Sneller dan het licht stekken vinden – De bodem in 3D

08/05/2019
Sneller dan het licht stekken vinden – De bodem in 3D

Meer en meer willen wij vissers de onderwaterwereld in beeld brengen en Navionics waterkaarten zijn daarbij onmisbaar gebleken. Wederom komen ze met niets dan een zeer bruikbare feature, SonarChart Shading. Wil jij de bodem in 3D zien? Dit is dé tool!

 

Ver uitgezoomd krijg je met Google Satellite een indruk van de oceaanbodem.

Wie kan zich nog de opkomst van Google Maps>Satellite (toen nog Google Earth) herinneren? Digitaal in en uitzoomen op moeder aarde met voor op die schaal enorm gedetailleerde satellietopnames. Zoom je nu heel ver uit dan zie je zelfs dat de bodemcontouren van de oceanen in kaart zijn gebracht. Mooi om te zien, maar als vissers hebben we daar niet zoveel aan.

Een 3D weergave van je viswater. Ideaal voor het opzoeken van interessante spots.

Hoe anders is dat met de nieuwste feature van Navionics  voor Platinum+ kaarten, SonarChart Shading?! Geïntegreerd met de satellite overlay, biedt dit principe een gedetailleerde weergave van de bodemcontouren. In één oogopslag krijg je feitelijk een panoramisch beeld van het bodemreliëf en kun je de interessante taluds, richels, gaten etc waarnemen. Inderdaad, min of meer hetzelfde principe als Google Satellite met het grote verschil dat er bij deze kaarten gebruik is gemaakt van 0,5 meter dieptelijnen om de bodem zodoende met blauwtinten te ontleden.

Links de nieuwe feature, rechts een weergave met 0,5 meter dieptelijnen.

SonarChart Shading kan gebruikt worden op GPS-units die compatibel zijn met Platinum+ kaarten. Dit met dezelfde opties dus inclusief de keuze of je een satellietweergave wil hebben van land, land en ondieptes en land en water. Verder kun je deze ‘satelliet laag’ zo transparant instellen als je zelf wilt. Klik HIER om te kijken om te zien of jouw unit compatibel is.

Indrukwekkend hoe je zodoende je waterkaart feitelijk 3D maakt en zo super snel de topstekken kunt localiseren. Klik HIER voor meer info.