voor de struinende visser. Momenteel als introductie verkrijgbaar bij Predatorgear.nl. Prijs? €13.95. Klik HIER.

Netjes en overzichtelijk je grote spinners en spinnerbaits opbergen.

 


 

HARTig werkpaardje

Een werkpaardje deze ISHOD van Hart die gemaakt is van lichtgewicht aluminium en voorzien van de nodige features.  Zo is de interne tandwieloverbrenging gemaakt van koud gesmeed aluminium voor hoge duurzaamheid, met micromodule kroon en rondsel voor verhoogde soepelheid en efficiëntie van de tandwieloverbrenging.

In de kleinste maat een betrouwbare molen voor je UL visserij…

Verder  een ergonomische reelgreep en voorzien van maar liefst 11 hoogwaardige kogellagers.Verkrijgbaar in 800, 2000 en een 4000 serie. Kijk HIER  voor verkooppunten van HART.

 


 

Het bootje rond

In een straal van 30 meter en meer de onderwaterwereld om je boot heen begluren. Waren liggen de obstakels, waar de planten en… natuurlijk… waar bevinden zich de rovers?! Een kijkje in een glazen boel? Nope, realiteit met de nieuwste feature van Humminbird. Kijk deze film waarin uitgelegd hoe je 360 Imaging het beste in kunt zetten. De producten van de Humminbird worden in de Benelux verdeeld door Technautic, klik HIER.

 


 

Kikkers als aas

Je zal een kikker zijn, zou jij een water overzwemmen, net over de waterplanten heen? Nee toch, je gaat er 100% aan, die snoek weet je te vinden. Dit is precies het concept achter het awardwinnende kunstaas Freddy the Frog van Westin. Een levensechte actie in de toplaag van het water, geen snoek die daar niet zijn tanden in wilt zetten.

Niet alleen kleine snoeken jagen in het oppervlak 😉

 


 

Ratelende Hornet

De Salmo Hornet is al een ongekende killer voor het vissen op baars, maar de Poolse kunstaasfabrikant heeft er nog een extra touch aan tegevoegd, namelijk door deze klassieker van ratelkogels te voorzien. Niet alleen pak je zo alleen hongerige vissen, ook de vissen die agressief zijn en dat lawaai onder water willen vermorzelen.

 


TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl