Tackle Meister review – Dubbele staartattractie

29/03/2019
Tackle Meister review – Dubbele staartattractie

Inmiddels heeft Roofmeister een team met heuse Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers zullen allerlei roofvismateriaal gaan testen en hier hun verslag daarover doen. Hierrrr Rico Stougie over de Pike Strike Twinler van Rozemeijer.

Door Rico Stougie

Tackle Meister Bas schreef eerder al een artikel over de Pike Strike Paddle van Rozemeijer (klik HIER). De rest van de Pike Strike familie was aan mij besteed… Maak kennis met de Pike Strike Twinler.

Iedereen kent vast nog wel de old school dubbelstaart twister waarmee we vroeger (en nu nog!) op baars visten. Tussen al het softbaitgeweld van de laatste jaren is dit type softbait een beetje naar de achtergrond weggevallen en dat is nou echt zonde! Een dubbele staart creëert een flinke waterverplaatsing en ook onze groene vriend snoek vindt dit maar wat aantrekkelijk. Rozemeijer speelt hier slim op in met de Pike Strike Twinler.

Specificaties

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam: Pike strike Twinler
Type Product: Softbait
Lengte: 19 centimeter
Gewicht: 28 gram
Diepte: Zowel ondiep als diep te vissen
Kleur: Crazy Fire, Black Mamba, Green Salt, Orange Power en Pearl Brownie
Bijzonderheden: Kenmerkende Rozemeijer ogen, breed profiel en dubbele staart
Winkeladviesprijs: €3,50

Eerste kennismaking

De Twinler brengt direct herinneringen boven. Als kleine jongen viste ik met een simpel spinhengeltje bewapend met een dubbele twister op een loodkopje (ook al op snoek). Het waren niet de mooiste aasjes met de mooiste kleurtjes, maar gewoon simpel groen/geel, en… het werkte!

Ik werd dan ook direct enthousiast van deze Twinler, vooral de kleur Orange Power moest het gaan doen in mijn lokale enigszins troebele polderwateren. Met zijn 19 cm en slechts 28 gram is dit aasje goed te vissen op een lichte loodkop. Ik vis graag wat groter in de polder, want vergis je niet in het formaat snoek wat je hier kunt tegenkomen.

De proef op de som

De keuze voor de montage was snel gemaakt. Ondanks zijn lengte, is een deel niet bruikbaar om je montage in te haken vanwege de twisterstaart. Daarom heb ik hier gekozen voor een enkele 5 grams loodkop met een 8/0 haak. Op de andere shad monteerde ik een 10 grams loodkop met een 6/0 haak en een stinger.

Nadat ik op de eerste stek een aantal worpen had gemaakt, kwam ik er helaas al snel achter dat de stingermontage snel in de war raakte met de dubbele staart. Mijn advies hierin: een lichte loodkop met grote haak gaat beter op de shad! Leuk detail is de maataanduiding op de rug van de shad, zo prik je dus nooit mis!

Ik heb dus de stinger weggelaten, dit deed gelukkig niets af aan de balans van de shad. De dubbele staart houdt hem goed in balans, ook bij sneller binnendraaien. Het duurde niet lang of de eerste snoek meldde zich! Vol overgave schoof de snoek over de shad heen, waardoor de enkele haak mooi voor in de bek gehaakt zat. Die is binnen! Enkele worpen later kwam daar ook de tweede snoek. Een iets grotere snoek schoof vanuit het riet dwars op de Pearl Brownie, waardoor de shad overdwars in de bek kwam… “Ze zijn gretig op deze shad!”

Aanschaf

Rozemeijer timmert goed aan de weg en op steeds meer plekken zie je de producten in de winkels hangen. De adviesprijs van €3,50 is zeer schappelijk voor een shad van deze kwaliteit. Zo kun je voor nog geen €6 een complete shad vissen incl. loodkop en hierdoor is dit kunstaas ook interessant voor mensen met een lager budget!

Slotsom

De Twinler is een zeer, allround type softbait. De dubbele staart wijkt af van het gangbare en hier zit dan ook zijn vangkracht in. Hij is goed te vissen op een loodkop, maar probeer deze shad ook eens in de zomer met een grote offsethaak tussen de planten! Dit gaat gegarandeerd toffe aanbeten opleveren! Ook vriend baars kon er niet van afblijven, al bleven ze helaas niet hangen. Goedkoop, duurzaam en allround inzetbaar… Dat is wat de Twinler is voor mij!

 


 

TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Rico Stougie
Geboortejaar: 1991
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Baars, snoekbaars, snoek en roofblei.
Specialismen: Streetfishing, ultralight baitcasten (baitfinesse), speciale technieken, polder.