Roofvisvakantie in Nederland – Eigen land eerst  :-P

03/03/2020
Roofvisvakantie in Nederland – Eigen land eerst  :-P

Jaarlijks vertrekken duizenden roofvissers naar den verre voor een visvakantie. Logisch, je kunt het betere weer willen op zoeken of je pijlen gericht hebben op exotische vissoorten. Maar, vaak genoeg gaat het bij deze reizen om rovers die ook in ons land zwemmen. Ja, natuurlijk, een andere ambiance is mooi, maar toch is een visvakantie in eigen land zeker het overwegen waard.

 

REDEN 1> Roofvisland numero uno

Hoeveel mensen niet wegdromen bij bestemmingen in het buitenland. Scandinavië voor het vangen van snoek en tegenwoordig ook snoekbaars. Ierland, Spanje en zelf Italië dat steeds populairder wordt. Ondertussen lijkt het allerbeste roofvisland van Europa op de achtergrond te geraken. Nederland! Echt Roofmeisters, ons land is de place to be voor het vangen van veel en grote, vette roofvissen!

Nope, niet in Scandinavië, Ierland, Spanje of Italië, gewoon in ons eigen kikkerlandje. Hier zwemmen de zwaarste snoeken van Europa. Foto: Thijs Koopmans

Vraag een willekeurige Duitse, Belgische of Franse roofvisser waar het te doen is op ons continent en ze zwijmelen weg bij onze grote delta wateren (Haringvliet, Hollands Diep, etc), grote en kleine rivieren en groots uitgestrekte poldersystemen. Last but not least, wij dagen je uit om met een beter zeebaarsgebied aan te komen in Europa dan de Europoort.

Wereldberoemd voor onze baarzen.

 

REDEN 2> Veul makkelijker te organiseren

Het Haringvliet. Een prachtige ambiance toch om je pr’s aan te scherpen 🙂

Ok, we gaan los in het buitenland. Wat een gedoe allemaal. Duizenden kilometers vreten op de Europese snelwegen, een geldslurpende overtocht met een veerpont of een prijzige vliegtuigvlucht, waarbij je met wat jerkbaitjes en shadjes al in no time aan je maximum gewicht zit. Alleen de reis zelf al, helemaal kapot op je bestemming aan komen, minimaal twee visdagen van je welverdiende visvakantie naar z’n grootje. Hoe lekker om dat allemaal te skippen. Hooguit ettelijke uurtjes onderweg naar een Hollandse toplocatie en jij zit in een oogwenk samen met je vismaat fris en fruitig op of langs het water.

 

REDEN 3> Moerstaal

Jawel, Nederlanders zijn echte wereldburgers, maar stiekem vinden we het toch ook fantastisch in ons eigen land. We spreken over het algemeen prima steenkolen Engels, maar het blijft toch het fijnst om een biertje in je moerstaal te bestellen, nietwaar?! Geen ingewikkelde zoektocht in Scandinavische supermarkten, gewoon lekker ff snel de Albert Heijn in.

Gewoon brood in plaats van knäckebröd. Hollandse melk in plaats van zuivel waar je minimaal nog twee dagen een zure bek van hebt.  Geen menukaart met hiëroglyfen, maar simpel je patatje speciaal met kroket bestellen. Kortom, gewoon oud en vertrouwd in je eigen land dikke vissen vangen en een top vakantie beleven met je vismaten.

 


Vakantie top tip – 10% KORTING

Misschien wel de eerste grote vakantie accommodatie in Nederland die zich het komende jaar volle bak gaat in zetten voor roofvissers. Resort Citta Romana te Hellevoetsluis, bijna direct aan het Haringvliet en op ‘steenworp’ afstand van legendarische roofviswateren zoals ook het Hollands Diep, Volkerak, het Oostvoornse Meer en de Europoort. Wil jij een onbezorgde visvakantie in eigen land, klik HIER.

Vermeld ROOFMEISTER bij je boeking en ontvang 10% KORTING* op je verblijf op Resort Città Romana.

*O.b.v. beschikbaarheid en met uitzondering van feestdagen en vakanties.

Klik HIER voor het speciale Roofmeister KORTINGSarrangement van Citta Romana.

More to come, Hellevoetsluis gaat in 2020 uitpakken met een nieuwe trailerhelling met ruime aanlegsteiger. Resort Città Romana start samenwerkingen met te huren visboten en een heel legio aan ervaren visgidsen. Stay tuned!


 

REDEN 4> Help Nederland

Botten meppen in de gesloten tijd…

In Nederland zijn we niet bepaald goedkoop, maar in Scandinavië en ook Ierland spannen ze de kroon. Een rondje in de kroeg en je kunt platzak de rest van je visweek uitzitten. Nou ja, dat is een beetje gechargeerd natuurlijk 😛 Hoe dan ook, wat kan het  voor kwaad om de eigen economie en dan met name de toeristische sector te spekken? Dit in plaats van die voor landen in den verre. Help Nederland, plan de visvakantie in eigen land 😉

 

REDEN 5> Goed voor de politieke lobby

Zeebaars, nergens in Europa zul je een beter gebied aantreffen dan in de poort van Europa 🙂

Tal van goedwillende pogingen, maar laten we reëel blijven, de beroepsvisserij en de hengelsport zullen nooit de beste vriendjes worden. Dit vanwege tegenstrijdige belangen. Heel sec, de beroepsvisserij wil vissen de nek omdraaien voor consumptie doeleinden, de hengelsport zet de gevangen vis terug (althans het gros) om vaker van dezelfde vis te kunnen profiteren.

Voor veel Europeanen is ons snoekbaarsstand om van te watertanden.

Wij sportvissers zijn niet bepaald aan de winnende hand in deze. Niet te doen om hier uitgebreid over uit te wijden, maar in hoofdzaak is het zo dat de beroepsvisser in ingewikkelde juridische trajecten veel directer kan schermen met zijn inkomsten.

Het Oostvoornse Meer, het ideale alternatief voor de gesloten tijd in april t/m mei. Hier mag je gewoon door gaan met roofvissen op o.a. bot en forel.

Stel, er is sprake van een slechte visstand, dan is het voor de hengelsport veel lastiger aan te tonen dat het hier economisch onder lijdt. Denk aan winkeliers, groothandels, visgidsen en zeker ook allerlei toeristische diensten en accommodaties. Hoe duidelijker we het economisch belang van de hengelsport kunnen openbaren, des te sterker we staan. Het ‘steunen’ van vis accommodaties kan dus zeker geen kwaad.